reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki rodzące w 2012 roku

Elusl dzieki za informacje :) no nasz Seba ma problemy z brzuszkiem ;/ czasem az tak krzyczy i cisnie jakby cos chcial zrobic a nic nie idzie ;/ jak lezy na brzuszku to czasem pryknie i beka :) ale jak ja chce zeby pojedzieniu mu sie odbilo to jak na zlosc niecche ;/ dlugo to u Was trwalo?? Podawaliscie cos malemu??

reklama
u nas trwało to z miesiąc czasu i początkowo położna myślała, że to kolka. kupiliśmy więc niemieckie kropelki sabsimplex, które generalnie stosuje się na kolki u dzieci, ale są one pomocne również ogólnie w problemach z jelitami, przy wzdęciach i u dzieci i u dorosłych i faktycznie działają. ostatecznie okazało się, że u nas, odpukać, kolki nie było, tylko właśnie "zwykłe" problemy brzuszkowe małego. jak nie pomagają u was żadne inne sposoby (te ciepłe okłady, masażyki, odbijanie itd.), to może podpytaj położną, czy by nie zastosować tych kropli. jeżeli dziecku przejdzie problem z brzuszkiem, to śmiało wy będziecie mogli wykorzystać kropelki;-)
ja krople kupiłam we Frankfurcie; co prawda można je kupić w necie, ale ja wolałam nie ryzykować i kupiłam je bezpiecznie w aptece - gdybyś potrzebowała przetłumaczenia ulotki, to służę pomocą (jestem germanistką z wykształcenia):-):-)

Zgadzam się z Gabinią :)
u nas co prawda nie było problemów brzuszkowych a raczej "czułościowe" -> maluch często chciał być noszony na rękach i chętnie spędzałby czas przy piersi (co skutkowało przekarmieniem). Chusta rozwiązała sprawę bardzo szybko:) Polecam gorąco :)

No właśnie my byliśmy za chustą, aż nie wpadło nam nosidełko Mai Tai i teraz zastanawiamy się, w co się zaopatrzyć - w sumie, obie formy noszenia są sobie pokrewne i obie tak samo dobre dla maleństwa i mamy, chociaż z chustą jest więcej wariacji wiązania:-) musimy pomyśleć:-)

Ela mam manduce na zbyciu ;) z wkładką dla maluszka;)) rewelacyjne nosidło;)
ale ja długo nosiłam w chuście jakoś mi się bardziej podobało tak otulone maleństwo ;)
całą zeszłą zimę przenosiłam wózek stał w kącie potem sprzedałam ....
do dzisiaj sięgam chustę :))) mimo że MT też posiadam .... :))

Matko :p gdyby nie chusta to bym śniadania nie zjadla normalnie :D Wynalazek wszech czasów. Dzięki wam Pradawni :D
Teraz polecam każdej koleżance która spodziewa się maluszka żeby sobie sprawiła :) Kupowalam chuste elastyczną bo nie trzeba się z nią tyle bawić :) teraz już mój Gabrych na chusty sie nie nadaje :/ za duży tajfun z niego... najpierw bym go musiała linami skrępować żeby go w chuste wsadzić :p szkoda bo uwielbiałam wypady z chustą na miasto :D

reklama
Ja też polecam chustę ;) Niestety mój klocek za ciężki (14 kg) dla mnie jest i pozbyliśmy się chusty ale z ciężkim sercem ;/

Do góry