reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Asiu ja też tak miałam teraz jestem prawie w 8 miesiącu i wcale nie mam dużego brzucha. Tu nie ma reguły, kto jaki będzie miał brzuch. To akurat nie jest powód do zmartwień. A jak tam dzień mija? Ja właśnie grałam z mamą w scrabble. Fajna sprawa. Dziś jeszcze zaplanowałam pojechać na zakupki. I może dzionek jakoś zleci.

reklama
Asiu ja w pierwszej ciąży do 5 miesiąca nie miałam brzuszka, więc się nie martw.
Natomiast teraz jak na 29 tydzień mam duży brzuch i chodzę jak kaczka i to bardzo wolno bo brzuch mi się napina.
Ja dzisiaj wzięłam się za wicie gniazdka, na początek uznałam że muszę wymienić dywan w sypialni i całe przedpołudnie szukałam jakiegoś ciekawego.. Potem wstawiłam rosołek i poszłam znowu do kosmetyczki, a co tam:)

Hej dziewczyny i jak tam minął wam dzień. U mnie nawet nieźle. Byłam u położnej. Pierwszy raz miałam robione ktg. Wieczorkiem byłam z mamą na spacerku dziś była piękna pogoda. Teraz trzeba trochę odpocząć i pooglądać coś w telewizji.

Gosia a w którym tygodniu jesteś że już ktg ci robią? Bo umkła mi ta wiadomość... Jakoś mi dzień zleciał, przelezałam tak szczerze. Dzisiaj mnie mama zaatakowała żebym mogła ubranka przejrzeć i wózek zobaczyć czy się nadaje.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam robione ktg w szpitalu dwa tygodnie temu jak napinal mi się brzuch i niestety wyszły na nim skurcze, dlatego muszę się oszczędzać. Jak wyjdę na dla spacer to już po kilkunastu minutach czuję jak brzuch mi twardnieje....Ale w pierwszej ciąży też miałam niewydolność szyjkowo ciśnieniową.
Jutro idę do laboratorium oddać krew bo niebawem czeka mnie wizyta kontrolna u ginekologa.
Gosiu nie wiem ja ty ale ja odczuwam już zmęczenie charakterystyczne dla III trymestru.... jestem śpiąca i zmęczona....

Dawo jestem w 31 tyg. W sumie to też myślałam że na ktg jest jeszcze za wczeście.no ale jeśli zrobiła to dobrze. Justi też ponoć miałam jeden skurcz. Tak jak u ciebie brzuch napina mi się jak jestem na spacerze. No ale tłumaczę sobie że jest wszystko ok skoro doktor nic nie mówił. A ty w ogóle kontrolujesz sobie ciśnienie? A co do mojego zmęczenia to w sumie sama nie wiem czy jestem zmęczona bo to 3 trymestr czy to zmęczenie spowodowane walką z lękami i strachem

Gosiu, ja mam takie napinanie brzucha kilkanaście razy w ciągu dnia. Co więcej, jak idę to mam taki na nacisk na cześć intymną, że mam wrażenie że dziecko chce wyjść. A takie jak ty masz pojedyncze to wszystko jest w porządku, nawet prawidłowo bo macica przygotowuje się do porodu.
Ciśnienie mierzę co jakiś czas ale zazwyczaj mam niskie.
Gosiu ja myślę że na zmęczenie składa się i jedno i drugie. Ja mam spory brzuszek i jest mi ciężko, szybko się męczę i brakuje mi tchu.
Dobrej nocy dziewczyny;)

reklama
Asiu ja miałam okropny ból zęba przed weekendem i udałam się do stomatologa. Okazało się że bolą mnie dwa zęby które miałam leczone kanałowo tuż przed zajściem w ciążę. Dentystka jeszcze raz otwierała mi zęby i czyścila kanały.
Rozumiem twoją frustrację, bo człowiek dostaje po głowie z każdej strony i nie ma wogole spokoju.....

Do góry