reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki rodzące w 2012 roku

Masakra, mogło się to źle skończyć. Ja gdzieś w 6 miesiącu zapomniałam się weszłam na lawę by coś powiesić na ścianie a potem z niej zeskoczyłam. Też się zestrachałam, że coś zrobiłam małej.

reklama
ja generalnie uważam na siebie jak tylko mogę, nawet już w 2 m-cu ciąży przenieśliśmy naszą sypialnię z antresoli normalnie do drugiego niskiego pokoju, tak w razie "w". a tu takie coś mi się przytrafiło. byłam dziś na zmianie opatrunku i chirurg powiedział, że faktycznie tylko powierzchowne oparzenie i że kwestia tygodnia, jak all się zagoi - muszę codziennie zmieniać opatrunek i smarować specjalną maścią. maluszek jak się wiercił wcześniej, tak wierci się dalej, także mimo opatrunku jest mu wygodnie :-) szkoda tylko, że nie mogę się z nim bawić ręką czy palcem w "ganianego" tak jak wcześniej, ale oby to była faktycznie kwestia tygodnia :)

Mam kolejnego zgryza. :( Po urodzeniu małej w szpitalu starłam się karmić piersią ale zdarzyło się dokarmiać MM. mała piła z butelki ładnie. Po powrocie do domu od 15 sierpnia karmie wyłącznie piersią. Teraz chciałam podać jej wody butelka i nie che pić. Później próbowałam podać mm, a nawet moje ściągnięte mleko i nic z tego . Bierze smoczka do buzi, krzywi się robi miny jakby miała wymiotować a płyny z butelki wypluwa. Przydało by się nauczyć ją korzystna z butelki bo nie zawsze można wyciągnąć pierś i dać jej jeść. Np. jak idę na długi spacer a nie ma gdzie usiąść i nakarmić. poza tym za jakiś czas będzie trzeba podawać jakieś kaszki. Macie może jakąś radę jak nauczyć dziecko korzystania z butelki. A może to nie ma sensu? Nadmienię, że mała ma 3 i pół tygodnia.
z góry dziękuje za opinie i wskazówki.

WYPRZEDAŻ w Dziecięcym Ekspercie - wczoraj dostałam info od koleżanki, poszłam i wyszłam z reklamówką pełną ciuszków. body, pajacyki, kaftaniki itd. poprzecenione nawet na 2 i 5 zł!!! poprzeceniana jest również odzież dla starszych dzieciacków oraz bielizna mamijna: staniki laktacyjne i koszulki nocne (zostało ich już niewiele :/) :-):-):-)

hello !

Elus wspolczuje przygody tez mialam przygode w ugryzl mnie szerszen :eek:
bylam u lekarza maluch zywotny, ruchliwy no i wiem co bede miala ... bedzie SYNEK :-D

ojj tak, pogoda jest potworna i samopoczucie też takie nijakie... ani to wyjść na dłuższy spacer, bo zaraz pada, ani sięprzespać, ani nic się nie chce; no może poza ochotą na mleczną czekoladę z orzechami laskowymi:-)
ja póki co korzystam z chwili spokoju i przeglądam internetpod kątem fotelika samochodowego i wkładu do pościeli

WYPRZEDAŻ w Dziecięcym Ekspercie - wczoraj dostałam info od koleżanki, poszłam i wyszłam z reklamówką pełną ciuszków. body, pajacyki, kaftaniki itd. poprzecenione nawet na 2 i 5 zł!!! poprzeceniana jest również odzież dla starszych dzieciacków oraz bielizna mamijna: staniki laktacyjne i koszulki nocne (zostało ich już niewiele :/) :-):-):-)
Dzięki za cynk, byłam i nakupilam body :) firma fixoni za 5 zł :) super bawełna ! Rewelacja !!!!!!

reklama
Jeszcze w tesco w weekend byla promocja na ubranka i obkupilam malego na pierwsze tygodnie :-D
teraz czekam na wyprzedaze zimy w fokusie :-p

Do góry