reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Ja mam taki lek w sobie, że jak zacznę coś przygotowywać itp, to coś się stanie i dziecko się za szybko urodzi.

reklama
Dziękuje.
Rusza się rusza, jest bardzo aktywna :) póki co jeszcze nie ma swoich stałych godzin „odpoczynku”, wycisza się o różnych porach na 15-30 minut i znowu harcuje.
a jak u Was było z ruchami w tym okresie? Tez miałyście tak ruchliwe maleństwa?
To zupełnie normalne w tym okresie 🙂 to jest czas największych ruchów dziecka bo ma jeszcze sporo miejsca w brzuszku. Za kilka tygodni te ruchy zmaleją, bo będzie mniej miejsca, dziecko będzie wieksze. Na spokojnie 🙂

Dzisiaj w końcu się przelamalam i postanowilismy z mężem złożyć komodę i z piwnicy wyjac ciuchy dla malucha i wyprać. Jest tego masa, nawet nie pamiętałam, że aż tyle mamy.
No, ale... nie może być za kolorowo. Ciągle mam wilgotną bieliznę, wydaje mi się, że to mieszanka śluzu i potu, ale ja już widzę najgorszy scenariusz, że mi się wody sądzą. Na szczęście mam gin we wtorek, to to sprawdzi...
Ja przez całą ciążę mozna powiedzieć że "tonę w śluzie" 🥴 jeżeli wydzielina jest śmietankowa i taka lejąca to zupełnie normalne. Potwierdzone przez ginekologa, bo sama miałam obawy kiedyś 🙂

Ja dzisiaj wzięłam pierwszy raz Zoloft, boje się pierwszych tygodni , jak zareaguje na lek, czy lęki się nasilą... ogólnie boje się być sama w domu, ciągle muszę mieć kogoś obok. Weekend spędziłam z mama, nawet z nią spałam 🤦 ale ukoilo mi to moje nerwy, bardzo mnie pocieszyła, brakowało mi takiej matczynej miłości 🙃🥰 gdy mam zle chwilę w życiu to jestem straszna przylepa... Moja malutka już się szykuje do porodu chyba, obnizyl mi się znacznie brzuch i jest odwrócona główka. Dzisiaj spałam 3h, reszta dnia w totalnym stresie ponieważ zostaliśmy z mężem okradzeni na 10 tys zł 😭😭

Ja dzisiaj wzięłam pierwszy raz Zoloft, boje się pierwszych tygodni , jak zareaguje na lek, czy lęki się nasilą... ogólnie boje się być sama w domu, ciągle muszę mieć kogoś obok. Weekend spędziłam z mama, nawet z nią spałam 🤦 ale ukoilo mi to moje nerwy, bardzo mnie pocieszyła, brakowało mi takiej matczynej miłości 🙃🥰 gdy mam zle chwilę w życiu to jestem straszna przylepa... Moja malutka już się szykuje do porodu chyba, obnizyl mi się znacznie brzuch i jest odwrócona główka. Dzisiaj spałam 3h, reszta dnia w totalnym stresie ponieważ zostaliśmy z mężem okradzeni na 10 tys zł 😭😭
Współczuje… potrafią wyprowadzić z równowagi takie sytuacje i później łatwo się wybić z rytmu nawet drobiazgami. Mysle ze na Zoloft zareagujesz dobrze, tylko daj sobie czas na adaptacje. Jaka dostałaś dawkę docelowo?

Współczuje… potrafią wyprowadzić z równowagi takie sytuacje i później łatwo się wybić z rytmu nawet drobiazgami. Mysle ze na Zoloft zareagujesz dobrze, tylko daj sobie czas na adaptacje. Jaka dostałaś dawkę docelowo?
Docelowo 50 mg, ale zaczęłam od 1/4, 1/4, potem stopniowo 1/2 i 1/4, do 1/2 i 1/2 ostatecznie. Byle malutka była zdrowa...

reklama
Do góry