Poprostu ja kiedyś ćwiczyłam i mimo ze nigdy jak modelka nie wyglądałam schudłam ale co najważniejsze duzo mi się chciało więcej mialam energii ,przy moim synku mi jej bardzo trzebaZmobilizuj i mnie... Mi by się z 10lg przydało [emoji38][emoji2358][emoji24]
reklama
@nieagatka jak se zrobie kaloryfera foty ci wysle hehe
nieagatka
Fanka BB :)
Trzymam za słowo [emoji12]@nieagatka jak se zrobie kaloryfera foty ci wysle hehe
Liliana87
Kurde, jak tak patrzę na te celebrytki i widze,że one w ciąży takie aktywne , ćwiczą do samego końca a potem dwa dni po porodzie figura modelki to się zastanawiam jak? Mnie takie myśli naszly,że ja od tego 25tc to jak się poruszam to tylko po domu a w mieście autem przez te spinania brzucha , teraz zejdę na dół kilka schodków i już nogi bolą to co to będzie przy porodzie bez żadnej kondycji???
nieagatka
Ty jesteś szczuplutka. Nie zdziwiłabym się jakbyś zaraz po porodzie wróciła do swojej wagi. Ja po pierwszym porodzie po 2tyg mialam - 12kg, teraz już niestety nie było tak optymistycznie, pewnie dlatego, że moje dziecię jest bardziej łaskawe dla mnie niż starsza siostra [emoji12]Kurde, jak tak patrzę na te celebrytki i widze,że one w ciąży takie aktywne , ćwiczą do samego końca a potem dwa dni po porodzie figura modelki to się zastanawiam jak? Mnie takie myśli naszly,że ja od tego 25tc to jak się poruszam to tylko po domu a w mieście autem przez te spinania brzucha , teraz zejdę na dół kilka schodków i już nogi bolą to co to będzie przy porodzie bez żadnej kondycji???
Ale fakt brak aktywności na pewno przy porodzie nie pomaga, bo to jednak ekstremalny wysiłek jest...
Kiedy masz wizytę?
Artemida90
No ja Ci na prawdę współczuje tego leżenia. Ja nawet teraz na pełnych obrotach - ostatnie dni a ja teraz okna myje i ogarniam dom po remoncie sypialni, który skończyliśmy w niedziele.... No jakoś ciężko mi wysiedzieć kiedy wiem ze już coraz bliżej do spotkania.Kurde, jak tak patrzę na te celebrytki i widze,że one w ciąży takie aktywne , ćwiczą do samego końca a potem dwa dni po porodzie figura modelki to się zastanawiam jak? Mnie takie myśli naszly,że ja od tego 25tc to jak się poruszam to tylko po domu a w mieście autem przez te spinania brzucha , teraz zejdę na dół kilka schodków i już nogi bolą to co to będzie przy porodzie bez żadnej kondycji???
Wiadomo ze tez nie robię wszystkiego jednego dnia. Trochę porobie i odpoczywam bo coś mnie boli na wysokości lędźwi. Ale wiem ze jak przyjdzie poród dam radę fizycznie.
Ale wierze ze my babki niezależnie od tego co robimy albo co musimy Robic w ciąży to damy radę ze wszystkim kiedy przyjdzie pora. Z Tobą będzie podobnie - DASZ RADĘ!
Kochana nie masz się co nakręcać, tu nie chodzi o celebrytki tylko indywidualne predyspozycje i ja to dopiero wiem po sobie. W ciąży przytyłam 11kg, a ze szpitala już wyszłam tylko z +3. Tu jedno zdj jest centralnie po porodzie, a drugie z 7 dni po porodzie. Ja do końca ciąży do dnia pójścia do szpitala robiłam po 4-5km spaceru, ALE. Ja nie wiem co to znaczy twardnienie czy stawianie się brzucha, co to skurcze czy opuchlizna w ciąży. Po prostu tego nie miałam. Jak ktoś ma to co się dziwić, że na nic nie ma siły, poza tym masz wprost od lekarza informacje, że nie możesz tego robić i tyle. Ja wiem że to frustrujące, ale dla dobra Ciebie i dziecka, jednak do 38Tc każdy dzień w brzuchu mamy jest cenny. Ja się frustrowałam pół ciąży cukrzycą ciążowa i głupia dietą, dlatego teraz po porodzie wszystko sobie odbijamKurde, jak tak patrzę na te celebrytki i widze,że one w ciąży takie aktywne , ćwiczą do samego końca a potem dwa dni po porodzie figura modelki to się zastanawiam jak? Mnie takie myśli naszly,że ja od tego 25tc to jak się poruszam to tylko po domu a w mieście autem przez te spinania brzucha , teraz zejdę na dół kilka schodków i już nogi bolą to co to będzie przy porodzie bez żadnej kondycji???
Załączniki
motylek24
Jak leżę to brzuch mam płaski hehe gorzej na stojąco po pierwszym porodzie ważyłam dokładnie tyle samo co przed ciążą. Teraz nawet nie było źle, tylko +5 kg ale cięcia tylko spała i jadła, oczywiście ja razem z nią niestety kolejne +5 kg. Mam przepuklinę do operacji i rozejście mięśnia brzucha, wybieram się do fizjoterapeuty, od roku zbieram opinie
ilmenau
Kurde, jak tak patrzę na te celebrytki i widze,że one w ciąży takie aktywne , ćwiczą do samego końca a potem dwa dni po porodzie figura modelki to się zastanawiam jak? Mnie takie myśli naszly,że ja od tego 25tc to jak się poruszam to tylko po domu a w mieście autem przez te spinania brzucha , teraz zejdę na dół kilka schodków i już nogi bolą to co to będzie przy porodzie bez żadnej kondycji???
Wiesz, że większość z nich albo retuszuje zdjęcia albo wrzuca stare zdjęcia sprzed ciąży? No worries kochana, zrzucisz w swoim czasie. Każdy ma inne predyspozycje organizmu, ja przed ciąża 59 kg, w ciąży przytyłam 11kg ale codziennie po 6-8 km spaceru, tylko że ja nie miałam żadnych dolegliwości poza zgaga a to jest duża roznica... Miesiąc po porodzie nosiłam jeansy sprzed ciąży a teraz (17 miesięcy po) ważę 53 kg i głowie się jak tu przytyć zdrowo. Jedna moja kuzynka w ciąży +28 kg (a jest drobniutka bo ma 153 cm wzrostu), dużo leżenia, bo miała problemy z twardnieniem brzucha, poród 6h, po pół roku zrzuciła całe 28 kg bez żadnej diety. Druga moja kuzynka - zawodowa modelka, rozmiar sukni ślubnej 30 (!!!), wysportowana, zdrowy tryb życia a tu w ciąży leżenie praktycznie od 15 tygodnia. Poród ma na koniec roku i lekarz już jej sygnalizuje opcje cc ze względu na to, że poród może być zbyt dużym obciążeniem dla jej organizmu i już ją ostrzega, że przy jej problemach może długo wracać do formy po porodzie (chyba myśli, że ona będzie chciała wrócić do modelingu ale ona już się z tego wycofała). Najważniejszy jest zdrowy dzidziuś, zrzucisz jak będziesz za nim biegać
reklama
Ja w ciazy balam się cokolwiek robic bo przed nią tez nie bylam az tak aktywna.Jak patrze na celebrytki to jakoś im nie zazdroszczę bo jeśli wyglądają świetnie w figurze to albo soboe zapracowały albo dobre geny a ryjaczki mają wymalowane przez stylistów.Jakbym miała kase tez bym sobie moze tak dobrze wyglądała.Porodu sie nie martw ale potem już po jak minie teoche czasu warto poćwiczyć nad kondycja jak jest bardzo slabaKurde, jak tak patrzę na te celebrytki i widze,że one w ciąży takie aktywne , ćwiczą do samego końca a potem dwa dni po porodzie figura modelki to się zastanawiam jak? Mnie takie myśli naszly,że ja od tego 25tc to jak się poruszam to tylko po domu a w mieście autem przez te spinania brzucha , teraz zejdę na dół kilka schodków i już nogi bolą to co to będzie przy porodzie bez żadnej kondycji???