reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki rodzące w 2012 roku

hey ho dziewczyny :-)
o nawilazczu tez myslalam, ale najpierw nie mogla sie zdecydowac, a pozniej stwierdzilam,ze tak codziennie robie pranie i sie szuszy u miski w pokoju wiec na jedno wychodzi.. na sczescie wszelkie przeprawy z zusem mnie ominely,bo moj zaklad pracy to zdecydowanie wicej niz 20 osob zatem i bedac na l4 a teraz na macierzynskim i tak dostaje wynagrodzenie w dniu wyplaty wszytkich pracownikow:-)
i kolejna strategiczna wiadomosc spozniony @ wreszscie dotarl:-D:happy2::cool2::tak: masakra w tym czasie 2 testy juz przezylismy,oczywiscie byly negatywne,ale stresu co nie miara:-) teraz krazek zaaplikowany i mozna zyc juz spokojniej :tak:

moje dziecko osiagnelo super czas regeneracji-teraz co 2 h ma 10 min drzemki, ciekawe co jej sie stalo:confused:

kurcze przez ten snieg od kilku dni nie bylsmy juz na spacerze,troche mam wyrzuty sumienia, ale w naszym wozku mamy z przodu male koleczka i w tym sniegu to brodze jak z plugiem na polu:baffled: no i szał swiateczny czas zaczac, oj przeraza mnie to przeraza:shocked2:
trzymajcie sie ;-)

reklama
hej:)
dokładnie tak samo rozwiązał się u nas problem nawilżacza.
Zaczęliśmy od ceramicznych pojemników zawieszanych na grzejniki i dodatkowo pranie co 2 dni:)
Z tymi spacerami w śniegu to mam dokładnie tak samo. Śmieje się, że płozy zamiast kółek trzeba założyć :D hehe, jutro odwilż, więc na pewno już wyruszymy hartować młodego:)
pozdrowienia

...i właśnie ze względu na zimę i pobliski las zdecydowaliśmy się na wózek z dużymi, dmuchanymi i skrętnymi kołami z możliwością blokowania (Jedo Fyn) i powiem wam dziewczyny, że to był traaafiony zakup:-) wiadomo, mężulek to bez problemu radzi sobie na śniegu, ale jak już ja z 6-kilowym dzieciaczkiem w wózku i z psem u boku radzę sobie z zaspami śniegu, czy ze stertami liści, to musi zanczyć, że bryki Feliksa nic nie jest w stanie zatrzymać hihih:-D także my na sparcerki wychodzimy dzień w dzień, o ile temperatura jest powyżej -5 stopni C :-)
jeszcze 3 dzionki i Felek będzie miał 2 miesiące... ja pierniczę, jak ten czas szybko leci:-) już nie możemy się doczekać pierwszych świąt Bożego Narodzenia z synkiem, coś pięknego:-) mieszkanko przyozdobione, choinka ubrana, pozostało więc czekać na 24.12 - a wy jak? też już przygotowane do świąt?:-)

Skorupka, mi nie oddali i wiem, że z reguły nie oddają, ale wiem też, że to jest dokument będący twoją włąsnością, więc przy wypisie możesz poprosić/zarządać, by ci ją oddali.
Ja, tak w razie "w", jeszcze przed porodem, zrobiłam sobie zdjęcia karty.;-)

Dziewczyny rodzace w ZG czy po wyjsciu ze szpitala oddaja karte ciazy??

Tak, karta jest oddawana przy wyjściu ze szpitala.

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 21 grudnia 2010 r. w sprawie rodzajów i zakresu dokumentacji medycznej oraz sposobu jej przetwarzania (par. 15) personel szpitala w momencie wypisu musi wydać przyniesioną przez pacjenta oryginalną dokumentację medyczną (do której zalicza się karta przebiegu ciąży). Szpital ma prawo zrobić sobie kopię tych dokumentów.

Ostatnia edycja:
Ja październikowa mama i też mi nie oddali karty. Nawet nie wiedziałam, że muszą mi zwrócić, upomniałabym się.
Na szczęście mam ją skserowaną :)

elusl
też mam wózek Jedo Fyn (polecony przez znajomych) będę polecać dalej, super się sprawuje :) jesteśmy bardzo zadowoleni :)

Dzisiaj kurier przywiózł prezent dla synka - bujaczek Fisher Price taki do 18 kg wagi dziecka :D
Mieliśmy pożyczony Bright Starts do 9 kg, ale mały ma 2,5 miesiąca i już prawie 9 kg, bujaczkowe szwy lekko puszczają :)
Mały się pewnie zaraz obudzi, więc wypróbujemy nowość :) Ciekawe czy mu się spodoba :)

Pozdrowienia :)

o ja o ja! mi tez nie oddali :-( zeby czlowiek wiedzial,ze moze dostac to by sie pewnie upomnial... coz..
Liz_84 2,5 miesiaca i 9 kg :szok: masakra piekny przyrost. moja w poniedzialek na wizycie szczepiennej miala 7,1 kg a ma juz 4,5 miesiaca... pani doktor mowila,ze wszytsko ok wiec sie nie martwie, ale takiej wagi jak u ciebie tylko pozazdroscic :-)

Rita a jak u was sprawy zdrowotne?? to alergia czy cos innego... mam nadzieje,ze sie unormowalo wszystko i juz po sparwie :-)

reklama
hehe, jest co nosić :)
Ubranka na 68cm są mu już akurat a niektóre ciut małe :)
ciążę prowadziłam u dr Sandeckiego, mały miał się urodzić sporo ponad 4 kg (tak szybko przybierał na wadze), ostatecznie wyhamował przed porodem i urodził się 3680, ale jak miał 6 tyg to już ważył 6kg, i tak z tygodnia na tydzień 1 kg :)
śmialiśmy się z doktorem, że miał być duży to jest, nieważne czy w brzuszku czy poza nim :)

Do góry