reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hehe brzmi znakomicie, zdradzisz jak namówić dziecko do spania przez całą noc 😜 u nas 1.5 roku i w nocy jak noworodek. Czyli wieczorem, 1, 4, 6 cyc i pije, rano pielucha pełna. Ostatnie trzy noce wyspałam się bo pominęła karmienie o 1.....ale dziś chora więc pewnie koniec luksusów.
U mnie tak stopniowo a teraz malutka spi juz można powiedzieć calutka noc.Jak zakweka daje smoka i zasypia ale jak widzę na zegarku 5 godzinę to już robie jej mleczko

reklama
Hehe brzmi znakomicie, zdradzisz jak namówić dziecko do spania przez całą noc [emoji12] u nas 1.5 roku i w nocy jak noworodek. Czyli wieczorem, 1, 4, 6 cyc i pije, rano pielucha pełna. Ostatnie trzy noce wyspałam się bo pominęła karmienie o 1.....ale dziś chora więc pewnie koniec luksusów.
Nie mówię o spaniu całą noc, bo jest malutka, ale o zredukowaniu do 2 karmień w nocy. Jeśli trzeba będzie to dostanie butelkę.

A jak nie bedzie chciała? Ja swojemu próbuje dać butle od 7 mc[emoji23]
Będzie chciala. Odkąd ma miesiąc dostaje 1-2 razy dziennie butelkę, więc nie będzie problemu.
Jak już kiedyś tu pisałam - dla mnie priorytetem jest bycie mama dla obu moich dziewczyn, co oznacza, że muszę mieć czas i siły dla nich obu. Nie poswiece starszej dla kp dlatego Inka dostaje też butelkę.

Hehe brzmi znakomicie, zdradzisz jak namówić dziecko do spania przez całą noc 😜 u nas 1.5 roku i w nocy jak noworodek. Czyli wieczorem, 1, 4, 6 cyc i pije, rano pielucha pełna. Ostatnie trzy noce wyspałam się bo pominęła karmienie o 1.....ale dziś chora więc pewnie koniec luksusów.

O, to tak jak u nas 😂 jak zeszłam do dwóch karmień w nocy to musiałam lulac przez godzinę 2x, więc średnio mi się to opłaciło 😂😂😂
A ty karmisz jeszcze w dzień? Ja właśnie odstawiam dzienne karmienia, bo wydają się łatwiejsze niż nocne.

Mam nadzieję, że córcia szybko będzie zdrowa 😘

O, to tak jak u nas 😂 jak zeszłam do dwóch karmień w nocy to musiałam lulac przez godzinę 2x, więc średnio mi się to opłaciło 😂😂😂
A ty karmisz jeszcze w dzień? Ja właśnie odstawiam dzienne karmienia, bo wydają się łatwiejsze niż nocne.

Mam nadzieję, że córcia szybko będzie zdrowa 😘
Nie odmawiam dziecku😜 w zasadzie nigdy. W ciągu dnia jest karmienie do snu. Czasami więc tylko jedno, ale bywają dni że córka życzy sobie częściej jeśli jedzenie nie podejdzie. Nie planuję zmian w naszym rytmie. .... dobrze jest jak jest. Do kiedy tak będzie, nie wiem ale myślę jak najdłużej 😂😂😂

Nie odmawiam dziecku😜 w zasadzie nigdy. W ciągu dnia jest karmienie do snu. Czasami więc tylko jedno, ale bywają dni że córka życzy sobie częściej jeśli jedzenie nie podejdzie. Nie planuję zmian w naszym rytmie. .... dobrze jest jak jest. Do kiedy tak będzie, nie wiem ale myślę jak najdłużej 😂😂😂

A to u nas teraz apetyt na jedzenie się poprawił 😉 u nas z tym dziennym wyszło naturalnie, bo byliśmy na urlopie i zasypiala nie przy cycku a w wózku na spacerze a potem od razu szliśmy na obiad i już nie dopominała się. Teraz czasem sobie przypomni ale mówię, że cycy w dzień śpi to ona pogłaszcze, powie 'cycy lulu' i ładnie je obiad 😁

Kochane powiedzcie mi jak wy to widzicie.Moja cora za tydzien skonczy 4 miesiace i wazy na ten moment 6640 i ma 60 mn dkugosci jest karmiona butelka i od kilku dni pije 180 co 4h czyli na dobę 900ml mleka bo pije 5 butelek 5.00 h 9.00h 13:00h 17.00 h 20.00 dostaje praktycznie ostatnia te godziny wiadomo mniej więcej.Jak wam sie wydaje czy to jest dikuzo jak na ten wiek ?bylam na ważeniu i jakos pielegniarka nic nie mowila mimo ze oni tu w Fr strasznie naciskaja jeśli tego mleka daje za dużo jeśli dziecko za szybko tyje.Ja sama nie wiem synek byl zawsze drobniutki i na tym etapie mial kilo mniej tylko w sumie byl na piersi i waga startowa byla mniejsza.

Kochane powiedzcie mi jak wy to widzicie.Moja cora za tydzien skonczy 4 miesiace i wazy na ten moment 6640 i ma 60 mn dkugosci jest karmiona butelka i od kilku dni pije 180 co 4h czyli na dobę 900ml mleka bo pije 5 butelek 5.00 h 9.00h 13:00h 17.00 h 20.00 dostaje praktycznie ostatnia te godziny wiadomo mniej więcej.Jak wam sie wydaje czy to jest dikuzo jak na ten wiek ?bylam na ważeniu i jakos pielegniarka nic nie mowila mimo ze oni tu w Fr strasznie naciskaja jeśli tego mleka daje za dużo jeśli dziecko za szybko tyje.Ja sama nie wiem synek byl zawsze drobniutki i na tym etapie mial kilo mniej tylko w sumie byl na piersi i waga startowa byla mniejsza.

Moja jest głównie na piersi i na bilansie na 3 miesiace ważyła 6170 [emoji1787] i miała 61cm. 5 karmień na dobę to dla mnie abstrakcja [emoji16] 4 miesięczniak nie może dostawać za dużo mleka, bo to jego jedyne pożywienie, więc spoko [emoji4]

reklama
Wcale się nie przejmuj. W okolicach 5-6 miesiąca już takich przyrostów nie będzie. Mija ważyła 2750 i tyła ponad kg miesięcznie. Łatwo policzyć że ważyła podobnie. Potem przyrosty były już dużo niższe. Ząbkowanie, ciekawość świata itd. Na tym etapie nie rób nic. Zobaczysz co będzie w drugim półroczu...... wtedy możesz trochę modyfikować dietą, typu kaszka na wodzie....

Do góry