reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, a jak to jest z szyjką macicy? Na polowkowych mialam 4.5 dziś po wizycie 3.4 i pani dr profilaktycznie mi dala luteine 2x1 dowcipnie i magnez forte bo brzuch mi twardnieje. Mam sie martwić???
Martwić - nie, uważać - tak. Dobrze, że lekarka jest czujna. Ja w obu ciążach w okolicy 24tc mialam 5cm. Bliżej porodu było 4cm, nigdy mniej, ale uważam, że lepiej dmuchać na zimne.

reklama
Takie zalecenia przeczytałam na fb od jednego z krakowskich immunologow, dziewczyna wrzuciła zdjęcie... Ty pisz swoje przemyślenia na forum bo ja się od ciebie uczę 😜
Lepiej nie bo bym musiala napisac ze ani doopy ani kupy mi sie to nie trzyma🤣🤣🤣probuje znalezc jakis spojnik pomiedzy Kir genami i NK .Kir geny umiejscowione sa na otoczce komorek NK,moze to jest jakis trop .Ale jesli granocyty maja dzialanie podobne do brakujacych Kir Genow,to dalej nie wiem o co lata.Dzieci mi dzisiaj takie kongo zaserwowaly,ze nie wymysle teraz nic madrego🤪

Dziewczyny, a jak to jest z szyjką macicy? Na polowkowych mialam 4.5 dziś po wizycie 3.4 i pani dr profilaktycznie mi dala luteine 2x1 dowcipnie i magnez forte bo brzuch mi twardnieje. Mam sie martwić???
Ja miałam cały czas ok 4 cm i w sumie chyba nadal mam a to już koniec 38 TC, zależy chyba jeszcze czy jest twarda? Ale luteina powinna pomóc.

Dziewczyny, moje kochane mądre głowy;) A możecie mi doradzić w kwestii łóżeczka?
Ja sie kompletnie nie znam. Moja siorka kupiła zwykle w Ikea ale dokupila osobno materac z jakiejś strony i mi mówiła,że materace są droższe od łóżeczek.
A jak to było u Was? Kupowaliscie w komplecie? Bo znalazłam takie łóżeczko z materacem.. Bo myślę,że fajnie jak ta barierka jest zdejmowana potem na takie mini lozeczko. Czy to się nie sprawdza? I jak z ta szuflada pod? Macie i używacie? Czy to też nie potrzebne?
Ja mam właśnie takie lozeczko, z szuflada i przekształcające się w małe łóżko i obie rzeczy się sprawdzają. Materac kupowałam osobno, zależało mi na tym, żeby był dobry i faktycznie kosztował tyle co lozeczko.
Przyjaciółka miała z ikea i też była bardzo zadowolona. Wg mnie naprawdę ważniejszy jest materac niż samo lozeczko.

Dziewczyny, moje kochane mądre głowy;) A możecie mi doradzić w kwestii łóżeczka?
Ja sie kompletnie nie znam. Moja siorka kupiła zwykle w Ikea ale dokupila osobno materac z jakiejś strony i mi mówiła,że materace są droższe od łóżeczek.
A jak to było u Was? Kupowaliscie w komplecie? Bo znalazłam takie łóżeczko z materacem.. Bo myślę,że fajnie jak ta barierka jest zdejmowana potem na takie mini lozeczko. Czy to się nie sprawdza? I jak z ta szuflada pod? Macie i używacie? Czy to też nie potrzebne?
Kupowałam osobno łóżeczko, osobno materac z tego względu że w czasie kiedy kompletowałam wyprawkę mówiło się zeby materac nie miał gryki i dziewczyny bardzo na to uwagę zwracały. Nie wiem jak jest teraz. Ja mam materac pianke, kokos, lateks. Co do szuflady to mam i trzymam w niej kocyki, pieluszki czasem, pościel, prześcieradła, czasem recznik. Generalnie używam. Poszukaj sobie o tych materacach bo nie wiem czy sie cos w tej kwestii zmieniło

Kupowałam osobno łóżeczko, osobno materac z tego względu że w czasie kiedy kompletowałam wyprawkę mówiło się zeby materac nie miał gryki i dziewczyny bardzo na to uwagę zwracały. Nie wiem jak jest teraz. Ja mam materac pianke, kokos, lateks. Co do szuflady to mam i trzymam w niej kocyki, pieluszki czasem, pościel, prześcieradła, czasem recznik. Generalnie używam. Poszukaj sobie o tych materacach bo nie wiem czy sie cos w tej kwestii zmieniło
Fakt grykę odradzano że względu na robale. Ja mam piankę i lateks. Ważne żeby był twardy.
Mówiąc o łóżeczkach to druga noc z rzędu mam mini zawał, bo mój monitor oddechu oszalal i się włącza bez powodu [emoji2358][emoji58]

No i jak już pisałam, ja polecam przewijak na loeczku, duża oszczędność miejsca; potem za kilka miesięcy przełożę go na ten stolik obok. A póki co tam stawiamy wanienkę i mała kapiemy
IMG_20200623_084400.jpeg

Jak sobie smacznie spi królewna;) ja pewnie też dam przewijak na łóżeczko bo nawet w sypialni nie mamy miejsca na taki regalik jak Wy macie obok ;)

A powiesz coś więcej o tym monitorze oddechu? Bo nikt z mojego otoczenia nie miał i nawet nie brałam tego pod uwagę..
Ja mam baby sense, widać go nawet przy łóżeczku. Z Lilka nie umiałabym zostawić jej śpiącej bez tego, naprawde dawało mi ogromny spokój, jak już przenieśliśmy ją do niej do pokoju (miała 7 miesiecy chyba) to wogole była super sprawa. Jak chorowała czy coś to nie musiałam się martwić, czy się nie zakrztusi, bo miałam monitor. Przy Ince jestem spokojniejsza, ale też nie wyobrazam sobie nie miec. Wg mnie super sprawa.
To są takie dwa jakby talerze, które Wkladas pod materac i połączone są w tym czymś czarno białym co jest na zdjęciu przy łóżeczku. Jeśli dziecko przestaje oddychać to włącza się alarm.

reklama
Do góry