nieagatka
Fanka BB :)
Zgadzam sie praktycznie z wszytskim.Dla siebie weź koszule do porodu, ja swoją wyrzuciłam jak tylko pozwolili mi się wykąpać. Koszula musi być rozpinana, żebys mogła kangurowac dziecko (skóra do skóry, nie przez koszule). Do tego 2 na zmianę do karmienia. Majtki poporodowe siateczkowe bawelniane na początek, bo są oddychające, u nas przestrzegali przed jednorazowymi z flizeliny, bo jednak wszytko musi oddychać żeby się szybciej goiło a flizelina jest sztuczna. Zamiast wody weź butelkę filtrującą.
Ja się pakowałam w 2 torby - 1 dla mnie, druga dla dzidziusia. U mnie w szpitalu było ciepło, temp w pokoju powyżej 25 stopni, więc ja ubierałam jedna warstwę, zazwyczaj sam bodziak lub pajacyk jak jej nie otulalam. Położne pomagały z ubieraniem maluszków. Niedrapki nie są polecane.
Polecam pieluszki bambiboo z Rossmanna, bo są oddychające, biodegradowalne i jednorazowe. Mokre chusteczki na początek do szpitala to Water wipes też z Rossmann, a a w domu bawełniane waciki plus woda.
Jak się okaże że ci czegoś braknie to mąż dowiezie, wszystkie szpitale mają opcje, że kilka razy dziennie można przekazywać rzeczy, więc jak się okaże że musicie dłużej zostać to dowiezie ci ubranka, tylko wcześniej mu przygotuj [emoji6]
Zakupy babć mogą okazać się zupełnie nietrafione, bo moja byla/jest antysmoczkowa, anytbutelkowa i bardzo cyckowa [emoji23] buciki dla takiego maluszka też są niepotrzebne, szkoda męczyć takie małe stópki. A jak zacznie chodzić to już pewnie będzie inny rozmiar potrzebny. Chyba lepiej by było jakby się złożyły i kupiły dobry fotelik samochodowy [emoji6]
A teraz wrzucaj fotkę sernika, bo mam ochotę na coś słodkiego [emoji38][emoji38][emoji38]
Co do prezentow to ja dostałam zapinke do smczka z tousa, 100e [emoji2358][emoji2358] zalozona raz. Zlote kolczyki - Lila zgubila jeden po 3 dniach. Bucikow mam 6 par - zalozone po 1 razie do zdjecia [emoji1787][emoji1787]
A dobry fotelik jak piszesz to grubsza kasa i fajnie jakby ktos sie dolozyl [emoji6][emoji6]
Ostatnia edycja: