reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Jak wam minął dzień ?U mnie z wieczora pojawiły się duszności próbowałam medytacji przez oddech na chwilę było ok ale powróciły ponownie zaczynam wątpić czy kiedykolwiek to nas opuści chciałabym w to wierzyć .

reklama
Jak wam minął dzień ?U mnie z wieczora pojawiły się duszności próbowałam medytacji przez oddech na chwilę było ok ale powróciły ponownie zaczynam wątpić czy kiedykolwiek to nas opuści chciałabym w to wierzyć .
To wymaga czasu. Jeżeli tego nie zaakceptujesz to będzie trwała.

Dzisiaj po południu mam wizytę u mojego psychiatry i chce go prosić o zaświadczenie do wykonania cesarskiego cięcia. Nie wiem czemu ale strasznie boję się tej wizyty i rozmowy z nim jestem strasznie zdenerwowana, chyba dlatego że boję się o to czy da mi to zaświadczenie.Aż w środku w brzuchu wszystko mi się trzęsie :(

Dzisiaj po południu mam wizytę u mojego psychiatry i chce go prosić o zaświadczenie do wykonania cesarskiego cięcia. Nie wiem czemu ale strasznie boję się tej wizyty i rozmowy z nim jestem strasznie zdenerwowana, chyba dlatego że boję się o to czy da mi to zaświadczenie.Aż w środku w brzuchu wszystko mi się trzęsie :(
Masz aż taki lęk przed naturalnym porodem? Spokojnie, najwyżej pójdziesz do innego lekarza :)

Masz aż taki lęk przed naturalnym porodem? Spokojnie, najwyżej pójdziesz do innego lekarza :)
Mam straszne lęki przed naturalnym porodem boję się bólu i tego że poród naturalny wywoła u mnie na nowo silne napady lęku i depresje, a jeszcze bardziej boję się tego że będę miała jak moja mama przy naturalnym.Kiedy moja mama rodziła mojego brata czuła że jest coś nie tak i prosiła o cesarkę ale położna była mądrzejsza i powiedziała że ma rodzić naturalnie,gdy do szpitala dojechał jej ginekolog to panika czemu jej nie zrobili cesarki i brat urodził się z niedotlenieniem mózgu przez co nie mógł chodzić,siedzieć,jeść nic nie mógł i UMARŁ jak miał trzy latka :( :( :(
Cesarki też się boję ale trochę mniej niż naturalnego.

Mam straszne lęki przed naturalnym porodem boję się bólu i tego że poród naturalny wywoła u mnie na nowo silne napady lęku i depresje, a jeszcze bardziej boję się tego że będę miała jak moja mama przy naturalnym.Kiedy moja mama rodziła mojego brata czuła że jest coś nie tak i prosiła o cesarkę ale położna była mądrzejsza i powiedziała że ma rodzić naturalnie,gdy do szpitala dojechał jej ginekolog to panika czemu jej nie zrobili cesarki i brat urodził się z niedotlenieniem mózgu przez co nie mógł chodzić,siedzieć,jeść nic nie mógł i UMARŁ jak miał trzy latka :( :( :(
Cesarki też się boję ale trochę mniej niż naturalnego.
Tak mi przykro :( myślę że psychiatra podejdzie do tego ze zrozumieniem. Choć nie wiem czy nie zawcześnie na takie zaświadczenie czy za kilka miesięcy nie zakwestionują go w szpitalu

Tak mi przykro :( myślę że psychiatra podejdzie do tego ze zrozumieniem. Choć nie wiem czy nie zawcześnie na takie zaświadczenie czy za kilka miesięcy nie zakwestionują go w szpitalu
Ginekolog kazała załatwić już więc chyba wie co robi. Mam nadzieje że będzie rozsądny i da mi to zaświadczenie.Chodzę do niego już 4 lata więc troche mnie zna.

reklama
Rodzilam dwa razy i to praktycznie rok po roku obydwa naturalnie pierwszy poród 16 godz drugi 4,5 godz a jak teraz w tym stanie myślę o porodzie to aż coś mi się robi i też się zastanawiam czy nie załatwiać coś na cc ale z drugiej strony obawa przed cc podobno dużo ciężej się dochodzi po cesarce rana boli ciężko wstawać a po porodzie przynajmniej tym drugim już wstawalam i opiekowalam się bez problemu synkiem tylko boję się czy przy naszej chorobie dam sobie radę z tym porodem psychicznie a nie fizycznie chyba za dużo się już nakrecam a ter mam dopiero na czerwiec ....

Do góry