reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja nie kupuje ani kołdry ani poduszki. Kolderke podobno bezpiecznie można używać od 12 miesiąca życia, a poduszka im pózniej tym lepiej. Czytałam, że najlepszy czas na poduszkę gdy dziecko samo pójdzie i weźmie sobie poduszkę do spania. Ja kupuję z pościeli tylko prześcieradło, śpiworek i woombie z otworkami na rączki. Ewentualnie jeszcze na początku do spania jest rożek.
No właśnie położna z baaaardzo dużym doświadczeniem powiedziała, ze takie płaskie poduszeczki aby główka była pod 15% kontem. Wiec ja kupiłam 2 takie całkiem płaskie.

reklama
No właśnie położna z baaaardzo dużym doświadczeniem powiedziała, ze takie płaskie poduszeczki aby główka była pod 15% kontem. Wiec ja kupiłam 2 takie całkiem płaskie.
Ja nie jestem położną ani tym bardziej lekarzem :) Poprostu czytałam opinie lekarzy, że poduszka dla takiego maluszka nie jest zalecana. Dlatego ja narazie nie kupuje. Nie wiem jak inne dziewczyny. Każdy robi jak uważa :)

Aj i nic się nie chwalisz. Gratuluję!
A powiedz nam jaką miał wagę i długość? [emoji8]

Od dnia urodzenia nawet nie weszłam na forum poza wczorajszym dniem i akurat było o mnie :) Leon to Okruszek, urodził się z waga 2730g i 53cm. Powiem Wam że świat się zmienia, czekajcie na swoje Kruszynki z niecierpliwością!!

Ja na poczatku wszytsko tlumaczylam skokami [emoji16] A potem po prostu doszlam do wniosku, ze przeciez maluszek tez ma prawo miec zly dzien czy dwa. No i u nas zmiany pogody zawsze oznaczaly dzien marudzenia [emoji4]
Mysle, ze skoki rozwojowe istnieja, tyle ze jedne dzieci przechodza je bezobjawowo, a drugie marudza. Ale ja nie przykladalabym do tego jakiejs wielkiej wagi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko u nas to akurat na te tygodnie wypada co skoki rozwojowe, była bardzo grzeczna a od soboty rykotek .. powiedz mi czy twoja jak miała niecałe 3 m-ce to spala w dzień ? Moją niby zasypia przy cycu a jak jest odkladana do łóżeczka to sie budzi :/

Tylko u nas to akurat na te tygodnie wypada co skoki rozwojowe, była bardzo grzeczna a od soboty rykotek .. powiedz mi czy twoja jak miała niecałe 3 m-ce to spala w dzień ? Moją niby zasypia przy cycu a jak jest odkladana do łóżeczka to sie budzi :/

Moja ogolnie w dzien spala malo. Drzemki miala max 30minutowe kilka razy dziennie. Tez nie dawala sie odkldax i u nas okazalo sie, ze to dlatwgo, ze nie dojadala. Jadla, zasypiala nienajedzona, wiec w momencie odkladania byl placz, bo chciala znowu jesc. Jestes pewna, ze Twoja je do syta, a nie zasypia w polowie? :)

Ja korzystam z tej listy, którą wstawialy dziewczyny. Oczywiście trochę ją modyfikuje. Coś nie mogę jej tu dodać, bo wyskakuje błąd, ale chyba w sobotę była dodawana. Też chcę jak najszybciej zakończyć kompletowanie wyprawki. Na szczęście wszystko jest na dobrej drodze. Ubranka praktycznie już mam. Pewnie coś jeszcze dokupie gdy wpadnie mi w oko, ale to co trzeba było kupiłam. Dokupić mam jeszcze tylko 4 szt. body z krotkim rekawem, ale czekam na wiosenną kolekcje. Z tekstyliów praktycznie mam wszystko oprócz tych pieluszek wielorazowych. Będę zamawiała niedługo, bo na początku marca chcę się brać za prasowanie. Wózek i fotelik zamówiony. Na przełomie lutego i marca kupujemy mebelki. Na szczęście są już wybrane. Kupiłam sobie już na wyprzedażach do szpitala 2 szt. koszul nocnych (dokupie jeszcze z jedną), szlafrok i kapcie. I tak oprócz mebli zostaną mi do kupienia gadżety do karmienia, monitor oddechu, kosmetyki pielęgnacyjne i przybory higieniczne oraz resztę rzeczy do szpitala.

A mi wszyscy mówią ,ze mam jeszcze czas [emoji15] zaczynam sie martwic ,ze nie zdążę ... mam trochę ciuszków, kolonii, sleepee i lozeczko, którego jeszcze nie sprawdziłam [emoji51]Chyba przez ten remont tak zwlekam .

Dziewczyny mam take pytanie. Kupujecie kołderkę i poduszkę i na to poszwy czy kupujecie te takie całe kołdry i poduszki które można w całości do pralki?

Ja nie kupuje pościeli, bo po pierwsze: noworodek nie spi w pościeli a po drugie; rodzę w lato, wiec otulacze, śpiworki i ewentualnie kocyki [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Moja ogolnie w dzien spala malo. Drzemki miala max 30minutowe kilka razy dziennie. Tez nie dawala sie odkldax i u nas okazalo sie, ze to dlatwgo, ze nie dojadala. Jadla, zasypiala nienajedzona, wiec w momencie odkladania byl placz, bo chciala znowu jesc. Jestes pewna, ze Twoja je do syta, a nie zasypia w polowie? :)

Trochę pije, zasypia i tak w kółko, więc pewnie też nie dojada, karmię piersią i nie wiem ile wypiła, musiałabym ściągać mleko i wtedy będę wiedziała ile zjadła. Tylko że teraz nie ma kiedy jak mała cały czas przy cycu :D W nocy np wypije w 15 min i śpi 3, 4 godziny :)

reklama
Tez tak mam ze większość dnia przy cycu siedzimy. W nocy spi ale karmienie tez dlugo trwa. Ale położna twierdzi, ze bardzo ładnie przybiera wiec sama nie wiem

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Do góry