reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

U nas jest miesiac przerwy miedzy dawkami. 2tyg to na pewno za maly odstep...
Ja szczepilam tylko na C. Na B nadal nie moge sie zdecydowac...
No właśnie wszędzie piszą że te B minimum 2 mce. Dlatego też się nie zgodzę żeby tak szybko A powiedzcie mi kiedy jest jakaś jakby dawka ochronna czyli kiedy dziecko już jest chronione?

reklama
My zaczynamy na 16 mcy. Bo wczesniej nie chcialam szczepic. Ale, że sie pozmienialo i idzie do żlobka to szczepie. Najpierw B i mamy za tydzien i za dwa chce mi druga dawke podac a wszedzie pisza ze min 2 mce dostępu pomiedzy dawkami.
Chyba minimum 2 miesiące z tego co pamiętam. Może pediatra chciała powiedzieć 2 miesiące nie tygodnie .....

Dziewczyny, zdecydowałam się zaszczepić Marceline na meningokoki, jak Wasze dzieci przeszly to szczepienie?

My zaczęliśmy szczepić wcześnie - Nimenrix (typ A, C, W135, Y) jak miała niecałe 3 m-ce i dzisiaj druga dawka (10 tyg pozniej), Bexsero (typ B) jak miała 4 miesiące i kolejna dawka czeka nas pod koniec października. U nas na razie na szczęście bezproblemowo, najbardziej bałam się Bexsero bo po tym często są gorączki. Nam też pediatra polecił podać profilaktycznie paracetamol 15-30 min przed tym szczepieniem.
U nas pediatra zaleca odstęp min 2 tyg pomiędzy Nimenrix a Bexsero.

reklama
Do góry