Aaa czyli to już Twoje drugie dziecko myślałam ze 1Nie. Lecze się już 15 lat pierwsza ciąża na euthoryxie 50mg. Po porodzie 2 lata się zaczęła jazda niedoczynność spadała w nadczynność i tak w kółko. Do tego przyplątały się problemy z pulsem i przez to lęki. Teraz 6tc. Dziś robiłam tsh i ft4
reklama
Obecnie to nie, jestem na tym 25 mg asentry. Tak jak pisałam przed poprzednia ciąża (pierwsza w życiu i która się skończyła poronieniem) brałam elicee ale odstawiłam zupełnie przed zajściem, niestety objawy takie jak: ciągły niepokój, myśli ze cos mi się stanie, bezsenność, zupełny brak apetytu wróciły bardzo szybko... trafiłam wtedy tez na ten artykuł który wczoraj wysylalas i usiłowałam się zapisać do tej lekarz Ewy Drozdowicz (ona przyjmowala w Warszawie w centrum terapii Dialog na Słonimskiego, niestety okazało się, ze jest na macierzyńskim) panie z recepcji poleciły mi inna lekarz Magdalenę Pioro- Kukułkę (to niej chodzi tez Bzikula) i ta lekarz poradziła mi przejść na asentre i nie odstawiać gdy dowiem się o ciąży. Jest to dość młoda lekarz, ona mówi właśnie ze jak jeździ na konferencje naukowe to podejście do leków w ciąży się zmienia. Samopoczucie matki przecież tez wpływa na rozwój dziecka. Na asentrze pozwalają nawet karmić.Ola a masz jakieś objawy nerwicy?
Trochę się zdenerwowałam tym wynikiem 0,35 bo zaraz pomyślałam ze wpadnę w nadczynność ale mój endo powiedział ze niskie tsh i ft4 w górnej granicy normy niby najlepsze dla dzieckaNie. Lecze się już 15 lat pierwsza ciąża na euthoryxie 50mg. Po porodzie 2 lata się zaczęła jazda niedoczynność spadała w nadczynność i tak w kółko. Do tego przyplątały się problemy z pulsem i przez to lęki. Teraz 6tc. Dziś robiłam tsh i ft4
Sysia29
Fanka BB :)
Ja chodzę do doktor Ochędzan. Też do Dialogu. Kazała Elicee odstawić. Ale ja byłam już od kilku miesięcy na 5mg. Jestem 2 dzień bez leku i na tą chwilę oprócz dziwnych prądów w głowie nic się nie dzieje. Umowie się na wizytę i jakby jakieś objawy wróciły to wtedy będę się martwić.Obecnie to nie, jestem na tym 25 mg asentry. Tak jak pisałam przed poprzednia ciąża (pierwsza w życiu i która się skończyła poronieniem) brałam elicee ale odstawiłam zupełnie przed zajściem, niestety objawy takie jak: ciągły niepokój, myśli ze cos mi się stanie, bezsenność, zupełny brak apetytu wróciły bardzo szybko... trafiłam wtedy tez na ten artykuł który wczoraj wysylalas i usiłowałam się zapisać do tej lekarz Ewy Drozdowicz (ona przyjmowala w Warszawie w centrum terapii Dialog na Słonimskiego, niestety okazało się, ze jest na macierzyńskim) panie z recepcji poleciły mi inna lekarz Magdalenę Pioro- Kukułkę (to niej chodzi tez Bzikula) i ta lekarz poradziła mi przejść na asentre i nie odstawiać gdy dowiem się o ciąży. Jest to dość młoda lekarz, ona mówi właśnie ze jak jeździ na konferencje naukowe to podejście do leków w ciąży się zmienia. Samopoczucie matki przecież tez wpływa na rozwój dziecka. Na asentrze pozwalają nawet karmić.
Sysia29
I to jest pocieszająca wiadomość. Jak wiem że jest jakieś wyjście b to i objawy nerwicy mniejszeObecnie to nie, jestem na tym 25 mg asentry. Tak jak pisałam przed poprzednia ciąża (pierwsza w życiu i która się skończyła poronieniem) brałam elicee ale odstawiłam zupełnie przed zajściem, niestety objawy takie jak: ciągły niepokój, myśli ze cos mi się stanie, bezsenność, zupełny brak apetytu wróciły bardzo szybko... trafiłam wtedy tez na ten artykuł który wczoraj wysylalas i usiłowałam się zapisać do tej lekarz Ewy Drozdowicz (ona przyjmowala w Warszawie w centrum terapii Dialog na Słonimskiego, niestety okazało się, ze jest na macierzyńskim) panie z recepcji poleciły mi inna lekarz Magdalenę Pioro- Kukułkę (to niej chodzi tez Bzikula) i ta lekarz poradziła mi przejść na asentre i nie odstawiać gdy dowiem się o ciąży. Jest to dość młoda lekarz, ona mówi właśnie ze jak jeździ na konferencje naukowe to podejście do leków w ciąży się zmienia. Samopoczucie matki przecież tez wpływa na rozwój dziecka. Na asentrze pozwalają nawet karmić.
Sysia29
Ola jesteś z Warszawy?I to jest pocieszająca wiadomość. Jak wiem że jest jakieś wyjście b to i objawy nerwicy mniejsze
Dziewczyny wkoncu udalo mi sie napisac! Te tygodnie to koszmar. Jestem na lekach do tego maly problem z partnerem kryzys mielismy taki ze koszmar. Do tego nerwica sie rozchulala.
Wyobrazcie sobie ze wpadlam w schize ze mam psychoze poporodowa, pozniej Antek urodzil sie w ten sam dzien co ja i mysle ze ja bede nastepna bo przeczytalam watek o tym ze ludzie zastepuja siebie ( wrocilam w sobote do domu a brat mojej mamy partnera zmarl w niedziele) dzis dopiero dotarlo do mnie przez to wszystko nawet ponoc mowil mi przez telefon ale ja nie pamietalam. Narzeczony zlosci sie na mnie a ja potrzebuje wsparcia odkad w nocy sie dowiedzialam w zasadzie narzeczont mi powiedzial to mam takie zawroty glowy ze koszmar. Nie dam rady isc do toalety..Mialam faze jak zostalam z malym ze balam sie ze moge cos mu zrobic... To jest jakis koszmar...( Dziewczyny blagam pomozcie czy to ta nerwica? :/
tak to nerwica Angis. 2 tygodnie to za mało, lek dopiero zaczyna się rozkręcać. Wytrzymaj jeszcze trochę
To okropne, że Cię tak męczy
Mi właśnie ta doktor Pióro- Kukułka powiedziała ze najlepiej zmienić elicee na asentre bo do asentry jest (na ile to możliwe) najwiecej badan na kobietach w ciąży. Oczywiście zgadzam się z Tobą ze jak mam taki wentyl bezpieczeństwa w postaci malutkiej dawki leku to od razu mi lepiej. niestety tak jestem z WarszawyJa chodzę do doktor Ochędzan. Też do Dialogu. Kazała Elicee odstawić. Ale ja byłam już od kilku miesięcy na 5mg. Jestem 2 dzień bez leku i na tą chwilę oprócz dziwnych prądów w głowie nic się nie dzieje. Umowie się na wizytę i jakby jakieś objawy wróciły to wtedy będę się martwić.
Mi właśnie ta doktor Pióro- Kukułka powiedziała ze najlepiej zmienić elicee na asentre bo do asentry jest (na ile to możliwe) najwiecej badan na kobietach w ciąży. Oczywiście zgadzam się z Tobą ze jak mam taki wentyl bezpieczeństwa w postaci malutkiej dawki leku to od razu mi lepiej. niestety tak jestem z Warszawy
zgadza się, mój psychiatra tylko i wyłącznie sertralinę przepisuje ciężarnym.
reklama
Sysia29
Znajdę Cię gdzieś na fb?Mi właśnie ta doktor Pióro- Kukułka powiedziała ze najlepiej zmienić elicee na asentre bo do asentry jest (na ile to możliwe) najwiecej badan na kobietach w ciąży. Oczywiście zgadzam się z Tobą ze jak mam taki wentyl bezpieczeństwa w postaci malutkiej dawki leku to od razu mi lepiej. niestety tak jestem z Warszawy
Podziel się: