reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

No niestety, my siebie nawzajem zrozumiemy, ale kogos bez tej przypadlosci nie umialabym chyba nawet uswiadamiac, nierealne po prostu...
Bo Ty lek bierzesz jakos od 4 miesiaca tak? A wiesz juz do kiedy bedziesz przyjmowac? Powinnas odstawic jakos przed porodem?
Od początku 4 miesiąca biorę. Ale pierwsze 4tygodnie brałam 25mg potem większą dawkę.
Ogólnie to jak kiedyś gadałam z psychiatrą, to mówiła że nie muszę odstawiać. A nawet lepiej żebym nie odstawiała, bo po porodzie mogą się nasilić objawy, różnie bywa. I że przy małej dawce mogę karmić. Ale ta rozmowa dawno była. W następnym tygodniu mam wizytę, bo akurat asentra mi się kończy i mam zamiar z nią pogadać. Dużo kobiet leczyła, które były w ciąży i rodziły dzieci i u żadnej na asentrze nie było kłopotów, powikłań. Tak mi mówiła, może trochę żeby mnie uspokoić, ale na pewno nie kłamała :) więc wypyjam ją o karmienie przy leku raz jeszcze. I przy ewentualnej hydroksyzynie doraźnie. Chcę karmić chociaż do 3 miesiąca. A jak się będę dobrze czuła to i dłużej. A jak nie, to zmienie lek i wtedy przestanę karmić. Za dużo w tej ciąży się nacierpiałam żeby kolejne kilka miesięcy się męczyć ;)
Powiem Wam, że zawsze myślałam, że będę miała 2 dzieci. Ja mam dwie siostry i czuje że smutno jest jedynaczce...ale po tym wszystkim to nie na moje siły. Ten lęk o dziecko, te wszystkie badania itp itd. Może mi kiedyś minie :p

reklama
No nie zaleca się odstawiać. To prawda. I to samo ja usłyszałam od lekarza z 20 letnim doświadczeniem. Że nigdy żadnemu dziecku nic się nie stało. I można karmić .

Ja na pewno nie będę miała drugiego dziecka. Jestem już za stara to raz, a dwa nie znioslabym drugi raz tego wszystkiego.

A wiecie. Jestem 17t6d i już tak mocno czuję ruchy dziecka. Kopie skubaniec

Ja na pewno nie będę miała drugiego dziecka. Jestem już za stara to raz, a dwa nie znioslabym drugi raz tego wszystkiego.

Witajcie kochane ja już mam dawkę 50 mg, koleżanka która jest lekarzem spokojnie potwierdziła , że można brać. Ja już zaraz 20 tydzień i też jak wy nie mogłam dziś spać, obudziłam się, oczy jak 5 zl...i nic...masakra jakaś ja wziąłem się za porządki w szafie, zrobiłam totalny przegląd rzeczy. Aaaa mam do Was pytanie, szykujecie już dla dziecka coś? Mam na myśli ciuszki etc..

Wcześnie te kopniaki czujesz :) ja tak w 17 18tc czułam takie bąbelki, motylki bardziej. A silniejsze po 20tc :happy: ale ja mam na brzuchu trochę tłuszczyku to też inaczej :p:D
Teraz jak mała poszaleje, to cały brzuch skacze. Uwielbiam te chwile, wariuje najbardziej wieczorem jak się położę. Nie usnę póki nie poczuję jak się wierci ;) od początku ciąży czekałam na te ruchy heh.

Witajcie kochane ja już mam dawkę 50 mg, koleżanka która jest lekarzem spokojnie potwierdziła , że można brać. Ja już zaraz 20 tydzień i też jak wy nie mogłam dziś spać, obudziłam się, oczy jak 5 zl...i nic...masakra jakaś ja wziąłem się za porządki w szafie, zrobiłam totalny przegląd rzeczy. Aaaa mam do Was pytanie, szykujecie już dla dziecka coś? Mam na myśli ciuszki etc..
Może jak Ci się uda, to w dzień drzemki rób? Czytałam, że to w ciąży zalecane przy problemach ze snem w nocy...ja póki co śpię i to tak o 22-23 się kładę, a budzę 8-9. Ale też miałam kłopoty z bezsennością, tylko na początku ciąży. To mega męczące ehh.

Ja tak koło 20tc zaczęłam remont pokoiku dla małej. Podłogi, ściany :happy: mebelki i łóżeczko zamówiliśmy miesiąc temu, ale jeszcze na nie czekamy. A ubranka i całą wyprawkę też tak od około miesiąca kompletuję :) już mam dla siebie do szpitala rzeczy, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe itp. No i dla małej też całkiem sporo rzecz. Paczkę pampersów, kilka paczek chusteczek, wanienkę, pajacyki, kombinezon, czapeczki, pieluchy tetrowe itp. Nadal mam wrażenie, że ciągle czegoś brakuje haha. Ale gdyby pech i coś by się zaczęło dziać, to mam co wrzucić w torbę do szpitala...
Myślę, że moja głowa tak sobie ubzdurała (bo czegoś musi się bać) ze urodzę przed czasem. Dlatego jestem spokojniejsza jak te zakupy porobiłam. No i to tylee radości ;)

od kiedy masz 50mg?
Ja nie mam jeszcze nic dla dziecka....:no2:

Wcześnie te kopniaki czujesz :) ja tak w 17 18tc czułam takie bąbelki, motylki bardziej. A silniejsze po 20tc :happy: ale ja mam na brzuchu trochę tłuszczyku to też inaczej :p:D
Teraz jak mała poszaleje, to cały brzuch skacze. Uwielbiam te chwile, wariuje najbardziej wieczorem jak się położę. Nie usnę póki nie poczuję jak się wierci ;) od początku ciąży czekałam na te ruchy heh.

poczułam 1 raz 6 dni temu, w 1 chwili myślałam, że to jelita, ale za chwilę, że przecież jelita mam wyżej i tam się przelewa, a tu takie drgania, a dzisiaj już ewidentnie mocniej.

Ja tak koło 20tc zaczęłam remont pokoiku dla małej. Podłogi, ściany :happy: mebelki i łóżeczko zamówiliśmy miesiąc temu, ale jeszcze na nie czekamy. A ubranka i całą wyprawkę też tak od około miesiąca kompletuję :) już mam dla siebie do szpitala rzeczy, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe itp. No i dla małej też całkiem sporo rzecz. Paczkę pampersów, kilka paczek chusteczek, wanienkę, pajacyki, kombinezon, czapeczki, pieluchy tetrowe itp. Nadal mam wrażenie, że ciągle czegoś brakuje haha. Ale gdyby pech i coś by się zaczęło dziać, to mam co wrzucić w torbę do szpitala...
Myślę, że moja głowa tak sobie ubzdurała (bo czegoś musi się bać) ze urodzę przed czasem. Dlatego jestem spokojniejsza jak te zakupy porobiłam. No i to tylee radości ;)

Jejku, ja nie mam ani jednej rzeczy...cały czas mi się wydaje, że za wcześnie, ale już powiedziałam mojemu Rafałowi, że jak tylko potwierdzą płeć to zaczynam kupować bo potem nie wyrobimy z kasą :-D
A gdzie kupujesz ubranka? :)

Ja jeszcze nie mam nic przygotowane 28 tydzien ciazy... jeszcz3 mamy remontowac sypialnie dopiero bi mamy gole podlogi i tynki ( nowy dom) :p ani komody dla mlodego nie mam nic ubranek mam mase po starszym ale musze poprac itp mi sie wydaje, ze ejszcze za wczesnie gdzies w 32 tyg zaczne :)

Ja nie wiem jak dalam rade juz 28 tc a ja bez lekow ale miala chwile takie, ze suzkalam w danyn dniu zeby mnie tkos tylko rozyjal ale miejsc nie bylo a na 2 dzien bylo lepiej i olewalam... mam andzieje, ze jakos wytrwam jeszcze te 3 msc :)

reklama
Do góry