reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
tak wiele bym dala zeby bylo normalnie jak dwa tygodnie temu

Jesli myśl ze zrobisz komuś krzywdę Cie przeraża to znaczy ze nie zrobisz nikomu nic [emoji846] mi tez sie zdarza ale nauczona doświadczeniem olewam zapominam i juz nie wraca . Tak jak różyczka mowi wejdź na youtube divovic wpisz tam są ciekaw rzeczy na ten temat - na temat myli natrętnych także .

Bo oglądamy durne reklamy gdzie babka w ciazy nie ma zmartwień jest piękna uśmiechnięta i w ogóle super a rzeczywistość jest inna - burza hormonów daje w kość jesli ktoś jest emocjonalny to juz w ogóle. Wiec w ciazy nerwica moze wyjsć , moze sie nasilić ... nie martw sie bo ona ci nic nie zrobi . Tylko bedzie straszyć wiec im szybciej nauczysz sie ją olewać tym lepiej - i pamiętaj ze to nie jest łatwe i nie przychodzi od razu . Trzeba próbować . Buźka bedzie dobrze .

Jesli myśl ze zrobisz komuś krzywdę Cie przeraża to znaczy ze nie zrobisz nikomu nic
emoji846.png
mi tez sie zdarza ale nauczona doświadczeniem olewam zapominam i juz nie wraca . Tak jak różyczka mowi wejdź na youtube divovic wpisz tam są ciekaw rzeczy na ten temat - na temat myli natrętnych także .

Bo oglądamy durne reklamy gdzie babka w ciazy nie ma zmartwień jest piękna uśmiechnięta i w ogóle super a rzeczywistość jest inna - burza hormonów daje w kość jesli ktoś jest emocjonalny to juz w ogóle. Wiec w ciazy nerwica moze wyjsć , moze sie nasilić ... nie martw sie bo ona ci nic nie zrobi . Tylko bedzie straszyć wiec im szybciej nauczysz sie ją olewać tym lepiej - i pamiętaj ze to nie jest łatwe i nie przychodzi od razu . Trzeba próbować . Buźka bedzie dobrze .
.

Boze dziewczy troche mnie uspokoilyscie nie wiem skad u mnie sie to wzielo i to w najpiekniejszym momencie mojego zycia czy jest szansa ze przestanie mnie to meczyc?:(

chciala bym nue miec tych mysli bo przeciez po porodzie musze zajac sie coreczka i nie wyobrazam sobie w takich nerwach tak przestraszona to robic

i jeszcze patrzenie na moje kolezanki w ciazy ktore znosza to tak jak ja na poczatku to mnie dobija jeszcze bardziej przeciez planujac ciaze myslalam ze bexzie to radosny czas nie mowie koniecznie o zdrowiu fizycznym bo akurat mam anemie ciazowa na przyklad ale ze psychicznie takie jazdy mozna miec w ciazy to jestem po prostu w szoku jak by mi ktos powiedzial ze tak bedzie w ciazy u mnie to bym go wysmiala latwo sie mowi zeby tym sie nie przejmowac ale jak juz raz sie mialo taka mysl to to paralizuje masakrycznie i utrudnia zycie i cieszenie z czegokolwiek to juz u mnie trwa drugi tydzien a do konca ciazyy jeszcze trzy miesiace i ta niepewnosc czy to wogole minie

i szczerze wam powiem dziewczyny ze przez to wszystko boje sie sama siedziec w domu

Chodź na terapie pomoże ci . I czytaj o nerwicy tez pomoże . Im wiecej wiesz o tym tym mniej to Cie przeraża . Serio . I przejdzie na pewno tylko trzeba trochę pracy w to włożyć . Takich osób jest mnostwo tylko o tym sie nie mowi bo po co .... jakbyś miała chore nerki to byś mówiła bo to taka normalna choroba. A ta? Zaraz ludzie myślą niewiadomo co . Nie martw sie i nie myśl do przodu !!! Nie myśl co bedzie . Zajmiesz sie dzieckiem i wszystko minie zobaczysz .

reklama
tylko przez to ze przestraszylam sie tych myysli ciagle sie ich boje i mimo ze jestem w towarzystwie z rodzina to jestem tak niedostepna jakby wszystko sie dzialo poza mna i to dodatkowo dobija i denerwuje

Do góry