reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, w piątek młody kończy 3 tygodnie a ja jeszcze tego karmienia piersią nie ogarniam serio.... najpierw nie mógł zassać, w szpitalu kazali kupić nakładki silikonowe i faktycznie było lepiej ale....ale nie najadał się bo podobno przez nie ciężej pokarm idzie, teraz jestem na etapie odzwyczajania go od tych nakładek i wydaje mi się że je bo słychać jak przełyka, ale i tak jak dam na wieczór butle z mm to pije z 60ml. W nocy w ogóle niema sily ssać piersi bo odrazu przy niej zasypia i nie mogę go dobudzić, ale butle oczywiście pije bez problemu.
Muszę się chyba rozejrzeć nad laktatorem, doradzcie jaki wybrać?

reklama
Dziewczyny, w piątek młody kończy 3 tygodnie a ja jeszcze tego karmienia piersią nie ogarniam serio.... najpierw nie mógł zassać, w szpitalu kazali kupić nakładki silikonowe i faktycznie było lepiej ale....ale nie najadał się bo podobno przez nie ciężej pokarm idzie, teraz jestem na etapie odzwyczajania go od tych nakładek i wydaje mi się że je bo słychać jak przełyka, ale i tak jak dam na wieczór butle z mm to pije z 60ml. W nocy w ogóle niema sily ssać piersi bo odrazu przy niej zasypia i nie mogę go dobudzić, ale butle oczywiście pije bez problemu.
Muszę się chyba rozejrzeć nad laktatorem, doradzcie jaki wybrać?
Ja mam drugie dziecko i też nie ogarniam tak do końca karmienia piersią. Moim zdaniem to najtrudniejsze w początkowym macierzyństwie. 3tyg to bardzo wcześnie. Gdyby nie miał siły jesc to by płakał i się denerwowal, a on spokojnie zasypia [emoji4] Butle je, bo jest łatwo Inez wysiłku. Jeśli chcesz kp to musisz po prostu budzić. Przybiera dobrze?

Ja mam drugie dziecko i też nie ogarniam tak do końca karmienia piersią. Moim zdaniem to najtrudniejsze w początkowym macierzyństwie. 3tyg to bardzo wcześnie. Gdyby nie miał siły jesc to by płakał i się denerwowal, a on spokojnie zasypia [emoji4] Butle je, bo jest łatwo Inez wysiłku. Jeśli chcesz kp to musisz po prostu budzić. Przybiera dobrze?
[/QUOT
No właśnie w nocy za cholerę nie mogę go dobudzić 😉chwilę possie i śpi. Ale w dzień potrafi się ostro wkurzyć zanim zaciągnie pierś. Na wadze przybiera prawidłowo ale też czasami dostaje butlę jak już jest na prawdę wkurzony. A miało być tak łatwo i pięknie 😆

Ja też zdecydowałam się na karmienie mieszane. Moja ma 8tyg I już mamy swój rytm, dostaje butle ok 11h00 i potem na noc ok 21h00. W ten sposób ma dluzsza drzemkę około poludnia i potem w nocy śpi 3-4h ciagiem. Resztę czasu jest na piersi. Średnio co 1,5h-2h max. Teraz jest straszliwy upał więc nawet częściej.
Przy pierwszym dziecku byłam zdeterminowana, żeby kp i nie wyszło mimo ogromnych starań. Teraz mam inne podejście, spokojna głowę i cóż - jakoś idzie [emoji4]

Dziewczynki moją sytuację znacie. 41 na karku 17 miesięczna córcia i mrozaczki w novum. Tak szczerze jaka różnica jest najmniej bolesna dla wszystkich? 2 lata 3 lata?

Dziewczynki moją sytuację znacie. 41 na karku 17 miesięczna córcia i mrozaczki w novum. Tak szczerze jaka różnica jest najmniej bolesna dla wszystkich? 2 lata 3 lata?
Ja powiem tak. W grudniu moja córka miała 2 lata i 8 miesięcy, ja kończyłam pierwszy trymestr i na samą myśl, że będę miała 2 dziecko chcialam skoczyć z okna, bo bunt dwulatka u mojej Lilki osiągnął apogeum i było mega źle. Nie poznawałam swojego dziecka, które wrzeszczało, biło, gryzło, pluło i wyło całą dobe. Trwało to niecale 2 miesiace. Ja mam różnice 3 lata i 2 miesiace i jest super. Starsza siostra spisuje się na medal, pomaga, troszczy się, "bawi" z siostrą, śpiewa jej. I zero zazdrości. Wiem, że pół roku wcześniej zgotowałaby nam piekło. Więc ja polecam 3 lata różnicy [emoji16]

Dziewczyny kochane, leci 26 tc i od tygodnia mam diabelnie mocne bóle w pachwinach. Czy to normalne i jest na to jakiś sposób? Jak w dzień coś porobie (nie dźwigam), jakieś sprzatanie, pranie, prasowania, obiadek itp to mnie cholernie boli i spać w nocy nie mogę. Wizyte mam dopiero w piatek wieczorem. Jakieś pomysły jak temu zaradzić?

reklama
Znam znam, sama ją mam😂😂😂 41 wiosen dopiero co skończyłam a córcia 16 miesięcy. Mam ogromne dylematy, znaczy chce i boję się....już wystarczy...ale jak to tak zostawiać zamrożone....no kuwa tak źle i tak niedobrze. Ze względu na te wiosny to na bank długo nie będę czekała. Dobrze że jesteśmy dwie, zawsze raźniej😘

Do góry