reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja właśnie tego się obawiałam, że wszystkie sie zapłodnią i każdy sie wtuli i zostanie 🙈 dlatego lekarz był zawiedziony, że tylko 5 jaj pobrali bo on liczył na minimum 10 (stymulowała mnie inna gin) a ja skakałam z radości jak embriolog zadzwoniła, że "tylko" 3 sie nadają do zapłodnienia 🙈 jestem dziwna, wiem, ale jakoś tak mi się w głowę wbiło, że moje zarodki to moje dzieci i po wszystkie będę musiała wrócić 😁
Ja mam jeszcze 9 blastek i na pewno nie uda się wszyskich przetransferować 😊 będzie co ma byc

reklama
Ja właśnie tego się obawiałam, że wszystkie sie zapłodnią i każdy sie wtuli i zostanie 🙈 dlatego lekarz był zawiedziony, że tylko 5 jaj pobrali bo on liczył na minimum 10 (stymulowała mnie inna gin) a ja skakałam z radości jak embriolog zadzwoniła, że "tylko" 3 sie nadają do zapłodnienia 🙈 jestem dziwna, wiem, ale jakoś tak mi się w głowę wbiło, że moje zarodki to moje dzieci i po wszystkie będę musiała wrócić 😁
Ja też zapładniałam połowę jajek. Mam jeden nadprogramowy zarodek i wracam do niego. Nie mogę do adopcji oddać...

Ja też zapładniałam połowę jajek. Mam jeden nadprogramowy zarodek i wracam do niego. Nie mogę do adopcji oddać...

Ja tak samo, postanowiliśmy z mężem, ze choćby trzeba było przechodzić kolejną stymulacje to lepiej zobaczyć najpierw jak zareaguje na leki, ile jaj sie zapłodni i jak będą sie zagnieżdżać, bo mimo, że lekarze zapewniali, że to bardzo rzadkie przypadki, że się wszystkie zapładniają i zagnieżdżają to coś mi za uchem siedziało, że może stanie sie cud i każdy transfer się uda. I jakby pobrali 10 jaj to by zapładniali 6. A nie wyobrażam sobie wychowania takiej gromadki przy takich kosztach utrzymania... Także dziękuję Bogu, że nasz jeden cud we mnie rośnie a drugi czeka na odbiór ❤️

I wiem, że każda para ma inne podejście do tego tematu, ale najważniejsze to dobrze się czuć ze swoimi wyborami i postępować zgodnie ze swoim sumieniem ☺️

Ps. @Artemida90 piękne zdjęcie ❤️❤️❤️ cudowna pamiątka ❤️

Ja tak samo, postanowiliśmy z mężem, ze choćby trzeba było przechodzić kolejną stymulacje to lepiej zobaczyć najpierw jak zareaguje na leki, ile jaj sie zapłodni i jak będą sie zagnieżdżać, bo mimo, że lekarze zapewniali, że to bardzo rzadkie przypadki, że się wszystkie zapładniają i zagnieżdżają to coś mi za uchem siedziało, że może stanie sie cud i każdy transfer się uda. I jakby pobrali 10 jaj to by zapładniali 6. A nie wyobrażam sobie wychowania takiej gromadki przy takich kosztach utrzymania... Także dziękuję Bogu, że nasz jeden cud we mnie rośnie a drugi czeka na odbiór ❤

I wiem, że każda para ma inne podejście do tego tematu, ale najważniejsze to dobrze się czuć ze swoimi wyborami i postępować zgodnie ze swoim sumieniem ☺

Ps. @Artemida90 piękne zdjęcie ❤❤❤ cudowna pamiątka ❤
Dziękuje jeszcze raz 🥰☺️

To dodam oficjalnie te co już mam -
Bo wciąż czekam na resztę zwłaszcza te z mężem 💙

Załączniki

• FBDAB2AB-CF2A-4C50-9588-726F17BF70C4.jpeg
    FBDAB2AB-CF2A-4C50-9588-726F17BF70C4.jpeg
    173,5 KB · Wyświetleń: 102
  • A908639F-C2F0-4575-8431-A6E3C20F47D8.jpeg
    A908639F-C2F0-4575-8431-A6E3C20F47D8.jpeg
    166,5 KB · Wyświetleń: 102
  • 1A11FA51-6E65-4D96-B261-FD8C7004E579.jpeg
    1A11FA51-6E65-4D96-B261-FD8C7004E579.jpeg
    367,7 KB · Wyświetleń: 100
  • 533699C4-EA94-4616-A71F-9CD37A5446A7.jpeg
    533699C4-EA94-4616-A71F-9CD37A5446A7.jpeg
    356,5 KB · Wyświetleń: 93
Ja tak samo, postanowiliśmy z mężem, ze choćby trzeba było przechodzić kolejną stymulacje to lepiej zobaczyć najpierw jak zareaguje na leki, ile jaj sie zapłodni i jak będą sie zagnieżdżać, bo mimo, że lekarze zapewniali, że to bardzo rzadkie przypadki, że się wszystkie zapładniają i zagnieżdżają to coś mi za uchem siedziało, że może stanie sie cud i każdy transfer się uda. I jakby pobrali 10 jaj to by zapładniali 6. A nie wyobrażam sobie wychowania takiej gromadki przy takich kosztach utrzymania... Także dziękuję Bogu, że nasz jeden cud we mnie rośnie a drugi czeka na odbiór ❤

I wiem, że każda para ma inne podejście do tego tematu, ale najważniejsze to dobrze się czuć ze swoimi wyborami i postępować zgodnie ze swoim sumieniem ☺

Ps. @Artemida90 piękne zdjęcie ❤❤❤ cudowna pamiątka ❤
Ja zapładniałam aż 9 bo tak podpowiedział lekarz. Jedna komórka się nie zapłodniła i finalnie dwie blastki. Gdyby zostało więcej blastek to chyba bym depresji dostała:( nie mogę tak po prostu oddac do adopcji.

Ja zapładniałam aż 9 bo tak podpowiedział lekarz. Jedna komórka się nie zapłodniła i finalnie dwie blastki. Gdyby zostało więcej blastek to chyba bym depresji dostała:( nie mogę tak po prostu oddac do adopcji.

Ja mam dokładnie tak samo jak Ty kochana. Do mnie po punkcji przyszedł zdenerwowany lekarz, że co ja wymyślam, że tylko 5 jaj a ja chce mniej zapładniać! I sie dogadaliśmy z panią embriolog, że ma dzwonić ile się nadaje do zapłodnienia. Jeżeli nadawałoby się wszystkie 5 to byśmy i tak zapładniałam tylko 3. Tak byliśmy ugadani. I chce jak najszybciej wracać po naszego mrożaczka ❤️

@Artemida90 cudowne zdjęcia ❤️❤️❤️ prześlicznie wyglądasz 😘 rodzice wspaniałą pamiątkę Wam sprawili. ❤️❤️

Ja mam dokładnie tak samo jak Ty kochana. Do mnie po punkcji przyszedł zdenerwowany lekarz, że co ja wymyślam, że tylko 5 jaj a ja chce mniej zapładniać! I sie dogadaliśmy z panią embriolog, że ma dzwonić ile się nadaje do zapłodnienia. Jeżeli nadawałoby się wszystkie 5 to byśmy i tak zapładniałam tylko 3. Tak byliśmy ugadani. I chce jak najszybciej wracać po naszego mrożaczka ❤

@Artemida90 cudowne zdjęcia ❤❤❤ prześlicznie wyglądasz 😘 rodzice wspaniałą pamiątkę Wam sprawili. ❤❤
Była tu jedna dziewczana (nie pamiętam niku), która też się uparła na zapłodnienie 3 jajeczek i potem sobie w brodę pluła, bo zapłodniło się chyba tylko jedno i się nie przyjęło.
Rozumiem rozterki dziewczyn, które mają dużo zarodków, ale od jajeczka do ciąży daleka droga. Może jakby w pl było to refundowane i leczenie nie było by tak obciążające dla organizmu kobiety, tych rozterek wiele z nas by nie miało.
Ps. Ja zapładniałam w sumie 30 jajeczek (6,6,18). Z tego mam jedno dziecko, jedno w drodze i tylko/aż jednego mrożaczka.

Była tu jedna dziewczana (nie pamiętam niku), która też się uparła na zapłodnienie 3 jajeczek i potem sobie w brodę pluła, bo zapłodniło się chyba tylko jedno i się nie przyjęło.
Rozumiem rozterki dziewczyn, które mają dużo zarodków, ale od jajeczka do ciąży daleka droga. Może jakby w pl było to refundowane i leczenie nie było by tak obciążające dla organizmu kobiety, tych rozterek wiele z nas by nie miało.
Ps. Ja zapładniałam w sumie 30 jajeczek (6,6,18). Z tego mam jedno dziecko, jedno w drodze i tylko/aż jednego mrożaczka.
Dokladnie. Ja z 18 jajek mam 2ke dzieci i 3 mrozaki. Mrożenie tylko kilku jajek w pierwszym podejściu kiedy nie znamy reakcji organizmu jest ryzykowne, bo można zostać z niczym...

reklama
Do góry