reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki rodzące w 2012 roku

Rita pozwol ze sie wtrace:) tak to juz z dziecmi bywa, ze jak cycuja to nie cha butelki u nas na 2011 jest kilka dzieciaczkow co to butelki nie chcieli ani mm! w tym moj wlasnie:) kupilam wszytskei mozliwe mleka i nic! a z butelka to moge ci poradzic ze jesli ci zalezy to musialabys poprobowac rozne smoczki do butelek. nie kazde dziecko lubi silikon na przyklad, moj wolal lateks i butelke z nuk. ale to tylko przez jakis czas. aha i o kaszki sie nie martw:) przeciez twoja dzidzia mala jeszcze i na piersi wiec nie musisz sie spieszyc! a przeciez nie trzeba kachy z butli dawac! miseczka i lyzeczka i do buzi jedziemy! moj maly kaszek tych na mm tez nie chcial wiec my na krowim wszytsko robimy juz od dawna.

reklama
Rita - i ja też się wypowiem - ja cycuje małego, i on też się butelka ode mnie brzydzi. Od tatusia - a i owszem, ale jak ja mu daję (moje odciagnięte mleko, więc nie o smak tu chodzi) to sie patrzy na mnie jak na kretynkę - matka, Ty się nie wygłupiaj tylko dawaj cycka, a nie mi tu gume jakąś do twarzy pchasz...

Skorupka84, na ul. gen. sowińskiego 30. od focusa idziesz za salon peugeota i kuchnie eschebach; dochodzisz do małej krzyżówki i skręcasz w lewo (pod kuchniami eschebach) i jakieś 50 m dalej po lewej stronie za kamienicą masz decięcego eksperta :-)

nie ma sprawy! mam nadzieję, że uda mi ci się trafić i że jeszcze ostały się jakieś ciuszki :-) jakbyś przypadkiem zerkała na kocyki i prześcieradła, czy ceratki, to daj znać, czy też są na przecrenione, bo ostatnio niestety nie były... udanego zakupkowania!:-)

Rita pozwol ze sie wtrace:) tak to juz z dziecmi bywa, ze jak cycuja to nie cha butelki u nas na 2011 jest kilka dzieciaczkow co to butelki nie chcieli ani mm! w tym moj wlasnie:) kupilam wszytskei mozliwe mleka i nic! a z butelka to moge ci poradzic ze jesli ci zalezy to musialabys poprobowac rozne smoczki do butelek. nie kazde dziecko lubi silikon na przyklad, moj wolal lateks i butelke z nuk. ale to tylko przez jakis czas. aha i o kaszki sie nie martw:) przeciez twoja dzidzia mala jeszcze i na piersi wiec nie musisz sie spieszyc! a przeciez nie trzeba kachy z butli dawac! miseczka i lyzeczka i do buzi jedziemy! moj maly kaszek tych na mm tez nie chcial wiec my na krowim wszytsko robimy juz od dawna.

Skąd ja to znam :-)
Mój mały w szpitalu dostał 2 razy mm z butli, w domu z butli dostawał czasami moje odciągnięte mleko i kilka razy mm. Teraz próbuje powoli odstawiać go od piersi, wprowadzam inne pokarmy i nie ma mowy o żadnej butelce. Wszystko co dostaje w butli jest fuj. Wypróbowałam kilka mieszanek mm - żadna nie zasmakowała, kaszki na mm też są okropne. Także przestałam próbować podawać mu butelkę. Zaczęłam gotować zwykłą kaszkę mannę oraz kleik ryżowy i podaję łyżeczką - mały zajada ze smakiem.
Także jak widać ciężko przestawić cycowe dzieciaczki na butlę :-).

Rita - jak pupa małej? Zeszło odparzenie?

Hej :)

Dziewczyny latacie może po lumpkach ??? bo szukam teraz śpiworka grubszego z rękawkami. Gabrych ma śpiworek ale na ramiączkach i w nim z lekka marznie mi :/ jakby Wam się cuś rzuciło po oczach to proszę i info :) będę wdzięczna.

Jak tam przyszłe mamusie??? gotowe wszystko czy jeszcze dokupujecie rzeczy. Ja mam teraz dwie szuflady z ciuchami dla małego na rozmiary 62,68. I muszę prać co 3 dni bo mały mi tak wszstko ślini albo zarzyga :/ Się powoli zaczynam zastanawiać ile ja potrzebuję ciuszków na okres kiedy mały zacznie sam jeść :O

Buziam :***

reklama
Dziękuje za wszystkie uwagi i rady co do dokarmiania butelką. dzięki Wam zrezygnuje z prób "na siłę" wprowadzania tego typu karmienia. Uspokaja mnie tez fakt, że nie tylko ja mam taki problem.
Co do pupki to jej stan jest naprawdę fatalny :(. W środę byłam u pediatry z żółtaczką małej i przy okazji zapytałam się o tego tyłka. Niestety jej rady nie wydają mi się efektywne. Kazała sypać mąkę ziemniaczana i wkładać wacik między pośladki. Na mąkę to już jest za późno przy takich dużych rankach a wacik ciągle wypada więc chyba musiała bym go trzymać cały czas. Kupiłam linomag, a także odłożyłam na bok DADE i stosuje zielone Pampersy. Widać , że odparzenie przeszkadza małej bo jak tylko popuszcza trochę kupki to krzywi się i płacze. :(

Do góry