reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
W tych pierwszych pare tygodni to czuje ze bedzie dzialo bo sie juz naczytalam o calym połogu - nigdy bym sie nie domyslala ze jeszcze takie rzeczy w pologu trzeba przezyc ;)
To trudny czas. Hormony robia swoje, zmęczenie tez. Kp jest wg mnie bardzo trudne. Polecam malo odwiedzin i duzo spokoju. Warto miec jedzenie pomrozone.
Moja Lila byla na piersi 20h na dobe. Nie dawała sie odstawic czy odlozyc. Siku + mycie zebow za jednym razem nie wchodzilo w gre prysznic 3min wchodzil w gre co 3 dni, umycie glowy graniczyło z cudem, bo zachodzila sie od placzu. Nikt mi wczesniej nie powiedział, ze moze byc tak trudno i ze moge byc tak zmeczona. Teraz bylam inaczej nastawiona, bogatsza o sporo doswiadczen i wiedzę i poszlo o niebo lepiej.

kochana jesli dobrze kojarze to chyba ty mialas problem z zatkanym nosem w ciazy? Jak sobie radzilas? Bo mi tak zostalo po covidzie ;( robie inchalacje z soli i pryskam woda morska ale slabo pomaga - bardzo mi to dokucza ;( A ile mialas tych pajacyków? Czy pampersy tez trzeba brac?

Zobacz na stronie szpitala co jest potrzebne, większość z nich robi listę wyprawkowa. Szpital, w którym rodziłam miał swoje ubranka i swoje pieluchy a na liście wyprawkowej był biały papier toaletowy, bo oni na stanie mieli tylko twardy szary 😂🤷‍♀️
No i pamiętaj o sobie czyli jakieś przekąski itp, bo śniadanie o 9 a kolacja o 16 😂😂😂

Zobacz na stronie szpitala co jest potrzebne, większość z nich robi listę wyprawkowa. Szpital, w którym rodziłam miał swoje ubranka i swoje pieluchy a na liście wyprawkowej był biały papier toaletowy, bo oni na stanie mieli tylko twardy szary [emoji23][emoji2368]
No i pamiętaj o sobie czyli jakieś przekąski itp, bo śniadanie o 9 a kolacja o 16 [emoji23][emoji23][emoji23]
Jprdl [emoji2358][emoji2358][emoji2358][emoji2358][emoji2358][emoji2358]

To trudny czas. Hormony robia swoje, zmęczenie tez. Kp jest wg mnie bardzo trudne. Polecam malo odwiedzin i duzo spokoju. Warto miec jedzenie pomrozone.
Moja Lila byla na piersi 20h na dobe. Nie dawała sie odstawic czy odlozyc. Siku + mycie zebow za jednym razem nie wchodzilo w gre prysznic 3min wchodzil w gre co 3 dni, umycie glowy graniczyło z cudem, bo zachodzila sie od placzu. Nikt mi wczesniej nie powiedział, ze moze byc tak trudno i ze moge byc tak zmeczona. Teraz bylam inaczej nastawiona, bogatsza o sporo doswiadczen i wiedzę i poszlo o niebo lepiej.
O właśnie. Ja też byłam w szoku z tym brakiem czasu , nawet prysznic był problemem. Drugie dziecko było super grzeczne, mogłam spokojnie się ogarnąć , wyspać bo tylko spała i jadła. Wszystko zależy od egzemplarza.

reklama
Do góry