reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

U nas podaje sie do 8cm bez najmniejszego problemu.

U nas też, ja dostałam przy 7cm bez problemu i bardzo to docenialam. Teraz też biorę pod uwagę tylko te szpitale gdzie jest zzo na żądanie.

Przy okazji pochwalę się, dzisiaj na wizycie wyszło, że chłopak przybrał ponad 0.5 kg w dwa tygodnie i już ma 2870g 😁 36t5d

reklama
U nas też, ja dostałam przy 7cm bez problemu i bardzo to docenialam. Teraz też biorę pod uwagę tylko te szpitale gdzie jest zzo na żądanie.

Przy okazji pochwalę się, dzisiaj na wizycie wyszło, że chłopak przybrał ponad 0.5 kg w dwa tygodnie i już ma 2870g [emoji16] 36t5d
Bardzo mądrze odnosnie szpitali [emoji16][emoji16][emoji16]
A co do wagi to powiem tak: " o fuck" [emoji1787][emoji38][emoji1787]
Nie zazdroszczę, bo to mi na 3800- 4000g wyglada.[emoji2358][emoji16][emoji16]

Hej, stosowała któraś z Was Gyno Pevaryl na początku drugiego trymestru? Zaczęło dokuczać mi nie wielkie pieczenie, jestem w 13tc, lekarz w Polsce przepisał mi na wyjazd te globulki w razie infekcji ale nie jestem pewna czy takie pieczenie to już infekcja.... W razie czego zaczelam dzis aplikować..

Przy okazji pochwalę się, dzisiaj na wizycie wyszło, że chłopak przybrał ponad 0.5 kg w dwa tygodnie i już ma 2870g 😁 36t5d
Heeeeej, co ja widzę, druga ciąża ??? Kiedy, co i jak ?

Bardzo mądrze odnosnie szpitali [emoji16][emoji16][emoji16]
A co do wagi to powiem tak: " o fuck" [emoji1787][emoji38][emoji1787]
Nie zazdroszczę, bo to mi na 3800- 4000g wyglada.[emoji2358][emoji16][emoji16]

Wiesz, starsza miała 3750, wiec juz się oswoiłam z tą myślą, że młody też może być duży 😂

Heeeeej, co ja widzę, druga ciąża ??? Kiedy, co i jak ?

Tak, druga ciąża, już końcówka, bo termin mam na 29.03. Naturals z 3 cyklu po powrocie okresu, zaskoczyło nas to ale u ucieszyło 😉

Gratuluję, że tobie się udało!!! Czułam w kościach, że się nie poddasz i dostaniesz swoją nagrodę 🤰

Gyno pevaryl w ciąży jest ok, można stosować bez przeszkód.
Ja zawsze sprawdzam leki na lakatcyjny leksykon leków - tam są dwie kolumny - jedna dotyczy stosowania leku w ciąży a druga przy kp. Szuka się po substancji czynnej, nie po nazwie leku.

Wiesz, starsza miała 3750, wiec juz się oswoiłam z tą myślą, że młody też może być duży [emoji23]

Tak, druga ciąża, już końcówka, bo termin mam na 29.03. Naturals z 3 cyklu po powrocie okresu, zaskoczyło nas to ale u ucieszyło [emoji6]

Gratuluję, że tobie się udało!!! Czułam w kościach, że się nie poddasz i dostaniesz swoją nagrodę [emoji1768]

Ja zawsze sprawdzam leki na lakatcyjny leksykon leków - tam są dwie kolumny - jedna dotyczy stosowania leku w ciąży a druga przy kp. Szuka się po substancji czynnej, nie po nazwie leku.
Eeej moja Lilka jest z 27.03 wiec ja obstawiam te date [emoji16][emoji16][emoji16]

Wiesz, starsza miała 3750, wiec juz się oswoiłam z tą myślą, że młody też może być duży 😂

Tak, druga ciąża, już końcówka, bo termin mam na 29.03. Naturals z 3 cyklu po powrocie okresu, zaskoczyło nas to ale u ucieszyło 😉

Gratuluję, że tobie się udało!!! Czułam w kościach, że się nie poddasz i dostaniesz swoją nagrodę 🤰

Woooow ! To strzał w 10 :D znam bardzo dużo przypadków ciąży naturalnej po invitro tzw przypadkowej, po pierwszej ciąży było tu z kilkanaście dziewczyn właśnie z tego forum ;)
U mnie to chyba też cud bo z mojego amh to lekarze z kliniki na nic nie liczyli tylko aby wydoic nas z kasy, a za drugim razem cudem 3 piękne blastki, nawet embriolodzy byli w ciężkim szoku. Ja też po pierwsze podejście po mrozaka w święta i jest już potwierdzony w Nifty zdrowy chlopak.. Jeszcze aby donosić, ciąża w Anglii to wyzwanie samo w sobie :p
Gyno pevaryl gin w Polsce zapisal ale nie ustalilam z nim od kiedy mogę stosować..

Woooow ! To strzał w 10 :D znam bardzo dużo przypadków ciąży naturalnej po invitro tzw przypadkowej, po pierwszej ciąży było tu z kilkanaście dziewczyn właśnie z tego forum ;)
U mnie to chyba też cud bo z mojego amh to lekarze z kliniki na nic nie liczyli tylko aby wydoic nas z kasy, a za drugim razem cudem 3 piękne blastki, nawet embriolodzy byli w ciężkim szoku. Ja też po pierwsze podejście po mrozaka w święta i jest już potwierdzony w Nifty zdrowy chlopak.. Jeszcze aby donosić, ciąża w Anglii to wyzwanie samo w sobie :p
Gyno pevaryl gin w Polsce zapisal ale nie ustalilam z nim od kiedy mogę stosować..

A to masz jeszcze dwa pingwinki, czyli szykuje się duża rodzinka 😁😁😁
Gratuluję synka! Na kiedy termin?

Jeśli w ulotce nie ma przeciwwskazań to możesz stosować. Drugi trymestr jest najbezpieczniejszy pod względem leków.

A to masz jeszcze dwa pingwinki, czyli szykuje się duża rodzinka 😁😁😁
Gratuluję synka! Na kiedy termin?

Jeśli w ulotce nie ma przeciwwskazań to możesz stosować. Drugi trymestr jest najbezpieczniejszy pod względem leków.
Tak dwa tej samej topowej jakości, ale ja poprzestaje na drugim....Dopóki nie urodze i namacalnie się przekonam że wszystko ok żadnej decyzji odnośnie zarodków nie podejmę ale kończę z in vitro na dobre, syn będzie miał wymarzonego braciszka a to i tak więcej niż się od losu spodziewałam. Wzielam do tego transferu wszystko co możliwe z immunologicznych specyfików i to mi wystarczy a naturalne niespodzianki mi nie grożą ;)
Tak, jest napisane że od drugiego trymestru bezpieczne, dzis 13t1d to chyba dosłownie początek wiec na styk i tego się obawiałam czy nie za wcześnie 😮 Termin 09.09 ale na cesarkę na koniec sierpnia liczę tylko nie wiem gdzie...

reklama
Hej, stosowała któraś z Was Gyno Pevaryl na początku drugiego trymestru? Zaczęło dokuczać mi nie wielkie pieczenie, jestem w 13tc, lekarz w Polsce przepisał mi na wyjazd te globulki w razie infekcji ale nie jestem pewna czy takie pieczenie to już infekcja.... W razie czego zaczelam dzis aplikować..
Aplikuj lek, nie warto czekać. Akurat nie miałam tego środka ale po założeniu krążka przerobiłam różne specyfiki. Brałam też cały czas doustnie probiotyk.

Do góry