reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wiadomo lepiej po CC przywitać się z dzieckiem jak człowiek, przytulić itd. Jednak bez przesady, nie wyobrażam sobie w pierwszych dobach ciągłej opieki, może ja nieogar jestem, jak był mąż to luz, podał, przewinął, ponosił.
Dzieciaczki po porodzie są zmęczone, na ogół śpią w cieplarkach, podłączone do pulsometru, krzywda im się tam nie dzieje.
Napewno krzywda nie ale ten kontakt skin to skin w pierwszych 24h jest ważny, Anglicy na różne badania się tu powoływali, czytalam tez coś o tym. Wydaje się że za mało personelu mają w szpitalach żeby czynnie matkom po CC pomagać w pierwszej dobie więc zabierają i obserwują je wszystkie na jednej sali

reklama
Wiadomo lepiej po CC przywitać się z dzieckiem jak człowiek, przytulić itd. Jednak bez przesady, nie wyobrażam sobie w pierwszych dobach ciągłej opieki, może ja nieogar jestem, jak był mąż to luz, podał, przewinął, ponosił.
Dzieciaczki po porodzie są zmęczone, na ogół śpią w cieplarkach, podłączone do pulsometru, krzywda im się tam nie dzieje.
Przede wszystkim ta pierwsza,noc,masz przeje****e.Nie mozesz sie ruszy ,a jak tu dziecko odkladax,przewijac itp.Ja oddalam blizniaki do pigul,sama sie nafaszerowalam morfina i spalam.po to zeby wlasnie,na nast dzien miec sile wstac,isc pod prysznic i sie ogarnac.

napisze tylko, ze mysle, ze tak rozowo nie jest. Ale nie bede wchodzic w szczegoly, bo duzo tu poporodowych hormonow.
Nie rozumiem dlaczego meza nie moze byc, dlaczego rozdzielac dziecko od rodzicow w pierwszych godzinach. I jie ze covid, takie sa praktyki w Polsce mimo, ze da sie inaczej.

No kuzwa zupełnie inne procedury a człowiek ten sam cholera.. 8 lat temu jak rodziłam też o suchym pysku, pionizacja po 6h, pomocy położnych brak a tu takie numery.. Angole jacy są tacy są ale rodzic to tylko tu już bym chciała :D Brakowało żeby mi pinte Ale przyniosły na salę 😜
Oglądałam kiedyś serial dokumentalny o porodach w Wielkiej Brytanii. Matko ciężarne dostają znieczulenie i normalnie zachowują się podczas porodu, nie drą się na cały szpital. Najlepsze były akcje jak rodzące nie chciały znieczulenia , po rozkręceniu akcji porodowej szybciutko zmieniały zdanie. Jak u nas chcą ograniczyć CC to bez znieczuleń nie pójdziemy dalej.

Dokładnie mam takie samo zdanie.

Oglądałam kiedyś serial dokumentalny o porodach w Wielkiej Brytanii. Matko ciężarne dostają znieczulenie i normalnie zachowują się podczas porodu, nie drą się na cały szpital. Najlepsze były akcje jak rodzące nie chciały znieczulenia , po rozkręceniu akcji porodowej szybciutko zmieniały zdanie. Jak u nas chcą ograniczyć CC to bez znieczuleń nie pójdziemy dalej.
W szpitalu gdzie rodziłam 50% to cesarki, największy szpital położniczy na ten region. W Polsce nadal jest problem z podaniem znieczulenia przy sn?😞

No kuzwa zupełnie inne procedury a człowiek ten sam cholera.. 8 lat temu jak rodziłam też o suchym pysku, pionizacja po 6h, pomocy położnych brak a tu takie numery.. Angole jacy są tacy są ale rodzic to tylko tu już bym chciała :D Brakowało żeby mi pinte Ale przyniosły na salę 😜
I dziwić się że ja później cały czas ryczalam i jakieś deprecha dostawalam. Matko i jeszcze pamiętam te moje stopy 😂😂😂 ja nie wiem co to było. Z 36 rozmiar kuwaaa jakiś 60 !!!!!! No w życiu tego nie zapomnę.

napisze tylko, ze mysle, ze tak rozowo nie jest. Ale nie bede wchodzic w szczegoly, bo duzo tu poporodowych hormonow.
Nie rozumiem dlaczego meza nie moze byc, dlaczego rozdzielac dziecko od rodzicow w pierwszych godzinach. I jie ze covid, takie sa praktyki w Polsce mimo, ze da sie inaczej.
Ja córkę oddawałam na noc, nie mam z tego powodu żadnego poczucia winy , trudno jestem nieogarem. Wiem jak córka spędzała noce bo jej zanosiłam moje mleko, pulsometr miała zawsze podłączony, przebywała w cieplarce albo w inkubatorze do naświetleń.
Brak kangurowania w obecnej sytuacji pozostawię bez komentarza.

reklama
I dziwić się że ja później cały czas ryczalam i jakieś deprecha dostawalam. Matko i jeszcze pamiętam te moje stopy 😂😂😂 ja nie wiem co to było. Z 36 rozmiar kuwaaa jakiś 60 !!!!!! No w życiu tego nie zapomnę.
Woda Ci spłynęła z górnych partii ciała do stóp. Moje wyglądały jak u Fiony ze Shreka

Do góry