reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Odnośnie składów to byłam ostatnio z mężem w sklepie mięsnym w którym kupujemy od lat i stojąc w kolejce wzięliśmy segregator gdzie można było sprawdzić skład poszczególnych wędlin i o zgrozo wędlina drobiowa Którą wcześniej kupowałam Hubkowi ma beznadziejny skład i to nie jest Wędlina tam za jakieś 15 do 20 zł tylko za ponad 30 zł i na 100 g tej szynki zużyto tylko 60 g mięsa już nie pamiętam czy to było z indyka czy z kurczaka i przyznam się szczerze że Hubert lubi parówki i doszliśmy z mężem do wniosku że parówki mają lepszy skład bo kupujemy bodajże z Biedronki z Krainy mięsa i tam jest 100 gram miesa z szynki. Hubus ta szyneczke lubial ale na pewno jek juz nie kupię bo po tym szokujacym 60 gram miesa byla cala tablica mendelejewa i muszę sama zaczac mu robiv szyneczke. Jak któraś ma jakis fajny przepis na wedlinke drobiowa to poprosze.
W jednej z bielskich sieci sklepów w każdą wedlinę jest wbita kartka ze składem. Jak się takk na to patrzy, to się odechciewa kupować. Dlatego my bardzo mocno ograniczyliśmy wędliny. Kupuję może 2x w miesiącu.
Misis w b-b niedaleko Gemini jest sklep Gazdówka. Mają tam eco mięso i własne wędliny (mięso, zioła i niestety sól peklująca, ale nic poza tym). Mają też sporo zdrowej żywności, bio warzywa. Warto zajrzeć:).

reklama
W jednej z bielskich sieci sklepów w każdą wedlinę jest wbita kartka ze składem. Jak się takk na to patrzy, to się odechciewa kupować. Dlatego my bardzo mocno ograniczyliśmy wędliny. Kupuję może 2x w miesiącu.
Misis w b-b niedaleko Gemini jest sklep Gazdówka. Mają tam eco mięso i własne wędliny (mięso, zioła i niestety sól peklująca, ale nic poza tym). Mają też sporo zdrowej żywności, bio warzywa. Warto zajrzeć:).
Jak będziesz w mojej okolicy to polece Ci miesny-sasiad tam pracuje i jako jedyni u nas nie kombinuja z miesami i te szynki co ja kupuje maja super sklad tylko ze sa wieprzowe. Bo ten kurczak to porazka. A w środy na targu jest facet z rewekacyjnym miesem drobiowym-nie chce inneho miesa drobiowego nuz od niego tylko ze kolejka zawsze jest tsm bardzo duza i trzeba byc wcześniej zeby sie na cos zalapac

Bylam wczoraj usg i mojej "dziewczynce na 60% " z prenatalnych wyrosla chyba antenka ;)
20190827_181600.jpeg

Bylam wczoraj usg i mojej "dziewczynce na 60% " z prenatalnych wyrosla chyba antenka ;) Zobacz załącznik 1015309
Moj lekarz na prenatalnych mowil mi, ze on nigdy w okolicy 12tyg nie ma odwagi mowic o plci, zeby nie musiec potem komus pokoju przemalowywac [emoji16][emoji23] i ze najwczesniej na podstawie usg on okresla w 16tyg.
Masz juz imiona? [emoji4]

reklama
Do góry