Dziewczyny wczoraj wyladowalam w szpitalu, pojechalam tylko po zwolnienie lekarskie a poskarżylam sie lekarce że trochę mi się brzuch napina i zrobila mi usg szyjki, okazało się że ma tylko 15mm, skrocila się tak przez tydzień, mialam porobione badania, z dzieciaczkiem wszystko ok, czekam na wynik posiewu i będę miała zalozony pessar. ... jest mi źle. ..
reklama
Lepiej dmuchać na zimne w szpitalu wiedzą co robią a jak szyjka się tak skróciła to trzeba interweniować. Leżałam ostatnio w szpitalu i wiem jak to jest leżeć jak nerwy tobą szargają. Niezbyt fajnie. Może rozmowa z koleżanką z łóżka obok odpędzi choć na chwilę głupie myśli.
Gosiu wypuścili mnie do domu, mam czekac na wynik posiewu i zgłosić się po pessar. W pierwszej ciąży tez skracala mi sie szyjka ale nie tak wcześnie bo ok. 32 tygodnia. Leżę w łóżku i zastanawiam się jak przetrwać ten czas.... dopiero zaczelam 27 tydzień...na szczęście lęki są mniejsze ale super tez nie jest. No i ten sen...dzis moze pospalam 4 h a w ciagu dnia nie mogę usunąć bo nerwy w środku czuję.
A jak u was?
A jak u was?
Hej. U mnie dzis troche lepiej bylo do południa a teraz znow strach nie wiadomo skad sie pojawił, taka mi sie glowa zaczyna ciezka robic.
Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja czasem usiade i juz z tej bezsilnosci płacze i modle sie zeby to wszystko juz sie skonczylo
Asiu ja też praktycznie codziennie płaczę ale pozwalam sobie na to, bo płacz jest wyrzuceniem emocji, które w nas siedzą. Co więcej czasami mam ochotę wrzeszczeć albo uderzyć ręką w ścianę....z tej bezsilności. Wczoraj miałam dość dobry dzień...no to wieczorem oparłam się w szpitalu i tak wkòłko. Czasami trudno uwierzyć, że to się zmieni....
Juz nie mam siły każdy dzień jest taki sam, ten sam strach ta sama panika. Mam wrazenie ze to bedzie trwalo w nieskonczonosc...
reklama
Hej dziewczyny! U mnie bez zmian po nieprzespanej nocy od rana strach i panika nawet spacer nie pomógł. Ostatnio coraz gorzej ze mną. W sumie to nawet nie wiem czego się boję. Codziennie kombinujemy z mężem jak zrobić żebym usnęła i spała całą noc. Niestety nic nie skutkuje. Tłumaczę sobie że przecież wszystko jest dobrze i nie mogę zrozumieć czemu się tak nakręcam. Justi ile przytyłas do tej pory bo ja normalnie dość że przytyłam 5 kilo to dziś weszłam na wagę a tam mniej niż wczoraj
Podziel się: