reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ogarniaj, pózniej juz jest mniej siły a niech Cię jeszcze szybciej złapie. Ja teraz mam duzo po braciszku ale do maja chce być gotowa juz ze wszystkim. Zaczną sie upały, napuchne, będę mieć roczek na głowie wiec chociaż jedno bedzie z glowy.
Ja muszę trochę kupić, bo najmniejsze rzeczy wydałam, jako że nie spodziewałam się drugiej ciąży tak szybko.
Też planuję skompletować większość rzeczy i przygotować mieszkanie przed upałami. 2 latka Zosi wypada jakiś miesiąc po porodzie, ciekawa jestem jak się z tym ogarnę.

właśnie to ja jej słoiczek tak podziliłam bo niby całkiem chetnie je ale dużo pluje :) Moja Anastazja ma 5,5 msc więc nie wiem co jeszcze mogę oprócz słoików...
Moja jadła po miesiącu od zaczęcia rozszerzania całą porcjie obiadu ( 150-200 ml)
Kaszka na mleku
Owoc
Obiad
Mleko
Mleko
Tak od 6 m do dziś 14 m
Teraz baśniadanie różnie kanapki jajecznica kaszka

Moja jadła po miesiącu od zaczęcia rozszerzania całą porcjie obiadu ( 150-200 ml)
Kaszka na mleku
Owoc
Obiad
Mleko
Mleko
Tak od 6 m do dziś 14 m
Teraz baśniadanie różnie kanapki jajecznica kaszka
Wow ale pięknie Wam poszło, u nas po 1 miesiacu jest 30 ml owoców i 50 ml obiadku i to w lepszy dzien, w gorszy na 2 łyżeczkach się kończy.

Tak ja tez przez pierwsze chyba 3 tyg. daje jej po pół słoiczka.. dziś przyszła mi myśl że może zacznę dawać 1 dziennie ale np. pół ok 11 i pół ok 16... czy to dobry pomysł? Zupełnie nie znam się na rozszerzaniu diety... Na szczęście daje jej cycka na leząco i za 20 min spi z nim dalej :p też przy okazji szczepień dowiedziałam się że to jedynie ślinianki pracują...:errr:
Nie wiem ile ma Twoja, od 6 miesiąca 2-3 razy dziennie powinno się dawać, tak by łącznie nie przekroczyć 150-160 ml, od 7 miesiąca 3-4 razy w tym 2 posiłki większe.

reklama
właśnie to ja jej słoiczek tak podziliłam bo niby całkiem chetnie je ale dużo pluje :) Moja Anastazja ma 5,5 msc więc nie wiem co jeszcze mogę oprócz słoików...

Możesz sprobowac z kaszka rano.Ustal sobie mniej więcej godziny pokarmów, około 30 min po kp. Na początek moze być sniadanko a za jakis czas sniadanko a po południu deserek. A jeszcze pózniej sniadanko obiadek deserek. Jeśli chcesz możesz jechac na papkach a możesz tez blw i tu proponuje poczytać trochę na necie [emoji6]

Ja muszę trochę kupić, bo najmniejsze rzeczy wydałam, jako że nie spodziewałam się drugiej ciąży tak szybko.
Też planuję skompletować większość rzeczy i przygotować mieszkanie przed upałami. 2 latka Zosi wypada jakiś miesiąc po porodzie, ciekawa jestem jak się z tym ogarnę.

Ja nie zdążyłam wydać ale wszystko u mamy jest i juz mnie przeraża to pranie prasowanie, czego w poprzedniej ciazy doczekać sie nie mogłam [emoji12]. U was fajna różnica .Zosia juz taka kumata pewnie jest a mnie czeka jesCze wymiana wozka ‍♀️

Do góry