Oj to chyba dość często się zdarza. Ja dostałam pierwszy okres 5 tyg po porodzie. Miałam tak naprawdę tydzień spokoju pomiędzy planowaniem a krwawieniem a przecież karmię piersią cały czas. Byłam akurat wtedy u lekarza i powiedział, że wszystko jest w porządku.Noo właśnie jak to jest z tym okresem jak karmisz pierśia, niby nie powinno być. A często słyszę ze kobietki dostały.
A mnie boli tylko środek tak dziwnie.
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Dziekujemy [emoji8][emoji8][emoji8]Śliczna!! [emoji3059]
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Inki! [emoji3060][emoji322][emoji512]
Jak sie macie?
Kolendra29
Dzień dobry. Przycupne tu u Was na chwile. Jestem po ivf, 33 tydzień. W 38 mam cc z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej się boje jak to będzie.
Niedługo mama
Czyli ostatnia prostaMyślę, że każda z nas miała takie odczucia ale będzie dobrzea z jakiego powodu masz cc?Dzień dobry. Przycupne tu u Was na chwile. Jestem po ivf, 33 tydzień. W 38 mam cc z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej się boje jak to będzie.
Ja też po cc, synuś ma już 2.5 miesiąca
nieagatka
Jestem po 2 cc - spokojnie, bedzie dobrze [emoji16]Dzień dobry. Przycupne tu u Was na chwile. Jestem po ivf, 33 tydzień. W 38 mam cc [emoji33] z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej się boje jak to będzie.
Powiedz cos więcej, jak bedzie miec na imie pociecha? Gotowa juz jestes z wyprawka?
misis188
Mam pytanie do dziewczyn z cukrzyca ciążowa. Niestety u mnie dieta plus ruch juz nie pomagają i będę musiała miec insuline. Po ciąży się Wam unormowalo? Od kilku dni cukier na czczo jest w okolicach 100. Wiązałam to z brakiem aktywności fizycznej w ostatnich dniach kiedy cukier byl za wysoki ale niestety nie. Moja doktorka przyjmuje we wtorki ale bede szukała jeszcze w jednym miejscu gdzie pracuje, moze tam jest wcześniej
Kolendra29
mam cukrzyce ciążowa, jestem na insulinie która nadal nie może sie unormować na czczo i lekarz powiedział ze będziemy wywoływać poród w 38 tyg, i możemy albo to zrobić naturalnie ale z doświadczenia mi powie ze często takie porody i tak kończą się cc. Wiec nie zastanawiając się od razu poprosiłam o wpisanie na cc jak jest możliwość. Ja kocham mieć wszystko zaplanowane wiec ten termin cesarki pozwala mi spać spokojnie chociaż wiem ze różnie może byćJestem po 2 cc - spokojnie, bedzie dobrze [emoji16]
Powiedz cos więcej, jak bedzie miec na imie pociecha? Gotowa juz jestes z wyprawka?
Będziemy mieć córeczkę, Zosię wyprawka gotowa, łóżeczko i wózek nawet już złożone czekają na użytkowanie.
misis188
A czy lekarz mowi co z insulina po porodzie? Przy cukrzycy dziecko osiąga duża wagę i to jest wskazanie do cięcia przy cukrzycymam cukrzyce ciążowa, jestem na insulinie która nadal nie może sie unormować na czczo i lekarz powiedział ze będziemy wywoływać poród w 38 tyg, i możemy albo to zrobić naturalnie ale z doświadczenia mi powie ze często takie porody i tak kończą się cc. Wiec nie zastanawiając się od razu poprosiłam o wpisanie na cc jak jest możliwość. Ja kocham mieć wszystko zaplanowane wiec ten termin cesarki pozwala mi spać spokojnie chociaż wiem ze różnie może być
Będziemy mieć córeczkę, Zosię wyprawka gotowa, łóżeczko i wózek nawet już złożone czekają na użytkowanie.
Kolendra29
mówi ze jak będę poniżej 40 jednostek w ciągu całego dnia to przed cesarka jeszcze wieczorem podaje około 70% dawki i odstawiamy a jeżeli powyżej 40 to w kilka dni pomniejszamy i wtedy odstawiamy.A czy lekarz mowi co z insulina po porodzie? Przy cukrzycy dziecko osiąga duża wagę i to jest wskazanie do cięcia przy cukrzycy
reklama
motylek24
Przy doborze prowadzonej cukrzycy nie ma dużej wagi u dziecka. U mnie pierwsze dziecko 40 tc i waga 3400… nikt nie wywoływał porodu. Druga ciąża z cukrzycą od początku, waga dziecka 2750 porod w 37 tc. Śmiem nawet twierdzic że przez restrykcyjną dietę moje dzieci rodziły się długie i chude.A czy lekarz mowi co z insulina po porodzie? Przy cukrzycy dziecko osiąga duża wagę i to jest wskazanie do cięcia przy cukrzycy