reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Hej dziewczyny. Co braliście na przeziębienie i ból gardła?

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

P r e n a L e n tabletki do ssania ale mi najbardziej pomaga płukanka z wody utlenionej i wody zwykłej i płukać. W aptece babka mówiła tez ze są krople do nosa i syrop - to dla kobiet w ciazy . Ja osobiście stosowałam chrzan do wszystkiego i herbatę z cytryna i imbirem .

Witam was biorę każdy wieczór hydro i czuje się dużo lepiej jestem spokojniejsza cisnienie w normie nie skacze do tego kupiłam książkę Pokonać Leki i Fobie i czytam może i nawet trochę mi pomaga bo zmieniam tok myślenia stosuje się do tego co autor chce nam przekazać do kupienia w empiku polecam!!

P r e n a L e n tabletki do ssania ale mi najbardziej pomaga płukanka z wody utlenionej i wody zwykłej i płukać. W aptece babka mówiła tez ze są krople do nosa i syrop - to dla kobiet w ciazy . Ja osobiście stosowałam chrzan do wszystkiego i herbatę z cytryna i imbirem .
Te specyfiki dla ciężarnych to dawki mniejsze niż do noworodka,a ceny z kosmosu... Ja jakoś przeżyłam tą ciążę bez większych przeziębień.... Ostatnio bolało mnie gardło,no ale to to ja Pepsi leczę i jest ok[emoji16]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane jestem na samym starcie ciąży. 5 tydzień a stresuje sie jak nigdy. Musialam odstawic paroksetyne bo wiadomo. Leze akurat w szpitalu, bo miałam krwawienie. Jakiś czas temu spedzilam 3 miesiące w szpitalu psychiatrycznym na terapii nerwic. Wszystko dobrze bylp przed ciaza a teraz jest jakas tragedia :( nie radze sobie zupełnie, ciagle placz, silne leki i ataki paniki :( balam sie o wyniki moich badan ale leze juz trzecia dobe wiec licze ze chyba sa ok bo lekarz nic nie zmieniał i nic nie mówił i na dalsze nie kierowal. Jak mówiłam odstawiam leki, zmienilam diete zeby cukier byl niski alee kompletnie sobie nie radze, to dopiero początek a ja szaleje ze cos mi jest, slabo mi sie robi i kreci w glowie. Boje sie ze cos mi jest fizycznie i w ogóle juz nie mam siły nawet pisać boam zwroty :( pocieszcie mnie bo moja rdzina ma mnie juz dosyć

Kochane jestem na samym starcie ciąży. 5 tydzień a stresuje sie jak nigdy. Musialam odstawic paroksetyne bo wiadomo. Leze akurat w szpitalu, bo miałam krwawienie. Jakiś czas temu spedzilam 3 miesiące w szpitalu psychiatrycznym na terapii nerwic. Wszystko dobrze bylp przed ciaza a teraz jest jakas tragedia :( nie radze sobie zupełnie, ciagle placz, silne leki i ataki paniki :( balam sie o wyniki moich badan ale leze juz trzecia dobe wiec licze ze chyba sa ok bo lekarz nic nie zmieniał i nic nie mówił i na dalsze nie kierowal. Jak mówiłam odstawiam leki, zmienilam diete zeby cukier byl niski alee kompletnie sobie nie radze, to dopiero początek a ja szaleje ze cos mi jest, slabo mi sie robi i kreci w glowie. Boje sie ze cos mi jest fizycznie i w ogóle juz nie mam siły nawet pisać boam zwroty :( pocieszcie mnie bo moja rdzina ma mnie juz dosyć

Zaburzeni.pl , blog szaffera Grzegorza , książki o lekach i napadach paniki - droga do wyzdrowienia. Jesli zaczniesz działać zaczniesz czuć sie lepiej coraz lepiej [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, odstawienie paroksetyny jest masakryczne, działa naprawdę super przeciwlekowo ale bardzo ciężko się jej pozbyć. Podobnie jak ty, w momencie kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży zaczełam odstawiać. Nawet nie chcę wspominać tego okresu. Od drugiego trymestru biorę sertralinę bo jest najbezpieczniejsza w ciąży. Obecnie patrzę się na mojego trzydniowego synka:) wiem, że jest ci bardzo ciężko ale przeczekaj chociaż ten pierwszy trymestr, potem ewentualnie możesz się jakoś wspomóc. Przeczytaj moje poprzednie posty....Ja w końcu zdecydowałam się na leki, do czego nie namawiam i nie odradzam. W każdym razie w szpitalu, w którym rodziłam w Warszawie nikt nie patrzył się na mnie dziwnie...wręcz przeciwnie, uzyskałam zrozumienie.
Na pewno dasz radę i przetrwasz, chociaż teraz w to nie wierzysz. Zobaczysz będzie lepiej, a jak zobaczysz swojego maluszka to zapomnisz o trudach ciąży.
Pozdrawiam serdecznie

czesc skitaszeks. po pierwsze gratuluje.:) to Twoja pierwsza ciaza? ja powiem ci szczerze ze mam tak samo jak ty ze zaraz swoje dolegliwości związane z ciążą traktuje jak jakaś poważna chorobę.. i wpedza mnie to w ogromne leki. mi pani psycholog powiedziała żeby te wszystkie zawroty głowy, zaslabniecia,mdłości, wymioty których zreszta teraz u mnie najwięcej, spróbować tratować jako coś normalnego. bo tak się dzieje podczas ciąży. Tak jak normalna rzeczą jest np pójście do ubikacji i załatwianie sie (bo przecież takie czynności nie wprawiają nas w leki i ataki paniki), tak w ciazy ten szereg objawów jest normalny. Ale samej jeszcze trudno mi przerzucić się na ten tok myślenia; (

reklama
Do góry