reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Asiu ja też tak miałam teraz jestem prawie w 8 miesiącu i wcale nie mam dużego brzucha. Tu nie ma reguły, kto jaki będzie miał brzuch. To akurat nie jest powód do zmartwień. A jak tam dzień mija? Ja właśnie grałam z mamą w scrabble. Fajna sprawa. Dziś jeszcze zaplanowałam pojechać na zakupki. I może dzionek jakoś zleci.

reklama
Asiu ja w pierwszej ciąży do 5 miesiąca nie miałam brzuszka, więc się nie martw.
Natomiast teraz jak na 29 tydzień mam duży brzuch i chodzę jak kaczka i to bardzo wolno bo brzuch mi się napina.
Ja dzisiaj wzięłam się za wicie gniazdka, na początek uznałam że muszę wymienić dywan w sypialni i całe przedpołudnie szukałam jakiegoś ciekawego.. Potem wstawiłam rosołek i poszłam znowu do kosmetyczki, a co tam:)

Hej dziewczyny i jak tam minął wam dzień. U mnie nawet nieźle. Byłam u położnej. Pierwszy raz miałam robione ktg. Wieczorkiem byłam z mamą na spacerku dziś była piękna pogoda. Teraz trzeba trochę odpocząć i pooglądać coś w telewizji.

Gosia a w którym tygodniu jesteś że już ktg ci robią? Bo umkła mi ta wiadomość... Jakoś mi dzień zleciał, przelezałam tak szczerze. Dzisiaj mnie mama zaatakowała żebym mogła ubranka przejrzeć i wózek zobaczyć czy się nadaje.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam robione ktg w szpitalu dwa tygodnie temu jak napinal mi się brzuch i niestety wyszły na nim skurcze, dlatego muszę się oszczędzać. Jak wyjdę na dla spacer to już po kilkunastu minutach czuję jak brzuch mi twardnieje....Ale w pierwszej ciąży też miałam niewydolność szyjkowo ciśnieniową.
Jutro idę do laboratorium oddać krew bo niebawem czeka mnie wizyta kontrolna u ginekologa.
Gosiu nie wiem ja ty ale ja odczuwam już zmęczenie charakterystyczne dla III trymestru.... jestem śpiąca i zmęczona....

Dawo jestem w 31 tyg. W sumie to też myślałam że na ktg jest jeszcze za wczeście.no ale jeśli zrobiła to dobrze. Justi też ponoć miałam jeden skurcz. Tak jak u ciebie brzuch napina mi się jak jestem na spacerze. No ale tłumaczę sobie że jest wszystko ok skoro doktor nic nie mówił. A ty w ogóle kontrolujesz sobie ciśnienie? A co do mojego zmęczenia to w sumie sama nie wiem czy jestem zmęczona bo to 3 trymestr czy to zmęczenie spowodowane walką z lękami i strachem

Gosiu, ja mam takie napinanie brzucha kilkanaście razy w ciągu dnia. Co więcej, jak idę to mam taki na nacisk na cześć intymną, że mam wrażenie że dziecko chce wyjść. A takie jak ty masz pojedyncze to wszystko jest w porządku, nawet prawidłowo bo macica przygotowuje się do porodu.
Ciśnienie mierzę co jakiś czas ale zazwyczaj mam niskie.
Gosiu ja myślę że na zmęczenie składa się i jedno i drugie. Ja mam spory brzuszek i jest mi ciężko, szybko się męczę i brakuje mi tchu.
Dobrej nocy dziewczyny;)

reklama
Asiu ja miałam okropny ból zęba przed weekendem i udałam się do stomatologa. Okazało się że bolą mnie dwa zęby które miałam leczone kanałowo tuż przed zajściem w ciążę. Dentystka jeszcze raz otwierała mi zęby i czyścila kanały.
Rozumiem twoją frustrację, bo człowiek dostaje po głowie z każdej strony i nie ma wogole spokoju.....

Do góry