reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Tak ja jutro na 10 mam byc w szpitalu i cesarka......boję się jaka będzie moja reakcja jak.zobaczę dzidziusia,czy się nie załamię pp powrocie do domu, stres zaczyna juz chyba lapac......noi mysle o zewnarzoponowym jak to bedxzie
Powodzenia! Zobaczysz, ze wszystko bedzie OK♡ Trzymamy kciuki :)

Dziewczyny,a czy Wy tak macie w tej nerwicy,że nawet biorąc leki czujecie się czasem źle psychicznie.
Moje hydro sie raczej nie liczy a innych doświadczeń nie mam. Pomijajac dawne z Fluoksetyna gdzie bylo znacznie gorzej:( Ogolnie podczas 3 miesiecy na oddziale dziennym leczenia nerwic bywało różnie. Z czasem coraz lepiej.

Moje hydro sie raczej nie liczy a innych doświadczeń nie mam. Pomijajac dawne z Fluoksetyna gdzie bylo znacznie gorzej:( Ogolnie podczas 3 miesiecy na oddziale dziennym leczenia nerwic bywało różnie. Z czasem coraz lepiej.
No właśnie rozmawiałam z lekarzem i kazała co 2dzien zwiększyć sertralinę do 75mg...boję się co z dzidzia bedzie:'(

reklama
Hej, ja jestem obecnie w 28tc i od ponad miesiąca też biorę sertalinę 50 mg. Póki co działanie leku raczej słabe, pierwsze 3,5 tygodnia brania to w ogóle była tragedia-ogromne lęki, zupełna bezsenność, słabość, brak sił do wstania z łóżka, natłok złych myśli. Te lęki z rana niestety wciąż się
utrzymują, właściwie lekko odpuszczają około 14.00-15.00 dopiero. Od kilku dni rano ratuję się hydroksyzyną. Nie wiem czy też nie powinnam zwiększyć dawki sertaliny, ale obawiam się że mój psychiatra będzie temu przrciwny. Był bardzo na "nie" w kwestii wdrożenia leków antydepr. w ciąży. Do 8 tygodnia brałam wenlafaksynę, potem odstawiłam. Leczę się na depresję i zaburzenia lękowe od 8 lat, wcześniej męczyłam się wiele lat bez leków. Z sertaliną mój pierwszy kontakt jest właśnie teraz podczas ciąży ale wydaje mi się że działa kiepsko /Może za niska dawka? Jeszcze za krótko biorę? Hormony w ciąży robią swoje?/

Do góry