reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Anncia: Dziękuję. Dodatkowo mam stres bo ta szyjka się skraca i mam leżeć. Jeszcze brzuch twardnieje. Czasem wydaje mi się że to ze stresu :(
A lekarz nie mowil czemu tak sie dzieje? Chyba duzo dziewczyn ma taki problem, takze spokojnie. A mozesz mi powiedziec czy tą szyjkę to dopochwowo badają?

reklama
Edzik36: biorę tylko hydroxizine Ale nie działa. Na terapię chodziłam Ale tylko pogarszała sytuację i zrezygnowałam.
Magdaswiet: ja mojemu też już mało mówię Ale odkąd zapytałam o leki patrzy na mnie jak na wariatke. Ja dziś wizyta i panikuje :-(
Ja też przed wizyta mam panike. Do 27 tyg bałam sie o szyjke to byla katorga, a juz 32. Lez i odpoczywaj a na szyjke miała duphaston lub luteine. Są na to sposoby i wiele kobiet ma z tym problem. Moja mama miala problem z szyjka i w kazdej ciazy brała relanium 3 raxy dziennie od 3 miesiąca. Na pocieszenie tylko ja jestem nerwus :-) Bracia wylyzowani aż za bardzo chyba

Anncia: Lekarz kazał leżeć i tyle ale wiadomo jak leży się z nerwica... Na koźle bada czy jest twarda czy miekka i czy jest szczelnie pozamykana. A na usg dopochwowym mierzy jej długość.
Magdaswiet: ja teraz panicznie boję się przedwczesnego porodu lub tego że dzidzia od tego stresu będzie chora. Czasem nam wrażenie że oszaleje. Jestesmy w podobnym terminie. Chcesz teraz przy samym końcu sięgać po leki?

Anncia: Lekarz kazał leżeć i tyle ale wiadomo jak leży się z nerwica... Na koźle bada czy jest twarda czy miekka i czy jest szczelnie pozamykana. A na usg dopochwowym mierzy jej długość.
Magdaswiet: ja teraz panicznie boję się przedwczesnego porodu lub tego że dzidzia od tego stresu będzie chora. Czasem nam wrażenie że oszaleje. Jestesmy w podobnym terminie. Chcesz teraz przy samym końcu sięgać po leki?
Eh Wiem. Leżenie z nerwicą to nie lada wyczyn:/ musisz dac radę! A od którego tyg ciazy lekarze badają tą szyjkę?

Też mam dziś wizyte i strasznie się boję. Spróbuje gina zagadac o cesarke, ale wiem ze bedzie przeciwny....Jak tylko mnie coś zaboli, zrobi sie niedobrze wpadam w panikę, że zaczynam rodzic

Necia ratuje sie hydro lub relanium i chyba tylko to puki co. Mialam takie same obawy. Pamiętaj że robimy co możemy. Na usg wszystko wychodzi ok. Dzidzie juz są spore i silne. Biore witaminy i kwad dha to mi poprawia nastrój, że dbam o malucha. Dziś Pani terapeutka mi tlumaczyla, że każdy miewa takie stany. W ciąży po prostu obaw jest wiecej bo to duże zmiany. Nie mamy tez takiej kontroli. Kiedys kobiety nie miały usg, tylu badań i musialy wierzyc, że bedzie ok. My tez musimy sie starac wierzyć. Trzymam za Ciebie kciuki za wizyte

Edzik36: biorę tylko hydroxizine Ale nie działa. Na terapię chodziłam Ale tylko pogarszała sytuację i zrezygnowałam.
Magdaswiet: ja mojemu też już mało mówię Ale odkąd zapytałam o leki patrzy na mnie jak na wariatke. Ja dziś wizyta i panikuje :-(
Napisz jak wizyta :-) napewno wszystko dobrze

Słucham divovica o przełamywaniu siè i postanowiłam dzisiaj (pomimo lęku)pójść z synem i meżem na mecz piłki nożnej....yyyy mam nadziejè,że dam radę

reklama
Necia ratuje sie hydro lub relanium i chyba tylko to puki co. Mialam takie same obawy. Pamiętaj że robimy co możemy. Na usg wszystko wychodzi ok. Dzidzie juz są spore i silne. Biore witaminy i kwad dha to mi poprawia nastrój, że dbam o malucha. Dziś Pani terapeutka mi tlumaczyla, że każdy miewa takie stany. W ciąży po prostu obaw jest wiecej bo to duże zmiany. Nie mamy tez takiej kontroli. Kiedys kobiety nie miały usg, tylu badań i musialy wierzyc, że bedzie ok. My tez musimy sie starac wierzyć. Trzymam za Ciebie kciuki za wizyte
dziewczyny musimy wierzyć,że leki nie zrobią naszym dzieciom krzywdy bo inaczej zwariujemy!

Do góry