reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

#hydroksyzyna #propranolol
Czesc dziewczyny, u mnie zaraz konczy sie 1szy trymestr
Ktora z was przyjmuje hydroksyzyne w ciazy? Od ktorego tygodnia i jaka dawka/jak czesto?
Ja pfzed ciaza bralam sporadycznie tj moze raz w tyg, nieci czesciej propranolol np jak mam jakies duze wydarzenie lub mam zjesc z ludzmi bo niestety taka mam nerwice lekowa. Dwoch lekarzy powoedzialo ze moge brac hydroksyzyne jak misze byle nie za czesto ale propranololu lepiej nie.

Jak jest u was?
Pozdrawiam mamy z nerwica mam nadzieje ze macie dobry dzien
Hej.Hydro jest w miarę bezpieczna.Ja jak miałam kryzys to miałam brać 3×10mg lub 2×25mg.Z reguły brałam tylko 10mg bo w 2trym.zaczęłam brać sertralinę.

reklama
Hej.Hydro jest w miarę bezpieczna.Ja jak miałam kryzys to miałam brać 3×10mg lub 2×25mg.Z reguły brałam tylko 10mg bo w 2trym.zaczęłam brać sertralinę.

Hej dziekuje za odpowiedz. Czy juz jestes po porodzie? Jak maluszek to zniosl? Ja od lekarzy dwich slyszalam ze moge brac ja i tez widzialam wiele wpisow na roznych forach ze to w miare opcja bezpieczna zwlaszcza ze kobiety czesto regularnie biora przez jakies alergie ciazowe albo uporczywe wymioty, ale ostatnio nowy lekarz pierwszego kontaktu powoedzial ze tego sie nie bierze, wiec zasialo watpliwosci... a mam kilka eventow przed soba ktorymi chce sie cieszyc a bez lekow nie pojdzie.

Czy czulas ze pomwzieciu dziecko mnie ruszalo sie w brzuchu czy cos? Czy wszystko bylo ok z tetnem malucha?

Dzieki za pomoc
Pozdrawiam

Hej dziekuje za odpowiedz. Czy juz jestes po porodzie? Jak maluszek to zniosl? Ja od lekarzy dwich slyszalam ze moge brac ja i tez widzialam wiele wpisow na roznych forach ze to w miare opcja bezpieczna zwlaszcza ze kobiety czesto regularnie biora przez jakies alergie ciazowe albo uporczywe wymioty, ale ostatnio nowy lekarz pierwszego kontaktu powoedzial ze tego sie nie bierze, wiec zasialo watpliwosci... a mam kilka eventow przed soba ktorymi chce sie cieszyc a bez lekow nie pojdzie.

Czy czulas ze pomwzieciu dziecko mnie ruszalo sie w brzuchu czy cos? Czy wszystko bylo ok z tetnem malucha?

Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Hej.Jeszcze nie urodziłam.33 tc rozpoczynam.Jednak kojarzę,że po 10mg dziecko było nadal aktywne.

Hej dziewczyny jak się miewacie?u mnie nerwica póki co nie dobija się zbyt mocno przez co szaleję ze sprzątaniem.Z tego wszystkiego wczoraj pierwszy raz przestraszyłam się,że mogę przedwcześnie urodzić bo dostałam mega skurczów,aż nie mogłam się ruszać.Jestem w 33tc więc jeszcze trochę do porodu...ale dotarło do mnie,że sam poród musi mega boleć.Wcześniej miałam planowaną cc więc nie zaznalam co to ból.Mam nadzieję,że przez to słonko macie więcej wit.D i ta "cholera"tak nie atakuje:laugh2:

Hej dziewczyny jak się miewacie?u mnie nerwica póki co nie dobija się zbyt mocno przez co szaleję ze sprzątaniem.Z tego wszystkiego wczoraj pierwszy raz przestraszyłam się,że mogę przedwcześnie urodzić bo dostałam mega skurczów,aż nie mogłam się ruszać.Jestem w 33tc więc jeszcze trochę do porodu...ale dotarło do mnie,że sam poród musi mega boleć.Wcześniej miałam planowaną cc więc nie zaznalam co to ból.Mam nadzieję,że przez to słonko macie więcej wit.D i ta "cholera"tak nie atakuje:laugh2:
Ja zaczęłam 38 tydzień i nerwica czasem się odezwie. Jak narazie żadnych oznak porodu...

Hej dziewczyny. Jestem tutaj nowa. Nie wiem czy pisze w dobrym miejscu. Jestem w ciazy w 6 tyg i od paru dni mam mega slabe samopoczucie . Mam jakies dziwne niespodziewane ataki leku takiego strachu wewnetrznego wiem jak to zwalczyc ale w tym momencie jest ciezko. Nie mam tez apetytu i boje sie jak to bedzie czy dam rade tak w ogole byc mama, czy dziecko bedzie zdrowe przez ta moja nerwice. Dodam ze mialam nerwice lekowa jakies 5 lat temu i udalo mi sie ja pokonac jak myslalam bez lekow a teraz najbardziej boje sje ze to nie hormony szaleje a moja nerwica. Jak bylo u was na poczatku ciazy?

reklama
Do góry