reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Hej jestem w 36 tygodniu, więc jeszcze czekam. Mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze a dzidzi będzie zdrowe. Teraz zmniejszyłam dawkę asertinu za chwilę trzeba go odstawić. Nerwów miałam w tej ciąży co niemiara ale to jest silniejsze ode mnie.
Jeju ja tez chce byc juz w 36 tygodniu!!! A tu jeszcze kawal drogi... W tym tygodniu mam test PAPPA wiec bedzie nerwowka...:/.
A jak bedzie przebiegalo odstawienie Asertinu?
Ile bobas wazy na usg? :)

reklama
U mnie w derealizacji najgorsze są myśli egzystencjalne :( To mnie po prostu wykańcza. Mam 26 lat i nerwicę od 12-13, więc od gimnazjum jakoś...
To zaczelo Ci sie w podobnym wieku jak u mnie. To ja mam panike, ze rozchoruje sie psychicznie. Boje sie smierci. Innych ludzi.
Przenosi Ci sie to na odbior bliskich?

Mówisz o derealizacji? Czasem mam wrażenie, że są obcy bliscy, mimo iż logicznie wiem, kim są i co do nich czuję. Jak tu wejdzie ktoś niemający derealizacji, to sobie dopiero pomyśli :) Nie rozchorujesz się psychicznie, bo osoba, która boi się zwariowania to osoba, która nie zachoruje, bo najnormalniej w świecie posiadacze choroby psychicznej nie widzą problemu w tym, że są chorzy - sprawdzone i potwierdzone przez kilku psychiatrów.
Ale mimo takiego stażu sama się tego boję :)

Tak mowie i derealizacji. Ja mam tak samo... to jest straszne prawda?
Hahaha no moga sobie pomyslec :). Ale jeden ma to, a drugi co innego :).
Szukajac roznych info na temat moich dolegliwosci w ciazy trafilam na forum ludzi ze schizofrenia. O matko...naprawde tylko wspolczuc :(
Tak wiem, ze raczej schizofrenia mi nie grozi, ale to jest jeden z moich irracjonalnych lekow :/

Tak mowie i derealizacji. Ja mam tak samo... to jest straszne prawda?
Hahaha no moga sobie pomyslec :). Ale jeden ma to, a drugi co innego :).
Szukajac roznych info na temat moich dolegliwosci w ciazy trafilam na forum ludzi ze schizofrenia. O matko...naprawde tylko wspolczuc :(
Tak wiem, ze raczej schizofrenia mi nie grozi, ale to jest jeden z moich irracjonalnych lekow :/
forum zaburzeni.pl bardzo mi pomogło w walce z derealizacją - przede wszystkim z ogarnięciem tych durnych odczuć. wrzucam Ci link do działu Link do: Forum - Nerwica - Derealizacja - Depersonalizacja - Depresja - Zaburzenia lękowe. • Zobacz wątek - Encyklopedia objawów Derealizacji/Depersonalizacji - mnie bardzo pomogło :)

Proszę. Mam nadzieję, że Ci się przyda, bo jest tam MASA genialnych informacji i porad. Szczególnie polecam dział z derealizacją, nerwicą, lękami i wypowiedzi aktywnych użytkowników, którzy mają większą wiedzę, niż 99% psychiatrów i psychologów :)

Bo nie ma jak doswiadczenie na wlasnej skorze.
A Ty nie boj sie odstawic benzodiazepiny. Poradzisz sobie, wiesz o tym :). Ja dalam rade to i Ty dasz.
Masz fantastycznego partnera, a to juz polowa sukcesu. Ja jestem z kims kogo nie jestem pewna i to jest duzy problem :(.

Moja kolezanka marzy o dziecku, ale jest chora na stwardnienie rozsiane. 96% mozgu ma w ogniskach zapalnych. Jezeli odstawi leki moze znowu stracic sluch lub wzrok, miec niedowlady itp.

reklama
Dziewczyny mam nadzieję że zdążę odstawić asertin do zera brałam 50 mg od kilku dni biorę połówkę. Trochę się boję jak zareaguję. Najwyżej wrócę do niego po porodzie.

Do góry