reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Dziewczyny ja tez bylam mega przeciwna lekom,ale zapytalam sie poprostu lekarza,co gorsze? Chronicznh stres czy leki? I powiedzial ze stres hest gorszy,a sa leki ktora mozna.zazywac w ciazy

reklama
Gawelka a mozesz mi powiedziec czy juz calkowicie nie masz lękow? Bo ja moze jestem troche spokojniejsza ale caly czas mam glupie mysli, I przypomnij mi prosze ile sertraliny bierzesz?

Pojde do mojej psychiatry, tylko wiecie co najlepsze jest to ze ja juz u niej bylam na samiutkim poczatku ciąży, powiedziec o swoim stanie i o tym ze odstawilam leki.. na moje pyt wtedy odnośnie m.in. cc przy nerwicy lekowej, powiedziała ze wymyslam, ze przecież urodze naturalnie, ze dobrze wygladam i mam sie znowu nie nakrecac. Kiedys jak mialam problem to faktycznie przychodzilam do niej zalana łzami, z moja mama najczęściej bo sama z reguly nie dawalam rady nawet normalnie rozmawiac.. wtedy widziala ze mam problem, teraz chyba tego nie widzi wiec nie wiem jak mam z nia rozmawiac... czy moze czekac.. bo tak naprawde od samego początku mialam moze z 4 incydenty z napadem lęku, poza tym tylko albo i az NATRETNE MYSLI, ktore powoduja u mnie uczucie niepokoju..

Sluchajcie dziewczyny ja tez mam wyrzuty sumieniabo niby siedze w domu 17 miesiecy z moja corka w domu jak mam cos zaplanowane na dany dzien(jak moj chloopak pracuje) to jest ok,albo mamy gosci. Ale jak mam w domu siedziec caly dzien(chlopak pracuje pi 12 godzin) I nic do roboty to normalnie dol znowu. Jak Wy znosilyscie siedzenie w domudomu z dzieckiem? A tu bede miaala jeszcze drugie male I dlatego mam wyrzuty sumienia co ze mnie za matka.....moze to tez dlatego ze tu nie mam wielu znajomych,a jak mam to wszyscy pracuja I za bardzo nie mam z kim sie widywac.....

Anncia: mam ten sam dylemat i psychiatra i ginekolog każą mi zażywać leki. Twierdza że sobie nie poradzę... I taka presja wywołuje u mnie lęk
Nie rozumiem slowa: nie poradze?? Co to znaczy, strace zmysly? umre? Wkurza mnie takie gadanie.. tak samo mi wlasnie lekarz dzisiaj jakby to sugerował, na siłę pcha mnie do psychiatry...

Gawelka a mozesz mi powiedziec czy juz calkowicie nie masz lękow? Bo ja moze jestem troche spokojniejsza ale caly czas mam glupie mysli, I przypomnij mi prosze ile sertraliny bierzesz?
Ja biorę seronil czyli fluoksetyne tez jest stosowana w ciąży . na początku brałam 10 mg ale nie pomogło po 2 tygodniach 20 i na tej dawce jestem od 2 miesięcy i pomogło nie mam już leków i objawów somatycznych a złe myśli czasami mam ale udaje mi się je ignorować i wkoncu mogę się cieszyć ciąża .

Pojde do mojej psychiatry, tylko wiecie co najlepsze jest to ze ja juz u niej bylam na samiutkim poczatku ciąży, powiedziec o swoim stanie i o tym ze odstawilam leki.. na moje pyt wtedy odnośnie m.in. cc przy nerwicy lekowej, powiedziała ze wymyslam, ze przecież urodze naturalnie, ze dobrze wygladam i mam sie znowu nie nakrecac. Kiedys jak mialam problem to faktycznie przychodzilam do niej zalana łzami, z moja mama najczęściej bo sama z reguly nie dawalam rady nawet normalnie rozmawiac.. wtedy widziala ze mam problem, teraz chyba tego nie widzi wiec nie wiem jak mam z nia rozmawiac... czy moze czekac.. bo tak naprawde od samego początku mialam moze z 4 incydenty z napadem lęku, poza tym tylko albo i az NATRETNE MYSLI, ktore powoduja u mnie uczucie niepokoju..
Mi psychiatra powiedział ze może nerwica być wskazaniem do cesarski ale to tak zależy od gina a w temacie tabletek powiedział ze to decyzja psychiatry i on jej nie będzie podwazal. Wiec biorę i czuje się dobrze

A mi znowu gin powiedzial ze mam pogadac z psychiatra, zeby on stwierdzi czy mam mieć cesarke i zeby to on wystawil zaświadczenie.. eh dziewczyny po wczorajszej wizycie niby powinnam sie cieszyc itd, ze wszysyko ok, lekarz powiedział ze ciąża idealna, a ja od 3 w nocy spie i nie spie, zasypiam i nagle sie budze patrze w zegarek a to 10 min minelo...taka niespokojna jestem ;( masakra.. we wtorek ide do psychiatry zobaczymy czy ona wgl bedzie chciala mi jakies leki wypisac w tym stanie, bo cos wydaje mi sie ze jest ich przeciwniczka

Przed ta wczorajsza wizyta jakas silniejsza sie czulam, teraz czuje sie jak jakas uposledzona ktora nawet sobie z porodem naturalnym rady nie da:( w ogole to nie wiem na jakiej podstawie on tak naciskal na ta wizyte u psychiatry i cesarke.. przecież nie sugerowalam mu ze jest naprawdę zle, wspomnialam tylko o kilku nerwowych incydentach.

reklama
Przed ta wczorajsza wizyta jakas silniejsza sie czulam, teraz czuje sie jak jakas uposledzona ktora nawet sobie z porodem naturalnym rady nie da:( w ogole to nie wiem na jakiej podstawie on tak naciskal na ta wizyte u psychiatry i cesarke.. przecież nie sugerowalam mu ze jest naprawdę zle, wspomnialam tylko o kilku nerwowych incydentach.
Bo ginekolodzy się boją nie mają pojęcia o psychiatrii ale tu mnie zaskoczyłaś co znam jakiegoś gina to zawsze namawiają na naturalny nie na cesarke ale to zależy od lekarza chyba . A ty jak byś wolała naturalnie czy cesarska ? Bo jeśli nie chcesz cesarski a niema typowych wskazań do niej to nie musisz jej mieć .

Do góry