reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, dziś miałam 1 noc w której Anastazja na dobranoc, w środku nocy i na dzień dobry nie dostała cycka... :) Płakała, ba! Darła się tak, że pomyślałam, że jeszcze chwila i mnie złamie... serio. Łzy wpływały jej do uszu nawet... a ja jak automat albo butla z wodą albo smoczek... i padła. Mam nadzieję ze dziś będzie lepiej... Nie jadła od 20 do 7 rano.. to nie za długo jak na 10 msc dziecko? A i kolejne pytanie: Czy dając mus owocowy np. hipp ok. 90-100 gram czy jakiś owocowy słoik to liczycie jako posiłek i jedzenie jest za kolejne około 3 godziny? Czy takie musy/słoiki owocowe to w międzyczasie? Jeśli tak - co dawać? Nie wiem już sama czy dobrze robię..
Dlaczego odstawiasz od piersi. Ile dziecko ma miesięcy? Strasznie stresujące to odstawienie dla dziecka.

reklama
Ach wczoraj mnie koleżanka przekabaciła, żebym jeszcze dała się młodemu nacieszyć, więc wwcyc nocy cyc był na żądanie:p. Za miesiąc spróbujemy znowu, a może Jasiowi się pozmienia i sam zrezygnuje:D.

Powiem Ci, że Martyna dzisiaj jakoś wybitnie nie domagała się piersi, dwa razy zaczęła mnie szarpać, płakać i ciągnąć koszulkę, to wziął ją mój mąż, pobawił się, daliśmy maliny, przeszło. Zasneła teraz po 16 jak dałam pierś, bo niby wróciłam do domu z pracy hahaha :-D więc myślę że się przestawi na tryb krótka drzemka w dzień i po moim powrocie. Może też spróbuj karmić coraz rzadziej.

Dziewczyny, dziś miałam 1 noc w której Anastazja na dobranoc, w środku nocy i na dzień dobry nie dostała cycka... :) Płakała, ba! Darła się tak, że pomyślałam, że jeszcze chwila i mnie złamie... serio. Łzy wpływały jej do uszu nawet... a ja jak automat albo butla z wodą albo smoczek... i padła. Mam nadzieję ze dziś będzie lepiej... Nie jadła od 20 do 7 rano.. to nie za długo jak na 10 msc dziecko? A i kolejne pytanie: Czy dając mus owocowy np. hipp ok. 90-100 gram czy jakiś owocowy słoik to liczycie jako posiłek i jedzenie jest za kolejne około 3 godziny? Czy takie musy/słoiki owocowe to w międzyczasie? Jeśli tak - co dawać? Nie wiem już sama czy dobrze robię..
Ile ma Twoją mała ? Powiem Wam że jestem przerażona i szkoda mi tych maleństw płaczących, 11 godzin bez jedzenia to jednak moim zdanuem zdecydowanie za dużo... to przecież małe dzieci . Rozumiem że chcesz odstawić pierś ale nad ranem jakbyś podała butlę z mlekiem to spała by spokojnie. Tym bardziej ze w dzień też nie je jakoś bardzo dużo. Ale to moje zdanie a każdy robi jak chce.

U mnie najgorsze było to karmienie żłobkowe, bo było związane z drzemką. Naprawdę było mi jej szkoda, ale po miesiącu już nie chciała pomimo, że zostawała ze mną cały dzień, bo np. była chora. Ja byłam zdecydowana nie odciągać, bo wiedziałam, że nie jest to raczej kwestia mleka, a bliskości, a mnie w tym czasie nie będzie.
Jak zniosła zasypiania w żłobku bez cyca? Mój idzie id września A spanie j drzemki po cycku i boję się jak to będzie...

Dziewczyny to wy karmicie cyckiem i nie dajecie zasnąć podczas jedzenia tak? Tylko po jedzeniu b7jacie itp żeby zasnelo?

Dziewczyny to wy karmicie cyckiem i nie dajecie zasnąć podczas jedzenia tak? Tylko po jedzeniu b7jacie itp żeby zasnelo?

Do nocnego karmienia i w samej nocy karmimy się i zasypia, rano po przebudzeniu też dostaje, teraz walczymy z zupełnym brakiem mleczka popołudniu, gdy mnie nie będzie, bo do tej pory właśnie w trakcie tych karmień były dwie drzemki. Na razie dwa dni za Nami, więc dużego doświadczenia nie mamy :-))

reklama
Anastazja od 3 dni rozpoczyna dzień o 6.30-7 rano pijąc 210 ml mleka a kończy dzień jedząc kaszkę po 20:00. w nocy sama się pokręci ale jakoś mocno niczego się nie domaga... kilka dni piłam szałwie i gdy Mała jadła jeszce cycka rano i na noc to było ok, laktacja w miarę się wyciszała. Gdy odstawiłam Anastazję w ogóle to ból piersi był straszny i od wczoraj jem bromergon. Czy trzeba jakiś czas odczekać by ponownie iść do kliniki? Na ulotce nic nie ma... Anastazja ma skonczone 10 msc. Ma 14 msc kuzynkę która aż szarpie, wygina się waląc wszedzie głową i wrzeszczy za cyckiem tym samym rozbierając wszedzie (sklepy, przychodnia, w gościach) swoja mame. Dla mnie karmienie dzieci starszych - ok 3 lata to już patologia, to aż niesmaczne. Dziękuję dziewczynom które konkretnie mi napisały jak jadły ich dzieciaczki w wieku Anastazji.

Basiu, nie musiałaś pisać, że karmienie dziecka starszego to patologia... Niezbyt udane stwierdzenie. Z tego co wiem Ciebie nikt nigdy nie krytykował za pewne decyzje, więc Ty nie rób tego wobec innych. O tym decyduje matka...

Do góry