reklama
Liliana87
Fanka BB :)
11 to chyba nie jest tak źle. Hania jeszcze niedawno ważyła niecałe 10.100. a nosi ubrania na 86. Teraz przyladowala, muszę ją zważyć. Może rzeczywiście taki niejadek z synka. Nadrobi ważne,że je cokolwiek. Gorzej jakby nie jadl nic i nie przybierał.tyle ze on nigdy nie był chętny na rozszerzanie diety i nigdy obiady mu nie wchodziły. Na początku tolerował tylko słoiczki, potem gotowałam makaron i danie ze słoiczka było jako sos. Gdy przychodził kryzys zębny w ogóle odrzucał obiady i wracał do konsystencji musu i jogurtu. Teraz czasem coś zje ale najczęściej po prostu wybierze owoc albo kanapkę z żółtym serem, czasem chce spróbować coś z naszego talerza - najczęściej zje 2 łyżki czegoś i już nie chce - jak mu nałożę na jego talerz to w ogóle nie ruszy. Czasem już rwę włosy z głowy bo już nie mam pomysłów co gotować. Czasem uda mi się trafić w gusta i panicz zje ale jeśli powtórzę to kolejny raz za jakiś czas to już jest blee. Nie mamy w tej chwili pewniaków, zupy blee, mięso blee, najszybciej zje makaron z jakimś sosem ale nie każdy sos i tez nie zawsze coś co smakowało ostatnio będzie smakować za drugim razem. Najlepiej dać mu miskę owoców i jest szczęśliwy.
Chce żeby się zdrowo odżywiał ale ciężko cokolwiek przemycić a rośnie ostatnio mega szybko - ma bardzo długie nogi ale chudzina straszna - ma 11 kg
Liliana87
My też mamy ten britax 360 obracany ale wiem,że nie pasuje do każdego auta bo w jego przypadku bardzo duży wpływ ma kąt pochylenia kanap w aucie. I tym sposobem nam udało się go kupić od znajomych w mega cenie, oni kupili w ciemno a kanapy tak pochylone,że małemu głową w nim leciała. Musieli wymienić i wzięli Joie ispain 360 , taki tańszy zamiennik brotaxa ale już do kanap pasował idealnie.
nieagatka
hmm ja go jakis czas mialam w mazdzie 6, ktora ma bardzo pochyle kanapy i sie sprawdzal. Nie mierzylam kata, ale problemu z glowka nie bylo.My też mamy ten britax 360 obracany ale wiem,że nie pasuje do każdego auta bo w jego przypadku bardzo duży wpływ ma kąt pochylenia kanap w aucie. I tym sposobem nam udało się go kupić od znajomych w mega cenie, oni kupili w ciemno a kanapy tak pochylone,że małemu głową w nim leciała. Musieli wymienić i wzięli Joie ispain 360 , taki tańszy zamiennik brotaxa ale już do kanap pasował idealnie.
Ale fakt - spina tez polecaja a sporo tanszy. No i gb vaya tez ma bardzo dobre opinie wsrod obrotowek.
Pchełka216
ja bym np. chętnie obrotowy no ale muszę szukać fotelika do 25 kg bo Natalka ma już prawie 12 a ma 9.5 mca... a podobno z tych do 25 nie ma obrotowychja Cie prosze- nie zycz mi tak
Co do Britaxa to ja mam Dualfix Isize, teraz jest nowszy model. One sa do 18kg, obracaja sie o 360 stopni co jedt meeeeega wygodne, pasy nigdy sie nie zaplataly, no kocham ten fotelik, a uzywam juz od bardzo dawna. Lilka miala 100cm i nadal wygodnie tylem siedziala.Inka tez go bardzo lubi. Polecam. No i zostanie Ci hajsu na waciki, bo 3 kola nie kosztuje
Axkidy faktycznie w testach maja super oceny, ale obrotowy to obrotowy
Ja tak nienawidze mojego Joie Stages, serio najchetniej bym go wypiwprzyla, tak jest niewygodny i wlasnie tez sie placza, a i miejsca na nogi jest srednio - koszmar.
daj znać jak coś znajdzieszDzięki, poczytam czy coś jest większego, bo to jednak fajny patent a nie męczyć sie z zapinaniem pasów...
nieagatka
jest, widze - joie ispin grow. Ale nie mam pojecia jak wypada w testachja bym np. chętnie obrotowy no ale muszę szukać fotelika do 25 kg bo Natalka ma już prawie 12 a ma 9.5 mca... a podobno z tych do 25 nie ma obrotowych
daj znać jak coś znajdziesz
Jaskolcia
My też mamy britax obrotowy dla młodszej i na początku mega jej głowa leciała jak zasnęła. Dopiero teraz, jak zbliżamy się do 3 rż jest ok, bo lepiej trzyma główkę.My też mamy ten britax 360 obracany ale wiem,że nie pasuje do każdego auta bo w jego przypadku bardzo duży wpływ ma kąt pochylenia kanap w aucie. I tym sposobem nam udało się go kupić od znajomych w mega cenie, oni kupili w ciemno a kanapy tak pochylone,że małemu głową w nim leciała. Musieli wymienić i wzięli Joie ispain 360 , taki tańszy zamiennik brotaxa ale już do kanap pasował idealnie.
annemarie
Jest taki axkid one,do 125 cm czyli do okolo 7rz,on jest obrotowy,dziecko siedzi tylem i chyba ma tez pozycje lezaca.ja bym np. chętnie obrotowy no ale muszę szukać fotelika do 25 kg bo Natalka ma już prawie 12 a ma 9.5 mca... a podobno z tych do 25 nie ma obrotowych
daj znać jak coś znajdziesz
On jest rewelacyjny ,ale nie obrotowy .tzn nie moge doczytac tego.
Ostatnia edycja:
miętowa25
no wlasnie my się zastanawiamy nad tym britax 360. Facet w sklepie mowil że do mazdy cx3 powinni też pasować. Czyli polecasz ?hmm ja go jakis czas mialam w mazdzie 6, ktora ma bardzo pochyle kanapy i sie sprawdzal. Nie mierzylam kata, ale problemu z glowka nie bylo.
Ale fakt - spina tez polecaja a sporo tanszy. No i gb vaya tez ma bardzo dobre opinie wsrod obrotowek.
reklama
nieagatka
jak pisalam kilka postow wyzej - ja go kochamno wlasnie my się zastanawiamy nad tym britax 360. Facet w sklepie mowil że do mazdy cx3 powinni też pasować. Czyli polecasz ?