reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziękuję. Mój lekarz po kontakcie mailowym napisał 4.12 że jeszcze brać +- 2 tyg więc wychodziło by że już odstawiac s jestem w prawie 7 tc. Może jeszcze poczekam....
Na to samo wyjdzid skonczysz w 9tc. Estrofemu nie można brac za długo bo moze powodować wady serca u dziecka. Ja odstawialam stopniowo bo tak lekarz kazal, a było to już jakis czas temu to też, tak co do dnia nie pamietam.

Dziewczyny, a kiedy zaczelyscie odstawiac estrofem? Ok 6? 7t.c.? Może później? Pamiętacie może?
Na to samo wyjdzid skonczysz w 9tc. Estrofemu nie można brac za długo bo moze powodować wady serca u dziecka. Ja odstawialam stopniowo bo tak lekarz kazal, a było to już jakis czas temu to też, tak co do dnia nie pamietam.
W drugiej ciąży brałam bardzo długo. Nie skłamię jak powiem Ci, że do 13-14 tc, ale z biegiem czasu i rozmyślań nie wiem czemu mi tak lekarz uparł się na badanie estradiolu [emoji1745] wszystkie koleżanki z forum już dawno go odstawiały, a ja nadal brałam.

Wady serduszka nie mamy.

Też o Was często myślę [emoji6]
Nam zostały jeszcze dwa . Oocyty też mam jeszcze zamrożone więc chwilowo nie muszę myśleć o kolejnej stymulacji
U dr Sydora.
Och Kochana. Nie wiedziałam, że tak wyszło, a się czasami zastanawiałam co u Ciebie. Będę mocno trzymać kciuki za wasze marzenie o rodzeństwie. Mocno mocno!!! [emoji8][emoji8]
Pamiętam jak kiedyś, daaaawno temu przejęłaś po mnie kalendarz.

Och Kochana. Nie wiedziałam, że tak wyszło, a się czasami zastanawiałam co u Ciebie. Będę mocno trzymać kciuki za wasze marzenie o rodzeństwie. Mocno mocno!!! [emoji8][emoji8]
Pamiętam jak kiedyś, daaaawno temu przejęłaś po mnie kalendarz.
Dziękujemy bardzo 😊

A Ty wybierasz się po kolejnego malucha? 😁

Ooo... kalendarz... fakt 😉

Też o Was często myślę 😉
Nam zostały jeszcze dwa . Oocyty też mam jeszcze zamrożone więc chwilowo nie muszę myśleć o kolejnej stymulacji
U dr Sydora.
U mnie mial takie same zalecenia jak docent przy pierwszym dziecku, teraz doszlo inne dziadostwo. Ja jestem u docenta. Super jest to ze mam z nim kontakt mailowy w razie pytań, tego mi u Sydor brakowało. No przepraszam. Raz mi odpisał ze wynik jest ok i kosztowało mnie to 150zl.

A co Eam juz znalazl w tej immunologii??
Jeszcze nic nie znalazł. Badania będę dopiero robić pod koniec stycznia. U mnie to dopiero początek jeśli chodzi o immunologie. Przy Stasiu brałam ercorton i intralipid bez wcześniejszych badać tak w razie W .
Przy tym z bliźniakami już nic nie dostałam bo jest pandemia A ja nie mam udokumentowanych problemów immuno
Ehh....
Ponoć ciąża ze Stasiem mogła namieszać...
Miałam gigantyczne krwiaki w macicy więc nie wiem i lekarze też nie wiedzą w skutek czego powstały. Nie wiem czy immunologia odpowie na to pytanie

O hepsrynie napisze na priv

reklama
Dziękujemy bardzo [emoji4]

A Ty wybierasz się po kolejnego malucha? [emoji16]

Ooo... kalendarz... fakt [emoji6]
Oj tak, kalendarz do dla mnie odległa epoka [emoji87] czas leci jak szalony!

Po maluszka wybrałabym się nawet już, ale mam prykaz odczekania jeszcze rok. Teraz miałam problemy z cytologią, bałam się że będę walczyć o zdrowie jak o rodzeństwo, ale chyba wychodzi na to, że wszystko już jest ok. Za 5 mc będę musiała się jeszcze raz z pakietem badań skontrolować i być może w listopadzie zaczniemy walczyć.

Do góry