reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Cześć justi właśnie myślałam dziś o tym. Ciekawe co powie moja psychiatra w poniedziałek. Tak sobie myślę że jak się odstawi to może on jeszcze działa przez jakiś czas. Może są jakieś leki które można brać i karmić. Koleżanka relanium łyka i karmi. Trudno powiedzieć. Justi a skąd ja mogę wiedzieć kiedy urodzę. A co jeśli przed terminem? To jest problem

reklama
Gosiu, nasz lek Asertin jest uważany za bezpieczny w czasie karmienia piersią. Wydaje mi się ze lepiej brac asertin niz relanium. Asertin leczy, uzupełnia seretoninę a relanium tylko chwilowo zagłusza objawy lękowe. U mnie jest trochę tak, że można przewidzieć poród. Po zdjęciu pessara zwykle do kilku dni. Lekarka chce abym w okolicy 35 tygodnia zmniejszyła dawkę. A w 37 odstawila juz kompletnie i tez w tym tygodniu zdejmà mi pessar. Jeżeli będę się czuła źle po porodzie, chcę wrócić do asertinu. Uważam ze trzeba sobie pomoc, a spokojniejsza mama to spokojniejsze dziecko.

Jutro jadę z mężem na zakupy do galerii. Mam nadzieję że rano nie odmieni mi się bo się wsciekne [emoji53] mąż wziął wolne więc głupio by było to zmarnować......

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, jak mina ranek?
Ja spałam dzisiaj jak suseł, chyba 12 h ale obudziłam się z dziwnym niepokojem i głupimi myślami.

Hej dziewczyny ja też dziś nieźle spałam i podobnie jak ty justi obudziłam się z lękiem. Poranek znośny byłam na zakupach. A teraz idę z mamą na spacerek. Na szczęście przestało padać. Justi przyszła mi książka więc po spacerku troszeczkę poczytam

Dziewczyny u mnie znowu pojawił się katar i ból zatok...nie mam już siły do tych chorób....w całym swoim życiu nie miałam tyle przeziębień co w ciąży. Byłam w aptece po maść majerankową i spray pregnan do nosa. Najbardziej mnie wkurza, że kobiecie w ciąży nic nie wolno...nawet nasivinu...
Ja póki co jeszcze sama w domku,ale o 17 będzie już mąż z synkiem.

reklama
Gosiu na pewno pomoże, doda otuchy, ja wracałam do niej wielokrotnie.
A jak dzisiaj wasze lęki i nastrój?

Do góry