reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

U nas w domu jest nurofen forte , do podania mniejsza dawka a działa tak samo. Osobiście też wolę leki na bazie ibuprofenu , jakoś paracatamol na nas nie działa. oj szkoda tych maluchów , ja po ostatnich dwóch tygodniach aby odpocząć psychicznie od tych chorób poszłam do lasu na grzyby ale wolałam po prostu pospacerować po lesie bez szukania grzybów ....mąż się pyta - znalazłaś coś ? Nic nie było ?
A ja - nie wiem na ścieżce nic nie rosło, pozatym jabym zebrała to bym miała dodatkowe zajęcie w postaci obróbki grzybów ;)
nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja czasami potrzebuje chwili wytchnienia od obowiązków domowych i dzieci pomimo ze ich bardzo kocham .
Oj tak ale tylko w tedy kiedy mam taka jazde. Boze co on robił po pobudce:( gonil i bil glowa o podloge, legal na misku i plakal:( wiedzialam ze nie jestem w stanie mu podac paracetamolu, udało sir jakos dziasla posmarować i potem dalam mrożone maliny do tego smoczka do blw i bidok lezal na dywanie i ciumkal

reklama
Oj tak ale tylko w tedy kiedy mam taka jazde. Boze co on robił po pobudce:( gonil i bil glowa o podloge, legal na misku i plakal:( wiedzialam ze nie jestem w stanie mu podac paracetamolu, udało sir jakos dziasla posmarować i potem dalam mrożone maliny do tego smoczka do blw i bidok lezal na dywanie i ciumkal
Może czopki? U nas 6 zębów na raz wyszło i nie szło inaczej jak paracetamol z nurofenem na zmianę. I tez osobiscie wole nurofen. Zreszta po szczepieniu na meningo to samo.

My podajemy strzykawka. Jak zaczela wydziwiac, znalezlismy o smaku truskawkowym.,nabieram do strzykawki i ide do mojego M i mowie, zobacz tato co mam pysznego. I on zaczyna "to dla mnie, to dla mnie!!", ja sie pytam Lili chcesz? A wtefy moj M: "nie! To moje, daj mi!" No i wtedy Lili juz chce pic, byle by dac jej, nie ojcu :) Daje jej strzykawkw do reki, pozwalam possac, wstrzykuje po trochu. Kilka razy tak zrobilismy i skonczyl sie problem.

Dziewczynki moja ma 7 miesiecy. Nie czysciłam nosa bo nie miała kataru i to byl chyba błąd. Teraz przy karmieniu cyckiem nie może chwycic bo tak jakby przyduszona łapie powietrze. Czym czyścic. Poradźcie kochane.

My podajemy strzykawka. Jak zaczela wydziwiac, znalezlismy o smaku truskawkowym.,nabieram do strzykawki i ide do mojego M i mowie, zobacz tato co mam pysznego. I on zaczyna "to dla mnie, to dla mnie!!", ja sie pytam Lili chcesz? A wtefy moj M: "nie! To moje, daj mi!" No i wtedy Lili juz chce pic, byle by dac jej, nie ojcu :) Daje jej strzykawkw do reki, pozwalam possac, wstrzykuje po trochu. Kilka razy tak zrobilismy i skonczyl sie problem.
Ja tez. Przy pierwszej dwojce dawalam i pil ladnie a teraz cyrk. Teraz na wieczór gwizdnal parowke dziadkowi i dawalam jak otwieral buzie chcac ja zjesc. Kupiłam ibuprofem i camilie i podam jutro bo balam sie na noc nowego leku

Dziewczynki moja ma 7 miesiecy. Nie czysciłam nosa bo nie miała kataru i to byl chyba błąd. Teraz przy karmieniu cyckiem nie może chwycic bo tak jakby przyduszona łapie powietrze. Czym czyścic. Poradźcie kochane.

Dopytam się - trzeba czyścić jak nie ma kataru ani żadnych problemów? Moja ma 5.5 miesiąca i też nie czyscilam jej nigdy nosa, bo nie było potrzeby, myślałam że organizm sam to reguluje a pomoc jest potrzebna tylko w przypadku infekcji...

Link do: Disnemar Woda Morska Dla Dzieci 25 ml - Opinie i ceny na Ceneo.pl ja mam to. Kiedys zwykła wode morska dla dzieci kupowałam ale trafil maz na fajna babke w aptece która mu to poradzila bo cos z tymi innymi jest nie tak, tylko nie powiem Ci teraz co. Moze nie z wszystkimi ake z tym które mial na wzór. I do tego katarek. Dziewczyny tez chwala odciagacz na baterie ale osobiście nie mam więc sie nie wypowiem

reklama
Dopytam się - trzeba czyścić jak nie ma kataru ani żadnych problemów? Moja ma 5.5 miesiąca i też nie czyscilam jej nigdy nosa, bo nie było potrzeby, myślałam że organizm sam to reguluje a pomoc jest potrzebna tylko w przypadku infekcji...
Jak ogladalam filmiki to tam polozne czyscily noski przy codziennej pielęgnacji. Ja osobiście czyscilam tylko gdy widzialam u niego spiczki w nosie. Kataru nie mial nigdy i były to takie twarde spiczki

Do góry