A lekarz nie mowil czemu tak sie dzieje? Chyba duzo dziewczyn ma taki problem, takze spokojnie. A mozesz mi powiedziec czy tą szyjkę to dopochwowo badają?Anncia: Dziękuję. Dodatkowo mam stres bo ta szyjka się skraca i mam leżeć. Jeszcze brzuch twardnieje. Czasem wydaje mi się że to ze stresu![]()
reklama
magdaswiet
Fanka BB :)
Ja też przed wizyta mam panike. Do 27 tyg bałam sie o szyjke to byla katorga, a juz 32. Lez i odpoczywaj a na szyjke miała duphaston lub luteine. Są na to sposoby i wiele kobiet ma z tym problem. Moja mama miala problem z szyjka i w kazdej ciazy brała relanium 3 raxy dziennie od 3 miesiąca. Na pocieszenie tylko ja jestem nerwus :-) Bracia wylyzowani aż za bardzo chybaEdzik36: biorę tylko hydroxizine Ale nie działa. Na terapię chodziłam Ale tylko pogarszała sytuację i zrezygnowałam.
Magdaswiet: ja mojemu też już mało mówię Ale odkąd zapytałam o leki patrzy na mnie jak na wariatke. Ja dziś wizyta i panikuje :-(
Anncia: Lekarz kazał leżeć i tyle ale wiadomo jak leży się z nerwica... Na koźle bada czy jest twarda czy miekka i czy jest szczelnie pozamykana. A na usg dopochwowym mierzy jej długość.
Magdaswiet: ja teraz panicznie boję się przedwczesnego porodu lub tego że dzidzia od tego stresu będzie chora. Czasem nam wrażenie że oszaleje. Jestesmy w podobnym terminie. Chcesz teraz przy samym końcu sięgać po leki?
Magdaswiet: ja teraz panicznie boję się przedwczesnego porodu lub tego że dzidzia od tego stresu będzie chora. Czasem nam wrażenie że oszaleje. Jestesmy w podobnym terminie. Chcesz teraz przy samym końcu sięgać po leki?
Eh Wiem. Leżenie z nerwicą to nie lada wyczyn:/ musisz dac radę! A od którego tyg ciazy lekarze badają tą szyjkę?Anncia: Lekarz kazał leżeć i tyle ale wiadomo jak leży się z nerwica... Na koźle bada czy jest twarda czy miekka i czy jest szczelnie pozamykana. A na usg dopochwowym mierzy jej długość.
magdaswiet
Anncia: Lekarz kazał leżeć i tyle ale wiadomo jak leży się z nerwica... Na koźle bada czy jest twarda czy miekka i czy jest szczelnie pozamykana. A na usg dopochwowym mierzy jej długość.
magdaswiet
Necia ratuje sie hydro lub relanium i chyba tylko to puki co. Mialam takie same obawy. Pamiętaj że robimy co możemy. Na usg wszystko wychodzi ok. Dzidzie juz są spore i silne. Biore witaminy i kwad dha to mi poprawia nastrój, że dbam o malucha. Dziś Pani terapeutka mi tlumaczyla, że każdy miewa takie stany. W ciąży po prostu obaw jest wiecej bo to duże zmiany. Nie mamy tez takiej kontroli. Kiedys kobiety nie miały usg, tylu badań i musialy wierzyc, że bedzie ok. My tez musimy sie starac wierzyć. Trzymam za Ciebie kciuki za wizyte
magdaswiet
Napisz jak wizyta :-) napewno wszystko dobrzeEdzik36: biorę tylko hydroxizine Ale nie działa. Na terapię chodziłam Ale tylko pogarszała sytuację i zrezygnowałam.
Magdaswiet: ja mojemu też już mało mówię Ale odkąd zapytałam o leki patrzy na mnie jak na wariatke. Ja dziś wizyta i panikuje :-(
reklama
Edzik36
dziewczyny musimy wierzyć,że leki nie zrobią naszym dzieciom krzywdy bo inaczej zwariujemy!Necia ratuje sie hydro lub relanium i chyba tylko to puki co. Mialam takie same obawy. Pamiętaj że robimy co możemy. Na usg wszystko wychodzi ok. Dzidzie juz są spore i silne. Biore witaminy i kwad dha to mi poprawia nastrój, że dbam o malucha. Dziś Pani terapeutka mi tlumaczyla, że każdy miewa takie stany. W ciąży po prostu obaw jest wiecej bo to duże zmiany. Nie mamy tez takiej kontroli. Kiedys kobiety nie miały usg, tylu badań i musialy wierzyc, że bedzie ok. My tez musimy sie starac wierzyć. Trzymam za Ciebie kciuki za wizyte
Podziel się: