reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Ja przyjmuje Citabax już ponad 4 lata, a od kilkunastu lat cierpię na depresję lękową. Ten lek bardzo mi pomógł i przy nawrotach choroby zawsze wracałam właśnie do niego, ale teraz przypuszczam, że będę musiała go odstawić i już mi jest nieswojo z tą myslą[emoji17]
Ja kiedyś brałam servenon (ecitalopram) i też dobrze działał, ale po zmianie na sertralinę nie widzę różnicy. Nawet mam wrażenie, że szybciej zadziałała jak nawrót miałam. Więc głowa do góry, nie ma sytuacji bez wyjścia ;)

Ja kiedyś brałam servenon (ecitalopram) i też dobrze działał, ale po zmianie na sertralinę nie widzę różnicy. Nawet mam wrażenie, że szybciej zadziałała jak nawrót miałam. Więc głowa do góry, nie ma sytuacji bez wyjścia ;)
Dziękuję [emoji8] Musi być dobrze nie ma innej opcji[emoji6]miłego dnia[emoji847]

a ja się tak okropnie czuję na sertralinie :( Biorę 25mg 8 dni i skutki uboczne są straszne...

Oj dziewczyny ja narazie bez lekow mam nadzieje ze tak zostanie choc jak moje nerwy sie nie uspokoja to pojde po leki bo widze co nerwy wyprawiaja z ciaza juz raz wyladowalam w szpitalu... brzuch dalej troche boli ale wypuscili mnie z tego chorego szpitala... mam nadzieje, ze sie to uapokoi calkowicie

a ja się tak okropnie czuję na sertralinie :( Biorę 25mg 8 dni i skutki uboczne są straszne...
Reese oj przykro mi, że masz jakieś dolegliwości...jednak to pokazuje, że każdy jest inny. Ja miałam tylko może 4 gorsze dni tak po tygodniu brania, a potem się normowało. I tylko brak apetytu pozostał.
Bądź dzielna, to minie już za troszkę i będzie tylko lepiej!

Oj dziewczyny ja narazie bez lekow mam nadzieje ze tak zostanie choc jak moje nerwy sie nie uspokoja to pojde po leki bo widze co nerwy wyprawiaja z ciaza juz raz wyladowalam w szpitalu... brzuch dalej troche boli ale wypuscili mnie z tego chorego szpitala... mam nadzieje, ze sie to uapokoi calkowicie
Dobrze, że Cię wypuścili. Szpitale są jak dla mnie depresyjne i dołujące ehh! Na pewno będzie i jest ok, inaczej byś nie wyszła do domu. Teraz spokój najważniejszy, chociaż w naszym przypadku o to najtrudniej...

Współczuję Ci bardzo u mnie też jeśli doszłoby do odstawienia Citabaxu, aby wprowadzić sertraline, to zbzikowalabym, bo moja depresja między innymi polaga na tym, że panicznie boję się leków, boję się, że mogę się źle czuć po nich i że one bardziej zaszkodzą mi niż pomogą. Moja sytuacja obecnie jest bardzo skomplikowana, bo w zeszły poniedziałek zrobiłam test i wyszły 2 kreski, ale mieszkam w Niemczech i pierwszy wolny termin u ginekologa prywatnie mogłabym mieć dopiero 9 października, ale za 2 tygodnie jedziemy do Polski i wtedy zacznie się maraton po lekarzach, bo ostatnią miesiączkę miałam 6 sierpnia no i ten test wyszedł pozytywnie, więc natychmiast muszę iść na badania, a tu nie mam możliwości i ta depresja się nasiliła pomimo przyjmowania Citabaxu bo się potwornie wystraszylam, wiem że to niebezpieczne z moją choroba i nie planowaliśmy dziecka, ale stało się i teraz muszę zrobić wszystko by było dobrze.

Współczuję Ci bardzo u mnie też jeśli doszłoby do odstawienia Citabaxu, aby wprowadzić sertraline, to zbzikowalabym, bo moja depresja między innymi polaga na tym, że panicznie boję się leków, boję się, że mogę się źle czuć po nich i że one bardziej zaszkodzą mi niż pomogą.

ja też się boję leków, wszystkich :(

Reese oj przykro mi, że masz jakieś dolegliwości...jednak to pokazuje, że każdy jest inny. Ja miałam tylko może 4 gorsze dni tak po tygodniu brania, a potem się normowało. I tylko brak apetytu pozostał.
Bądź dzielna, to minie już za troszkę i będzie tylko lepiej!

ja mam okropne

Nie mam siły na nic, pocę się, ogólnie samopoczucie podłe, lęk, niepokój, brak apetytu
Dzisiaj się popłakałam strasznie z tego wszystkiego. Jestem warzywem :(

reklama
ja też się boję leków, wszystkich :(

ja mam okropne

Nie mam siły na nic, pocę się, ogólnie samopoczucie podłe, lęk, niepokój, brak apetytu
Dzisiaj się popłakałam strasznie z tego wszystkiego. Jestem warzywem :(
Pamiętaj, że to minie! Jeszcze tylko chwila! A potem będzie już z górki, zobaczysz!
Nie jesteś warzywem! Też mam czasem poczucie, że zamiast żyć, to wegetuję! Ale jednak chcemy żyć, być mamami i dać komuś nowe życie! :wink:
To tylko gorsze dni! Sama je mam, mimo leków. Trzymaj się dzielnie!

Do góry