reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Dziewczyny moim zdaniem bez psychiatry i psychoterapeuty nie ma szans na wyjscie z tego...polecana psychoterapia to behawioralno-poznawcza. Gosiu z tą chorobą jest tak, że im bardziej się starasz tym jest gorzej. Uwierz mi lepiej zwrócić się po pomoc, im szybciej tym lepiej. W ciąży nie jest polecana terapia bo wyzwala emocje, których i tak mamy nadmiar.
Choroba jest wredna i podstępna. Cierpi na nią bardzo dużo osób ale i tak każdemu wydaje się ze jest z tym sam i cierpi najgorzej. Mam wielu znajomych, ktorzy ją mają i kazdy ma inne lęki, jedni ze zachoruja, drudzy że zwariują a jeszcze inni boją się śmierci, samotności, odrzucenia.

Justi mieszkam w małym mieście ostrowcu św. i nie sądzę że u nas jest możliwość skorzystania z takiej terapii. Chociaż zapytam psychiatrę jak będę w poniedziałek. Ja sobie nie wyobrażam opiekować się dzieckiem mając lęki i nerwicę.

Gosiu na pewno nie jest to łatwe. Myślę że kogoś znajdziesz w swojej miejscowości.
Ja mam ten komfort, że mam dużą dostępność do lekarzy, psychologów i różnych metod relaksacji ale i tak nie zmienia to faktu, że wyjście z tego wymaga pracy nad swoimi myślami. Tylko nie odbywa się to w taki sposób, że na siłę próbujesz to zmienić bo efekt jest odwrotny i dlatego potrzebny jest ktoś, kto pomoże nam zrozumieć skąd się to wzięło i uporać z naszymi emocjami.

Czasami też tak mam, ciśnienie dobre a puls wysoki ale położna mówi że tak może być w ciąży...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Asia mnie też zdarza się że puls mam wysoki wtedy aż mi się słabo robi. Dziś rano tak miałam. A normalnie to bije mi 80, 90 na minutę, czyli też nie mało. A ty jaki masz ten puls?

Do góry