reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wiek mnie też dotyczy. Dorotka była naturalnie poczęta po nieudanym transferze więc w novum mamy 3 w trzeciej dobie. Teraz ząbkuje czwórki więc jest noc za nocą nieprzespana. Też karmię piersią i wracam do pracy póki co zbieram siły i myślę co dalej.

reklama
Wiek mnie też dotyczy. Dorotka była naturalnie poczęta po nieudanym transferze więc w novum mamy 3 w trzeciej dobie. Teraz ząbkuje czwórki więc jest noc za nocą nieprzespana. Też karmię piersią i wracam do pracy póki co zbieram siły i myślę co dalej.
Może poproś przed transferem aby rozmrozili wszystkie zarodki i hodowali do blastki. Wtedy odpadną ewentualnie późniejsze transfery. Oczywiście potem blastki i tak mrożą.
Mam dokładnie to samo z tymi nocami. Pobudki tak na dobre o 4 czy 5, chodzę jak zrobie :) wiem że to minie i trzeba przetrwać ale jak sobie wyobrażę ciążę to chyba jednak nie jestem gotowa. Trudno w wakacje nie podejdę do transferu. Najpierw poukładam opiekę nad córką i wrócę do pracy.

@goffa13 jak się czujesz :) wszystko u was gra. Jak idzie kp?
Hej !a nie idzie od niedzieli dajemy mm.Jakbym się bardziej postarała nie ukrywam dalej bym karmiła.Przebolalam przplakalam już dla mnie temat zamknięty.Malutka jest kochana tylko straszny z niej głodomor.Daje jej 90 ml na 4 H staram się Ale wolą czasami wcześniej.Jutro dopiero minie nam 2 tygodnie.Razem z podaniem mm troszke placzemy bo brzusio pobolewa ale nie jest zle.W środę jedziemy składać wniosek o paszport tymczasowy i gdy tylko go dostaniemy jedziemy do Polski.

Ja po wizycie, dzisiaj 35+1 i mały waży 2550, jakoś za 3 tygodnie dostaje skierowanie do szpitala ze względu na cukrzycę. Ciekawa jestem czy jak idę ze skierowaniem na IP to muszą mnie przyjąć czy mogą powiedzieć żeby przyjść np jutro bo oddział przepełniony? Orientujecie się laski? No i ciekawe czy najpierw będę mieć wywoływany poród czy od razu cesarka? Zielona w tym jestem 🙄

Ja po wizycie, dzisiaj 35+1 i mały waży 2550, jakoś za 3 tygodnie dostaje skierowanie do szpitala ze względu na cukrzycę. Ciekawa jestem czy jak idę ze skierowaniem na IP to muszą mnie przyjąć czy mogą powiedzieć żeby przyjść np jutro bo oddział przepełniony? Orientujecie się laski? No i ciekawe czy najpierw będę mieć wywoływany poród czy od razu cesarka? Zielona w tym jestem 🙄
Wywoływany , najpierw próbują. Masaż szyjki, cewnik i jak ruszy to oksytocyna. Albo cewnik i oksytocyna. Zależy jak będziesz się zgadzała. Pamiętaj o wszystkim decydujesz. Czyli bez twojej zgody nie mogą zalozyc cewnika itd. Musisz wyrazić zgodę na piśmie. Chic zauważyłam że często podpisy zbierają po fakcie, czyli najpierw zakładają cewnik a potem biorą zgodę. Jeśli szyjka nie ruszy to zakładają taki pasek z prostaglandynami, poczytaj o tym koniecznie . Raczej ten pasek proponują rzadko. Powodzenia.

Ja po wizycie, dzisiaj 35+1 i mały waży 2550, jakoś za 3 tygodnie dostaje skierowanie do szpitala ze względu na cukrzycę. Ciekawa jestem czy jak idę ze skierowaniem na IP to muszą mnie przyjąć czy mogą powiedzieć żeby przyjść np jutro bo oddział przepełniony? Orientujecie się laski? No i ciekawe czy najpierw będę mieć wywoływany poród czy od razu cesarka? Zielona w tym jestem [emoji849]
Nie masz uzgodnione z gin czy cc czy rodzisz naturalnie?

reklama
Do góry