reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Moja jest głównie na piersi i na bilansie na 3 miesiace ważyła 6170 [emoji1787] i miała 61cm. 5 karmień na dobę to dla mnie abstrakcja [emoji16] 4 miesięczniak nie może dostawać za dużo mleka, bo to jego jedyne pożywienie, więc spoko [emoji4]
Ale ze 5 to duzo czy malo twoim zdaniem bo mi się wydaje okszczegolnie ze 180 pije

reklama
Ale ze 5 to duzo czy malo twoim zdaniem bo mi się wydaje okszczegolnie ze 180 pije
W sensie mało, bo rzadko, ale jak wypiją 180ml to mnie nie dziwi, że je rzadko, bo 180ml to dużo na raz. Ale skoro tak woli to jest ok.
Moja jeśli piję z butelki to abolutny jej rekord i to zdążyło się może 3 razy to 120ml. Standardem jest 90 i mniej.

Kochane powiedzcie mi jak wy to widzicie.Moja cora za tydzien skonczy 4 miesiace i wazy na ten moment 6640 i ma 60 mn dkugosci jest karmiona butelka i od kilku dni pije 180 co 4h czyli na dobę 900ml mleka bo pije 5 butelek 5.00 h 9.00h 13:00h 17.00 h 20.00 dostaje praktycznie ostatnia te godziny wiadomo mniej więcej.Jak wam sie wydaje czy to jest dikuzo jak na ten wiek ?bylam na ważeniu i jakos pielegniarka nic nie mowila mimo ze oni tu w Fr strasznie naciskaja jeśli tego mleka daje za dużo jeśli dziecko za szybko tyje.Ja sama nie wiem synek byl zawsze drobniutki i na tym etapie mial kilo mniej tylko w sumie byl na piersi i waga startowa byla mniejsza.
Mój ma 2 i pół miesiąca i na szczepieniu ważył już 6,18 kg, pani doktor stwierdziła że kawał chłopa, ale ja karmię go tylko piersią więc nawet nie wiem co bym miała zrobić żeby tak szybko nie tył😉

Dzień dobry dziewczynki 😉 witam się z Wami na tym wątku baaaardzo nieśmiało bo moja ciąża jest wczesna, zaledwie 5 tydzień i dopiero widać pęcherzyk. Pisze tutaj bo nie chce zaśmiecać wątku kto po in vitro i nie chce tam nikogo urazić. Wiadomo ze tam są dziewczyny po niepowodzeniach i nie zawsze chcą czytać o dylematach ciążowych.
A mam kilka małych pytań dotyczących początków tzn pierwszych tygodni.
A mianowicie: czy mogę brać nospe ? Od transferu miałam przepisana 4x1 dziennie ale powoli zmniejszałam dawkę i biorę tylko jeśli czuje bóle brzucha. I zastanawiam się czy te bóle okresowe są normalne i nie trzeba brać nospy tylko przeczekać ? I czy można dostać krwawienia biorąc luteinę ?? Czy jeśli byłoby poronienie to mimo przyjmowania końskich dawek luteiny można dostać krwawienia ? Co chwile sprawdzam czy mnie nie zalało 🥺🥺🥺 bardzo się boje. Nie chce się faszerować nospa ale boje się tych bóli.
Będę wdzięczna za poradę 😉😉😉

Dzień dobry dziewczynki 😉 witam się z Wami na tym wątku baaaardzo nieśmiało bo moja ciąża jest wczesna, zaledwie 5 tydzień i dopiero widać pęcherzyk. Pisze tutaj bo nie chce zaśmiecać wątku kto po in vitro i nie chce tam nikogo urazić. Wiadomo ze tam są dziewczyny po niepowodzeniach i nie zawsze chcą czytać o dylematach ciążowych.
A mianowicie: czy mogę brać nospe ? Od transferu miałam przepisana 4x1 dziennie ale powoli zmniejszałam dawkę i biorę tylko jeśli czuje bóle brzucha. I zastanawiam się czy te bóle okresowe są normalne i nie trzeba brać nospy tylko przeczekać ? I czy można dostać krwawienia biorąc luteinę ?? Czy jeśli byłoby poronienie to mimo przyjmowania końskich dawek luteiny można dostać krwawienia ? Co chwile sprawdzam czy mnie nie zalało 🥺🥺🥺 bardzo się boje. Nie chce się faszerować nospa ale boje się tych bóli.
Jeśli chodzi o No spe brałam tylko jak bolał mocno brzuch. Jeśli chodzi o krwawienie podczas brania progesteronu - miałam krwotok ze skrzepami 21dpt usg dopiero 26dpt i wszystko było ok, 33dpt zobaczyłam serduszko. Także nie każde plamienie/krwotok to poronienie ale zawsze trzeba to sprawdzić.

Dzień dobry dziewczynki [emoji6] witam się z Wami na tym wątku baaaardzo nieśmiało bo moja ciąża jest wczesna, zaledwie 5 tydzień i dopiero widać pęcherzyk. Pisze tutaj bo nie chce zaśmiecać wątku kto po in vitro i nie chce tam nikogo urazić. Wiadomo ze tam są dziewczyny po niepowodzeniach i nie zawsze chcą czytać o dylematach ciążowych.
A mianowicie: czy mogę brać nospe ? Od transferu miałam przepisana 4x1 dziennie ale powoli zmniejszałam dawkę i biorę tylko jeśli czuje bóle brzucha. I zastanawiam się czy te bóle okresowe są normalne i nie trzeba brać nospy tylko przeczekać ? I czy można dostać krwawienia biorąc luteinę ?? Czy jeśli byłoby poronienie to mimo przyjmowania końskich dawek luteiny można dostać krwawienia ? Co chwile sprawdzam czy mnie nie zalało [emoji3064][emoji3064][emoji3064] bardzo się boje. Nie chce się faszerować nospa ale boje się tych bóli.
Będę wdzięczna za poradę [emoji6][emoji6][emoji6]
Gratulacje [emoji6]
Nospe można brać, ale lepiej unikać, bo duże dawki mogą potem powodować problemy z napięciem miesiowym u dziecka. Więc magnez, dużo spokoju, relaksu i pozytywnego myślenia. To jedyne co teraz tak naprawdę możesz zrobić, żeby pomóc. Nie myśl o żadnych krwawieniach. Ma być dobrze!

Bole okresowe sa jak najbardziej ok
Nospy nie bierz, ponoc ma wpływ na obniżone napięcie mięśniowe u dzieci. Lepiej łykać magnez choc tez dziewczyny ostatnio pisały ze lekarze i od magnezu odchodzą. Niestety w ciąży można plamic. Ja plamilam do 7 tc a sa dziewczyny co plamią nawet do 3 trymestru. Poki nie ma skurczy to jest ok.

reklama
Do góry