Aduś16
Fanka BB :)
Dokladnie nigdzie nie ma informacji nt zwiększonego ryzyka przy krwiaku oprozniajacym się, a przecież tak często się te krwiaki teraz zdarzają podczas ciąży że napewno gdzieś taka informacja by buła albo ktoś by się z tym spotkał. Żaden z lekarzy też mi o tym nie mowil wcześniej. Mam kontakt z 2 dwoma dziewczynami które leżą tak jak ja z oczyszajacym się krwiakiem jedna na sporo wcześniejszym etapie druga podobnie do mnie i ich lekarze też o tym wogole nie wspominali. Dzięki ze spytałaś koleżanki, takie informacje trochę koją nerwy.. Tak ta lekarka wyłożyła mi chyba cała teorie plus statystyki przeżywalności wczesniakow a moja psychika slabo to znosi więc tak jak piszes staram się to traktować jako ryzyko czysto teoretyczne.. Jednak co noc budzę się kilka razy i sprawdzam czy nie zalała mnie krew a teraz Jeszcze czy wody nie odeszły..Z tego co piszesz to lekarka jest bardzo ostrożna, na pewno nie zostawi cie bez leczenia w przypadku infekcji. Ryzyko o którym Ci mówiła musi być bardzo mąkę bo powiem szczerze, że nie znalazłam żadnego artykułu medycznego na ten temat.
Pytałam też koleżanki, która walczyka z krwiakiem do 7 mc i nikt jej nic nie mówił nt tego ryzyka, a byka pod kontrolą dwóch lekarzy. Urodziła zdrowego synka w 39tc.
Wiem,ze dużo przeszłaś i się martwisz ale potraktuj te słowa lekarki jako ryzyko statystyczne.