reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dopytam się - trzeba czyścić jak nie ma kataru ani żadnych problemów? Moja ma 5.5 miesiąca i też nie czyscilam jej nigdy nosa, bo nie było potrzeby, myślałam że organizm sam to reguluje a pomoc jest potrzebna tylko w przypadku infekcji...
Maluszkom trzeba nawet codziennie, potem tak dwa razy w tygodniu. Po prostu odrobinka soli fizjologicznej albo wody morskiej.
Pediatra nigdy nie zwrocil uwagi?

reklama
Dopytam się - trzeba czyścić jak nie ma kataru ani żadnych problemów? Moja ma 5.5 miesiąca i też nie czyscilam jej nigdy nosa, bo nie było potrzeby, myślałam że organizm sam to reguluje a pomoc jest potrzebna tylko w przypadku infekcji...
Nigdy nie czyszczę nosa jak nie ma takiej potrzeby. Postępowałam tak z synem i teraz z córką. Wystarczy wyjść na spacer i nosek czysty.

Dokładnie tak myślałam a tu okazuje się że dzircko do roku oddycha tylko nosem i u mnie doslownie tragedia bo w nocy nie może ssać bo łapie powietrze. Dziękuje dziewczynki lecę do apteki.

reklama
Jak zaglądam do dziurki w nosie i jest czysto to nadal muszę jej przeczyscic noska? Jak często to robisz?
Moja juz jest duza, ale raz w tygodniu nie zaszkodzi. Nie trzeba robic nie wiadomo co. Wpusc odrobinke soli fizjologicznej czy wody morskiej i uzyj aspiratora i tyle. Bedzie miec czysciutko, a przy okazji nawilzysz sluzowke teraz w momencie kiedy zacznie sie sezon grzewczy.

Do góry