reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki rodzące w 2012 roku

cortina zgadza sie, ze ewidentnie naciaga lekarz!!! po co do lekaza skoro i tak w szpitalu znow beda badac! ja bylam u mojego lekarza ostatni raz na tydzien przed terminem i wtedy mi wystawil juz skierowanie do szpitala na za 2 tygodnie jesli nie urodze. ale urodzilam po 3 dniach juz od wizyty:)

reklama
cortina zgadza sie, ze ewidentnie naciaga lekarz!!! po co do lekaza skoro i tak w szpitalu znow beda badac! ja bylam u mojego lekarza ostatni raz na tydzien przed terminem i wtedy mi wystawil juz skierowanie do szpitala na za 2 tygodnie jesli nie urodze. ale urodzilam po 3 dniach juz od wizyty:)

chyba chodzimy do tego samego lekarza hihihi ;)

wkurza mnie to ze po terminie to co 3 dni by mogli do gabinetu zapraszac za kazdym razem kasujac ;) tak naprawde po terminie mozna korzystac ze szpitala ;) jak sie poprosi o badania to i na IP jakis doktorek przebada :)

naciaga... Kurde nie bylam pewnw chociaz przeszlo mi to przez mysl. To moja pierwsza ciaza stad sama nie wiem jak ragowac na niektore sytuwcje a jak lekqrz mowi to ja naiwna tak czynie :/ do szpitala albo juz w fazie porodu albo w naglym przypadku, bo inaczej niz ze skierowaniem od gina mnie nie przyjma?

Dlatego mi się podobał mój lekarz. Miałam wizyty co 5 tygodni. Gdy coś było nie tak to przyjmował mnie w szpitalu (bezpłatnie), przed porodem też tylko powiedział że jak ja chcę to mogę się do niego zapisać w razie W. (ja to zrobiłam bo mój poród był już gotowy w 36 tc). W gabinecie jak trzeba było to nawet 40 min trzymał żeby wszystko wytłumaczyć (nie mi a chłopu memu). A po porodzie już na drugi dzień przyszedł mnie zobaczyć i przebadać. Tak samo postępował przy mojej mamie. I to jest własnie to jedni to karierowicze inni po prostu pomagają.

naciaga... Kurde nie bylam pewnw chociaz przeszlo mi to przez mysl. To moja pierwsza ciaza stad sama nie wiem jak ragowac na niektore sytuwcje a jak lekqrz mowi to ja naiwna tak czynie :/ do szpitala albo juz w fazie porodu albo w naglym przypadku, bo inaczej niz ze skierowaniem od gina mnie nie przyjma?

zawsze mozesz w pon. isc do szpitala i powiedziec ze wieczorem masz wizyte u gina ale wpadlas do szpitala bo brzuch cie boli, maly slabo sie rusza i jestes taaaaaaaaaaaaaaaaaaka przerazona bo to twoja pierwsza ciaza ;) jakiegos kita wcisniesz, jestes przetreminowana to cie wezma na patologie pewnie, ze skierowaniem od gina tez na patologie by cie wrzucili ;)

wiesz, że chwilę temu myślałam o podobnej strategii, sa sa sa, tylko chciałam zacząć od przejścia się już jutro na ktg do szpitala i zbadania tematu, jak oni widzą moje przeterminowanie...

Cortina, uwielbiam twoje "pióro":-D:-D:-D:

[...]i jestes taaaaaaaaaaaaaaaaaaka przerazona bo to twoja pierwsza ciaza ;) jakiegos kita wcisniesz,

Elus no to idz idz tylko zeby cie tam na weekend nie zostawili, uwazaj hahaha ;)
no co mam pomysly :D wkoncu raz juz w ciazy bylam to teraz madrzejsza Cortina z mnie :p hahahaha :D 6 lat temu bylam rodzic na przerazona COrtine a w lutym rodze na cwana cortine bu hehe ;D

wez roodz tego Felka Wafelka to sie spotkamy i posmiejemy na zywo :D

jstesm ZA... wszystkim, co napisałaś hyhy:-):-):-) a Felek to chyba ma focha, tak stwierdzam, mało czekolady ostatnio jadłam, to musi być przyczyną tego wszystkiego... muszę więc go jutro udobruchać!!
a właśnie oglądam nagrany Gadżet 9 na TVN Turbo- testują wózki :D w tym mój JEDO Fyn! okazało się, że stanął na 1 miejscu obok takiego za 6500 zł:cool2: może ten fakt skusi Feliksa do wyskoku:-)

jstesm ZA... wszystkim, co napisałaś hyhy:-):-):-) a Felek to chyba ma focha, tak stwierdzam, mało czekolady ostatnio jadłam, to musi być przyczyną tego wszystkiego... muszę więc go jutro udobruchać!!
a właśnie oglądam nagrany Gadżet 9 na TVN Turbo- testują wózki :D w tym mój JEDO Fyn! okazało się, że stanął na 1 miejscu obok takiego za 6500 zł:cool2: może ten fakt skusi Feliksa do wyskoku:-)

ty bejbe Porodowke na TLC sobie poogladaj lepiej. :rofl2::-D:nerd::laugh2:

reklama
HA HA HA koleżanka to ma żart! normalnie koń by się uśmiał:-D jestem własnie w trakcie wyręczania męża i przygotowywania dokumentów do ubezpieczycieli, becikowego; zrobiłam sobie pikne tabeleczki w mym ukochanym excelu z dzienniczkiem karmienia itd. teraz czas na uruchomienie machiny zjadającej i wypluwającej kartki, na którą mój pies patrzy z przerażeniem:-D może jak dłużej dziś posiedzę nad tematem, to młody się wreszcie zdecyduje:-D poza tym jakoś w oghóle spać mi się nie chce - może to dziś?!:szok::-D

Do góry