reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Ja mam haszimoto i dziś kończę 8 tydzień. Biorę od października eutyrox (wtedy miałam tsh 4,2), na początku dawka N50, potem zwiekszona do 62,5 a jak dowiedziałam się o ciąży to lekarz zwiększył na 88. Robiłam badania w zeszłym tygodniu to mam tsh 0,35 wiec dobrze. W ciąży jeszcze trzeba badać FT4. Wydaje mi się ze jak się bierze leki to wszystko powinno być ok, w Ty dopiero dowiedziałaś się o tej chorobie?
w ciąży zapotrzebowanie na hormon się zwieksza i dawka leku jest większa...ja też euthyrox tylko 150\175
a TSh masz dobre, FT4 tez sie kontroluje i powinno być jak normy pokazują

Myślicie że Hashimoto ma wpływ na to że mamy lęki i inne objawy nerwicy? Dużo osób ma te dwie choroby. Jak się czujesz? W którym tygodniu ciąży jesteś?
na lęki nie ale endo mówiła że może powodować wymioty, jak będzie tsh i Ft4 wysokie
ja jestem w 24tyg i 5 dniu
jestem na lekach i jest ok

Dziewczyny odebrałam wyniki. Beta 4155,0. Myślicie że ok? Tsh 2,87, ft4 1,34
A to Twoja pierwsza beta? Jeśli chodzi o betę to najważniejszy jest chyba przyrost po 48 h. Chyba minimum 66% powinno przyrosnąć, wiec najlepiej byłoby powtórzyć za 48 h. A bylas już u gina na USG? Co do tsh powinno być chyba w granicach 2,5- myśle ze lekarz zwiększy Ci dawkę hormonu i będzie ok. A co do ft4 to ja nie wiem jaka jest norma, ale na wynikach z laboratorium powinnaś to mieć :)

reklama
A to Twoja pierwsza beta? Jeśli chodzi o betę to najważniejszy jest chyba przyrost po 48 h. Chyba minimum 66% powinno przyrosnąć, wiec najlepiej byłoby powtórzyć za 48 h. A bylas już u gina na USG? Co do tsh powinno być chyba w granicach 2,5- myśle ze lekarz zwiększy Ci dawkę hormonu i będzie ok. A co do ft4 to ja nie wiem jaka jest norma, ale na wynikach z laboratorium powinnaś to mieć :)
Nie robiłam. To pierwsza ;)

Do góry