reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Dziewczyny!Muszę się pochwalić bo jestem z siebie baardzo dumna.Wczoraj postanowilam przełamywać te lęki i zdecydowalam się pójść z synem i mężem na mecz piłki nożnej.Zaliczyłam od rana do momentu wyjścia 2 ataki paniki i już chciałam zrezygnować tłumacząc sobie,że jestem zmęczona i przerażona...Ale wzięłam się w garść i dałam radę....oczywiście w trakcie meczu lęk się odzywał ale jestem szczèśliwa,że się nie poddałam

reklama
Jest mi dzis mega ciężko. Zasnelam o 1 w nocy po relanium:( po 2 godz 2 tabletka żeby choć jeszcze z dwie godz. A mialam nadzieję na miła, przyjemna noc. Mam dziś wizyte i może nerwy robią swoje. Czuje sie wyczerpana. Bylam tak rozdygotana, ze nawet nie mam wyrzutów za leki. Niech ten marzec szybko leci. Coraz czesciej myślę, ze nie bede karmic piersią tylko zaczne leczenie po porodzie. Chyba że nagle sie ogarne. Licze, ze po takim dniu przyjdzie lepszy tak szy siak

Jest mi dzis mega ciężko. Zasnelam o 1 w nocy po relanium:( po 2 godz 2 tabletka żeby choć jeszcze z dwie godz. A mialam nadzieję na miła, przyjemna noc. Mam dziś wizyte i może nerwy robią swoje. Czuje sie wyczerpana. Bylam tak rozdygotana, ze nawet nie mam wyrzutów za leki. Niech ten marzec szybko leci. Coraz czesciej myślę, ze nie bede karmic piersią tylko zaczne leczenie po porodzie. Chyba że nagle sie ogarne. Licze, ze po takim dniu przyjdzie lepszy tak szy siak
Magdaswiet trzymaj siè kobito!ja też często miewam takie straszne nocki pomimo,że biorè sertralinę,a czasem relanium.Chyba trzeba zaakceptować(wiem,że to mega trudne),że ciàża z nerwicą to ciężki okres.Ale dasz radę!nerwica to stan umysłu...to nie MY...musimy sobie o tym wciąż przypominać właśnie wtedy gdy jest nam najciężej

Magdaswiet trzymaj siè kobito!ja też często miewam takie straszne nocki pomimo,że biorè sertralinę,a czasem relanium.Chyba trzeba zaakceptować(wiem,że to mega trudne),że ciàża z nerwicą to ciężki okres.Ale dasz radę!nerwica to stan umysłu...to nie MY...musimy sobie o tym wciąż przypominać właśnie wtedy gdy jest nam najciężej
Wiem tylko tak bardzo staram sie dla dzidzi, 4 dni bez żadnej tabletki i mialam nadzieję, ze jest lepiej a tu taki dołek. Bede dalej walczyć bo mam dla kogo. Wstane, ogarne sie i przebrne dzień. Ja bardzo walcze z tymi lekami, terapeutka mowi ze niepotrzebnie chyba zaczne hydro jesc regularnie. Jeszcze umowie sie na wizyte do psychistry.

Wiem tylko tak bardzo staram sie dla dzidzi, 4 dni bez żadnej tabletki i mialam nadzieję, ze jest lepiej a tu taki dołek. Bede dalej walczyć bo mam dla kogo. Wstane, ogarne sie i przebrne dzień. Ja bardzo walcze z tymi lekami, terapeutka mowi ze niepotrzebnie chyba zaczne hydro jesc regularnie. Jeszcze umowie sie na wizyte do psychistry.
wiem Kochana...żadna z nas nie lubi tych leków ale myślè,že skupianie i wywoływanie poczucia winy z tego tytułu tylko pogarsza sprawę....pomyśl,że hydro czy relanium podają też dzieciom...wièc jest bezpieczne.W Tobie siła!pomimo,że cieżko Ci w to teraz uwierzyć

Anncia zjedz coś słodkiego i po 20-30min bedziesz czula jak dzidzia z radości fika
No wlasnie specjalnie wieczorem zjadlam lody i jeszcze batona i nic. Dziwne bo z reguly po słodkościach był ruchliwy, ale jak się koło północy przebudzalam to ruszał sie i to dość długo:)

wiem Kochana...żadna z nas nie lubi tych leków ale myślè,že skupianie i wywoływanie poczucia winy z tego tytułu tylko pogarsza sprawę....pomyśl,że hydro czy relanium podają też dzieciom...wièc jest bezpieczne.W Tobie siła!pomimo,że cieżko Ci w to teraz uwierzyć
Nawet mój mąż każe mi brac leki, ja sie upieram jak osiol. Dzia biore na sen hydro i może nie spanikuje. Dla mnie 5-6 godzin snu to sukces. W sumie to najgorszy objaw obecnego stanu:/

Gorsze chwilę w nerwicy są zupełnie normalne i trzeba to przetrwać . Podziwiam Cię że i tak dajesz radę bez lekow. Widzisz mi dużo leki pomagają.. Dzisiaj jestem zestresowana przed wizytą, która ma po poludniu , przeraza mnie to czekanie dlatego zaraz się ubieram i jadę na jakieś zakupy cos pozalatwiam i czas zleci.. jakbym nie brała lekow pewnie bym sie położyła i czekała na wizytę i tylko pogorszyła samopoczucie

Gorsze chwilę w nerwicy są zupełnie normalne i trzeba to przetrwać . Podziwiam Cię że i tak dajesz radę bez lekow. Widzisz mi dużo leki pomagają.. Dzisiaj jestem zestresowana przed wizytą, która ma po poludniu , przeraza mnie to czekanie dlatego zaraz się ubieram i jadę na jakieś zakupy cos pozalatwiam i czas zleci.. jakbym nie brała lekow pewnie bym sie położyła i czekała na wizytę i tylko pogorszyła samopoczucie
ja i tak jestem w szoku bo biorę połówkę najmniejszej dawki poki co, nie sadzilam ze pomoze taka mikro dawka.. i tak sie zastanawiam czy to tez nie sila sugestii robi tu robote..

reklama
Tez mam dzis wizyte. Leki chyba zaczne w koncu brac regularnie bo walcze z wiatrakami. Musze sie ogarnąć i posprzątać w domu. Oby to był lepszy dzień :-)

Do góry