nieagatka
Fanka BB :)
Jak miał 2 tygodnie?Moj pil tak 60-90ml.
Kurde moja jak miala miesiąc to kazali podawac 30, max 60ml i nigdy więcej nie wypiła...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak miał 2 tygodnie?Moj pil tak 60-90ml.
Serio ?Ale to teraz mi się mało wydaje.Wiecie co ja poczytałam tak to ogólnie do kupy zbierać te ml co pije na dobę jest ok .Poprostu są pory gdzie wolą częściej.Jak miał 2 tygodnie?
Kurde moja jak miala miesiąc to kazali podawac 30, max 60ml i nigdy więcej nie wypiła...
Na moim jest, że taki maluch powinien wypijać 5-7 dziennie 90ml. Wiadomo, możesz karmić i 12 razy, ale suma sumarum powinno wychodzić max ok 700ml.Serio ?Ale to teraz mi się mało wydaje.Wiecie co ja poczytałam tak to ogólnie do kupy zbierać te ml co pije na dobę jest ok .Poprostu są pory gdzie wolą częściej.
No jak mial ze 3 tygodnie.Jak miał 2 tygodnie?
Tyle to Hubek pil w szpitalu. Nir mialam w tedy pojęcia ile takie dziecko je. Mieli porcje bodajze po 40 ml gotowe. Myślę ze każde dziecko jest inne. Bratanek tez bardzo duzo jadl i wszystko jest ok. Nir mial żadnych problemów brzuszkowych ani nic. Jak było za mało to ryk. Jak pojadl se porządnie to dziecko zadowoloneJak miał 2 tygodnie?
To nam wychodzi nawet mniej okolo 600 to nawet nie nie jest zle.Ale serio mi w 2 dobie w szpitalu mówili że mm max 20 ml A tu strasznie każą przestrzegać regol i godzin karmienia mm.I 30 ml na miesięcznego bobasa to malutki moim zdaniemNa moim jest, że taki maluch powinien wypijać 5-7 dziennie 90ml. Wiadomo, możesz karmić i 12 razy, ale suma sumarum powinno wychodzić max ok 700ml.
Super że synek taki grzeczny.
Mój też taki był przez pierwsze 3 miesiące.
A teraz łobuzuje i wypicie ciepłej kawy graniczy z cudem. Kwiatki zaraz wszystkie padną z nadmiaru wody. Podlewanie, przelewanie, rozlewanie...mógłby tak całymi dniami. Korzystaj z tych częstych drzemek
.
Beta 0.
No jak mial ze 3 tygodnie.
W szpitalu mowili ze 3 dnia zycia powinien 30 wypijac. Ale miesieczne dziecko 30ml? To malutenko.
A.moj nie jest jakis grubcio. Idzie idealnie 50 centylem z wagą.
Wiadomo ze to co pisza na puszkach z MM to stanowczo za duzo (wg puszki moj juz powinien jesc po 230ml a je po 130-150). Ale jednak 30ml caly pierwszy miesiac to strasznie mało. Pod koniec pierwszego miesiaca kolo 60-90ml powinno byc. Potem drugi 90-120. Trzeci, czwarty 120-150ml. Tak pi razy oko wiadomo ze kazde dziecko inne.
Generalnie okolo 150ml/kg masy ciala/dobe powinno pic.
Moj teraz na 4 miesiące i pije okolo 650-850 w zaleznosci od dnia.
Zobacz załącznik 1129295
Tyle to Hubek pil w szpitalu. Nir mialam w tedy pojęcia ile takie dziecko je. Mieli porcje bodajze po 40 ml gotowe. Myślę ze każde dziecko jest inne. Bratanek tez bardzo duzo jadl i wszystko jest ok. Nir mial żadnych problemów brzuszkowych ani nic. Jak było za mało to ryk. Jak pojadl se porządnie to dziecko zadowolone
Ale ja napisałam, że 30-60, a nie 30 i tyle [emoji12] Poza tym u mnie mimo, że było mm to chodziło o to, żeby było to jak najbardziej zbliżone do kp więc karmiłyśmy się a żądanie - jadla co 2h-2,5h malutkie porcje. Tak podobno jest zdrowiej dla takiego malucha,choc fakt było to uciążliwe.To nam wychodzi nawet mniej okolo 600 to nawet nie nie jest zle.Ale serio mi w 2 dobie w szpitalu mówili że mm max 20 ml A tu strasznie każą przestrzegać regol i godzin karmienia mm.I 30 ml na miesięcznego bobasa to malutki moim zdaniem
Każde dziecko inne wiadomo że jeśli ci więcej nie zjadala to w sumie takie miała zapotrzebowanie .Mój synek też jadł mniej niż ten głodomorek.Teraz daje jej 90 na 3 H jeśli się obudzi i domaga Ale często prześpi np 5 H.Aj z tymi kamieniami.Ale ja napisałam, że 30-60, a nie 30 i tyle [emoji12] Poza tym u mnie mimo, że było mm to chodziło o to, żeby było to jak najbardziej zbliżone do kp więc karmiłyśmy się a żądanie - jadla co 2h-2,5h malutkie porcje. Tak podobno jest zdrowiej dla takiego malucha,choc fakt było to uciążliwe.
No, ale skoro 90ml jest ok to ja się kłócić nie zamierzam [emoji4] Po prostu wydało mi się bardzo dużo, zwłaszcza jeśli malutka domaga się porcji po 2,5h...
Niech pije ile chce. Teraz już nie ma wytycznych ile tego mm maluch ma łyknąć.To nam wychodzi nawet mniej okolo 600 to nawet nie nie jest zle.Ale serio mi w 2 dobie w szpitalu mówili że mm max 20 ml A tu strasznie każą przestrzegać regol i godzin karmienia mm.I 30 ml na miesięcznego bobasa to malutki moim zdaniem