reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Ja też tak mam. Dzisiaj wczoraj. I wiesz co moze to od pogody wlasnie. Kardiolog mi kiedyś powiedziała że jeśli mam wysoki puls, ale nie czuje "walenia" serca w klatce piersiowej to nie ma się czym martwić;) jak serce zaczyna szaleć to przypominam sobie jej słowa i jak narazie udaje mi sie jakos to olewac
Właśnie mi nie wali, tylko siedzę sobie spokojnie i spojrzę na przegub ręki i jest panika :( wiem, że to nic takiego, ale strach nieprzecietny

reklama
no właśnie ja hydro wczesniej bralam ale 10.Teraz zalecila lyknac przed spaniem 25.Pytalam jaka jest maksymalna/bezpieczna dawka hydro to odp.ze 100mg więc jakoś się uspokoiłam.Teraz czuje się ok i zastanawiam się czy łyknąć hydro czy czekać...co za stan.Dziewczyny dzìęki,ze jesteście!Magdaswiet Twoje slowa,że nogdzie mnie lekarz nie wyśle dodawały mi otuchy:D:D:D
Ciesze się że mogłam Cie wesprzeć. Tak szybko do szpitala nas nie wsadza. Mamy świadomość naszych lęków i wiemy że to durna nerwiczka. Czasem tylko gorsze dni i kumulacja jakas. Mam nadzieje, że sen byl lepszy :-) ja trzeci dzień śpię dobrze i oby do przodu

Właśnie mi nie wali, tylko siedzę sobie spokojnie i spojrzę na przegub ręki i jest panika :( wiem, że to nic takiego, ale strach nieprzecietny
Wiem kochana, bo ja jeszcze lateem przez chwile mialam z tym problem na dłuższych wakacjach poza domem.. co chwilę sprawdzałam puls na szyi jak już wyczulam ze jest przyspieszony to w aplikacji w telefonie mierzylam obsesyjnie az nie spadł... widzisz ja teeaz mam inne schizy i puls poszedl w odstawke.. Jezu jakie to glupie wszystko

Ciesze się że mogłam Cie wesprzeć. Tak szybko do szpitala nas nie wsadza. Mamy świadomość naszych lęków i wiemy że to durna nerwiczka. Czasem tylko gorsze dni i kumulacja jakas. Mam nadzieje, że sen byl lepszy :-) ja trzeci dzień śpię dobrze i oby do przodu
Ja z kolei spać nie moge! Większych problemów nie mialam z tym snem raczej... A teraz drugi dzień o 3 sie budze i czuje sie wyspana, dzisiaj dopiero o 7 usnelam znowu. Dzisiaj to już wgl hardcore bo od północy juz tak naprawdę się wybudzalam...

Ja z kolei spać nie moge! Większych problemów nie mialam z tym snem raczej... A teraz drugi dzień o 3 sie budze i czuje sie wyspana, dzisiaj dopiero o 7 usnelam znowu. Dzisiaj to już wgl hardcore bo od północy juz tak naprawdę się wybudzalam...
Ja sie budzę codziennie 12,2,4 i wstaje o 6 :-) ale za każdym razem szybko zasypiam. Od 24 tyg budzilam sie dlugo tak jak Ty kolo 3 i nie spalam do 5 :-) potem powoli przeszło. Oczywiscie mam dni, że zasnac kompletnie nie moge i padam w koncu w srodku nocy. Staram sie juz tak nie panikować ale bywa różne. Gram w nocy na tel, pije herbate i licze barany.

Wiem kochana, bo ja jeszcze lateem przez chwile mialam z tym problem na dłuższych wakacjach poza domem.. co chwilę sprawdzałam puls na szyi jak już wyczulam ze jest przyspieszony to w aplikacji w telefonie mierzylam obsesyjnie az nie spadł... widzisz ja teeaz mam inne schizy i puls poszedl w odstawke.. Jezu jakie to glupie wszystko
Jeszcze przed ciążą to miałam schizy i latalam za każdym żeby mi puls zmierzył, wychodziło zazwyczaj 80-90 to nikomu nie wierzyłam... Teraz to mi wstyd na szczęście

Za to mam wrażenie, że hydro dość dlugo działa. Mam nadzieję, że dzis wszystkie sie wyspimy. Mnie cos glowa boli ale to zapewne przez nagłą wiosne
no ja sprobowalam spac bez hydro ale to bylo raczej czusanie.Rano wzielam 10 i przez 4h prawie zasypialam ba stojaco ake nadal moj syn chory wiec nie mialam jak sie polozyc...teraz hydro puscilk i mam znow napiecia i uczucie omdlenia ale tlumacze sobie,ze to z bezsennosci.Jednak chce wyjsc chociaz na 10min spaceru,ze y pokazac nerwicy kto tu rządzi

Jeszcze przed ciążą to miałam schizy i latalam za każdym żeby mi puls zmierzył, wychodziło zazwyczaj 80-90 to nikomu nie wierzyłam... Teraz to mi wstyd na szczęście
no ja sprobowalam spac bez hydro ale to bylo raczej czusanie.Rano wzielam 10 i przez 4h prawie zasypialam ba stojaco ake nadal moj syn chory wiec nie mialam jak sie polozyc...teraz hydro puscilk i mam znow napiecia i uczucie omdlenia ale tlumacze sobie,ze to z bezsennosci.Jednak chce wyjsc chociaz na 10min spaceru,ze y pokazac nerwicy kto tu rządzi
Dzielna jesteś i walczysz ile sie da. Ja dzisiaj mam lenia i caly dzień w domu. Spałam chwile po poludniu. Mężowi skonczyl sie po świętach urlop i siedze sama jak kołek. Trochę smuci mnie ta nuda i samotność.

A ja z kolei za nic nie mogę usnąć mimo ciężkiej nocy... już zaczynam się nakrecac o co kaman, tylko się położę i próbuje zasnąć to już milion mysli w glowie eh

reklama
A ja z kolei za nic nie mogę usnąć mimo ciężkiej nocy... już zaczynam się nakrecac o co kaman, tylko się położę i próbuje zasnąć to już milion mysli w glowie eh
ja w dzień tez nie dalabym rady.Ale dzisiaj planuję wziąć hydro na noc pomimo,ze mogę nie czuć potrzeby.Zobaczymy. czy w ten sposob zadziala.A w ogole wlasnie przyszlam do domu a tu pelno wody pod pralką więc ją przesunęłam...mam nadzieję,że nic się nie stanie

Ostatnia edycja:
Do góry