reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Hej, w końcu znalazłam chwilkę żeby coś napisać....dziewczyny nie mam czasu na myślenie, taki maluszek wymaga uwagi non stop, karmienie, przewijanie, usypianie, etc. Narazie rozkręcamy pokarm. Po konsultacji z psychiatrą i neonatologiem oraz ginekologiem na trzy dni przed porodem wrocilam do asertinu 50, bo wszyscy uznali ze nie zaszkodzi dziecku a ja mam być mamą na siłach. Trzeba byloby brac końskie dawki leku zeby coś złego miało się wydarzyc. Żaden z lekarzy nie patrzył na mnie jakoś dziwnie....wręcz przeciwnie. ..ze zrozumieniem, bo chyba kobiet z problemem takim jak my jest wiecej niz nam się wydaje. Macius dostal 10 pkt, nic mu nie jest a ja biore asertin i wogole o tym nie myślę. Ma byc dobrze, jest dobrze i tyle. Uslyszalam tylko ze swoim stresem i odstawieniem od piersi zrobię dziecku wiecej krzywdy. Poza tym ja mam się cieszyć z faktu bycia mamą i nie rezygnować z karmienia naturalnego. Bardzo się cieszę ze trafilam na takich fachowców i specjalistów w swojej dziedzinie, naprawdę wsparcie okoloporodowe jest nieocenione.
Życzę wam duzo siły...
Powiedz mi jak podczas ciąży wlaczylas leki to znacznie poprawiła sie sytuacja z nerwicą? Objawy ustapily?

Kiedy ja 2 miesiące po porodzie poszłam do psychiatry z natretami i mega bezsennoscia powiedział mi albo karmienie albo parogen. Nie wzięłam go. Odburzałam sie z zaburzeni.pl i nie skończyło się na lekach. Jestem na końcówce drogi. To była ciężka droga. Nie raz płakałam ale nie żałuję bo poznalam swoją psychiką. Z nerwicy można wyjść samemu. Choć czasami wiem że jest mega ciezko.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Kiedy ja 2 miesiące po porodzie poszłam do psychiatry z natretami i mega bezsennoscia powiedział mi albo karmienie albo parogen. Nie wzięłam go. Odburzałam sie z zaburzeni.pl i nie skończyło się na lekach. Jestem na końcówce drogi. To była ciężka droga. Nie raz płakałam ale nie żałuję bo poznalam swoją psychiką. Z nerwicy można wyjść samemu. Choć czasami wiem że jest mega ciezko.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to samo robię . Książki i forum. I jest lepiej .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Izuskam a dlaczego cie lekarz szpitalem straszy. cos nie tak?

Wszystko okej. Mam
Problem z mierzeniem cisnienia . W domu mierze mam niskie , u niego w gabinecie wysokie ze strachu. Mam panikę i lęki jak idę do lekarza . A on mi nie wierzy i ciagle wymyśla dlatego zmieniam lekarza na bardziej wyrozumiałego bo dojdzie do tego ze w domu urodzę bo sie będę juz w ogóle bać wszystkiego. Tłumaczyłam mówiłam pokazywałam zeszyt ciśnien wszystko na nic . On nie czai ze wysyłając mnie ciagle gdzies ja sie tak stresuje ze nie moge żyć normalnie a nie mam problemu z ciśnieniem .

Wszystko okej. Mam
Problem z mierzeniem cisnienia . W domu mierze mam niskie , u niego w gabinecie wysokie ze strachu. Mam panikę i lęki jak idę do lekarza . A on mi nie wierzy i ciagle wymyśla dlatego zmieniam lekarza na bardziej wyrozumiałego bo dojdzie do tego ze w domu urodzę bo sie będę juz w ogóle bać wszystkiego. Tłumaczyłam mówiłam pokazywałam zeszyt ciśnien wszystko na nic . On nie czai ze wysyłając mnie ciagle gdzies ja sie tak stresuje ze nie moge żyć normalnie a nie mam problemu z ciśnieniem .
Nagraj mu komórką parę pomiarów, no chyba że to też wywoła wysokie ciśnienie.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

wróciłam przed chwila ze szpitala i bardzo slabo się czuje; ( co chwile mam wrażenie jakbym miała zaslabnac; ( straszne to jest i oczywiście cholerny lek ze cos sie zaraz stanie. a do tego straszna niemoc ze nie daje rady zająć sie swoimi dziecmi tylko są skazane na siebie bo ja tylko leżę; ((( dobrze ze dziś mam wizytę u psycholog bo czuję że jak tak dalej będzie to zwariuje; ((((

A ja zauważyłam dzisiaj że jak rano źle się czuje po przebudzeniu to na prawdę muszę sobie wymyślić jakieś zajęcie.Teraz na przykład przygotowałam już sobie wszystko do obiadu a przy okazji umyłam zlewozmywak w kuchni bo był brudny ale ja oczywiście wcześniej tego nie widziałam albo po prostu nie chciałam, widzieć. U mnie bardzo dobrze działa jak zacznę coś robić. A wy macie jakieś swoje sposoby żeby lepiej się poczuć?

reklama
A ja zauważyłam dzisiaj że jak rano źle się czuje po przebudzeniu to na prawdę muszę sobie wymyślić jakieś zajęcie.Teraz na przykład przygotowałam już sobie wszystko do obiadu a przy okazji umyłam zlewozmywak w kuchni bo był brudny ale ja oczywiście wcześniej tego nie widziałam albo po prostu nie chciałam, widzieć. U mnie bardzo dobrze działa jak zacznę coś robić. A wy macie jakieś swoje sposoby żeby lepiej się poczuć?

Ja Iwi to samo. Jesli od rana siądę zaczynam grzebać w necie to wracają myśli , od razu zaczynam sie skanować itd i jest mi cieżko . I cały dzien do dupy bo dołek gotowy. Jesli jednak sobie zaplanuje rożne rzeczy to jakoś tak myśle ze to tamto muszę zrobić i to robię i jest mi lepiej. Tak samo nie chce mi sie wyjsć z domu ale sie zmuszę , spotkam sie z kimś pośmieje ze zwykłych rzeczy i posłucham o czymś innym niż nerwica i od razu mi lepiej i życie wydaje mi sie piękne .

Do góry