U mnie tak stopniowo a teraz malutka spi juz można powiedzieć calutka noc.Jak zakweka daje smoka i zasypia ale jak widzę na zegarku 5 godzinę to już robie jej mleczkoHehe brzmi znakomicie, zdradzisz jak namówić dziecko do spania przez całą noc u nas 1.5 roku i w nocy jak noworodek. Czyli wieczorem, 1, 4, 6 cyc i pije, rano pielucha pełna. Ostatnie trzy noce wyspałam się bo pominęła karmienie o 1.....ale dziś chora więc pewnie koniec luksusów.
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Nie mówię o spaniu całą noc, bo jest malutka, ale o zredukowaniu do 2 karmień w nocy. Jeśli trzeba będzie to dostanie butelkę.Hehe brzmi znakomicie, zdradzisz jak namówić dziecko do spania przez całą noc [emoji12] u nas 1.5 roku i w nocy jak noworodek. Czyli wieczorem, 1, 4, 6 cyc i pije, rano pielucha pełna. Ostatnie trzy noce wyspałam się bo pominęła karmienie o 1.....ale dziś chora więc pewnie koniec luksusów.
Vinszka
A jak nie bedzie chciała? Ja swojemu próbuje dać butle od 7 mc[emoji23]Nie mówię o spaniu całą noc, bo jest malutka, ale o zredukowaniu do 2 karmień w nocy. Jeśli trzeba będzie to dostanie butelkę.
Ostatnia edycja:
nieagatka
Będzie chciala. Odkąd ma miesiąc dostaje 1-2 razy dziennie butelkę, więc nie będzie problemu.A jak nie bedzie chciała? Ja swojemu próbuje dać butle od 7 mc[emoji23]
Jak już kiedyś tu pisałam - dla mnie priorytetem jest bycie mama dla obu moich dziewczyn, co oznacza, że muszę mieć czas i siły dla nich obu. Nie poswiece starszej dla kp dlatego Inka dostaje też butelkę.
ilmenau
Hehe brzmi znakomicie, zdradzisz jak namówić dziecko do spania przez całą noc u nas 1.5 roku i w nocy jak noworodek. Czyli wieczorem, 1, 4, 6 cyc i pije, rano pielucha pełna. Ostatnie trzy noce wyspałam się bo pominęła karmienie o 1.....ale dziś chora więc pewnie koniec luksusów.
O, to tak jak u nas jak zeszłam do dwóch karmień w nocy to musiałam lulac przez godzinę 2x, więc średnio mi się to opłaciło
A ty karmisz jeszcze w dzień? Ja właśnie odstawiam dzienne karmienia, bo wydają się łatwiejsze niż nocne.
Mam nadzieję, że córcia szybko będzie zdrowa
motylek24
Nie odmawiam dziecku w zasadzie nigdy. W ciągu dnia jest karmienie do snu. Czasami więc tylko jedno, ale bywają dni że córka życzy sobie częściej jeśli jedzenie nie podejdzie. Nie planuję zmian w naszym rytmie. .... dobrze jest jak jest. Do kiedy tak będzie, nie wiem ale myślę jak najdłużejO, to tak jak u nas jak zeszłam do dwóch karmień w nocy to musiałam lulac przez godzinę 2x, więc średnio mi się to opłaciło
A ty karmisz jeszcze w dzień? Ja właśnie odstawiam dzienne karmienia, bo wydają się łatwiejsze niż nocne.
Mam nadzieję, że córcia szybko będzie zdrowa
ilmenau
Nie odmawiam dziecku w zasadzie nigdy. W ciągu dnia jest karmienie do snu. Czasami więc tylko jedno, ale bywają dni że córka życzy sobie częściej jeśli jedzenie nie podejdzie. Nie planuję zmian w naszym rytmie. .... dobrze jest jak jest. Do kiedy tak będzie, nie wiem ale myślę jak najdłużej
A to u nas teraz apetyt na jedzenie się poprawił u nas z tym dziennym wyszło naturalnie, bo byliśmy na urlopie i zasypiala nie przy cycku a w wózku na spacerze a potem od razu szliśmy na obiad i już nie dopominała się. Teraz czasem sobie przypomni ale mówię, że cycy w dzień śpi to ona pogłaszcze, powie 'cycy lulu' i ładnie je obiad
Kochane powiedzcie mi jak wy to widzicie.Moja cora za tydzien skonczy 4 miesiace i wazy na ten moment 6640 i ma 60 mn dkugosci jest karmiona butelka i od kilku dni pije 180 co 4h czyli na dobę 900ml mleka bo pije 5 butelek 5.00 h 9.00h 13:00h 17.00 h 20.00 dostaje praktycznie ostatnia te godziny wiadomo mniej więcej.Jak wam sie wydaje czy to jest dikuzo jak na ten wiek ?bylam na ważeniu i jakos pielegniarka nic nie mowila mimo ze oni tu w Fr strasznie naciskaja jeśli tego mleka daje za dużo jeśli dziecko za szybko tyje.Ja sama nie wiem synek byl zawsze drobniutki i na tym etapie mial kilo mniej tylko w sumie byl na piersi i waga startowa byla mniejsza.
nieagatka
Kochane powiedzcie mi jak wy to widzicie.Moja cora za tydzien skonczy 4 miesiace i wazy na ten moment 6640 i ma 60 mn dkugosci jest karmiona butelka i od kilku dni pije 180 co 4h czyli na dobę 900ml mleka bo pije 5 butelek 5.00 h 9.00h 13:00h 17.00 h 20.00 dostaje praktycznie ostatnia te godziny wiadomo mniej więcej.Jak wam sie wydaje czy to jest dikuzo jak na ten wiek ?bylam na ważeniu i jakos pielegniarka nic nie mowila mimo ze oni tu w Fr strasznie naciskaja jeśli tego mleka daje za dużo jeśli dziecko za szybko tyje.Ja sama nie wiem synek byl zawsze drobniutki i na tym etapie mial kilo mniej tylko w sumie byl na piersi i waga startowa byla mniejsza.
Moja jest głównie na piersi i na bilansie na 3 miesiace ważyła 6170 [emoji1787] i miała 61cm. 5 karmień na dobę to dla mnie abstrakcja [emoji16] 4 miesięczniak nie może dostawać za dużo mleka, bo to jego jedyne pożywienie, więc spoko [emoji4]
reklama
motylek24
Wcale się nie przejmuj. W okolicach 5-6 miesiąca już takich przyrostów nie będzie. Mija ważyła 2750 i tyła ponad kg miesięcznie. Łatwo policzyć że ważyła podobnie. Potem przyrosty były już dużo niższe. Ząbkowanie, ciekawość świata itd. Na tym etapie nie rób nic. Zobaczysz co będzie w drugim półroczu...... wtedy możesz trochę modyfikować dietą, typu kaszka na wodzie....Kochane powiedzcie mi jak wy to widzicie.Moja cora za tydzien skonczy 4 miesiace i wazy na ten moment 6640 i ma 60 mn dkugosci jest karmiona butelka i od kilku dni pije 180 co 4h czyli na dobę 900ml mleka bo pije 5 butelek 5.00 h 9.00h 13:00h 17.00 h 20.00 dostaje praktycznie ostatnia te godziny wiadomo mniej więcej.Jak wam sie wydaje czy to jest dikuzo jak na ten wiek ?bylam na ważeniu i jakos pielegniarka nic nie mowila mimo ze oni tu w Fr strasznie naciskaja jeśli tego mleka daje za dużo jeśli dziecko za szybko tyje.Ja sama nie wiem synek byl zawsze drobniutki i na tym etapie mial kilo mniej tylko w sumie byl na piersi i waga startowa byla mniejsza.