Ropuszka666
Fanka BB :)
Dziewczyny jeśli chodzi o cc to napisze wam coś z innej strony . Jestem Matka rocznego dziecka z problemami zdrowotnymi . W ciągu roku odwiedziłam ok 20 lekarzy i każdy pytał o wskazanie do cc i na hasło ivf za każdym razem szły komentarze że to nie wskazanie itd . Choć u Mnie wskazaniem były moje problemy neurologiczne to i tak przy wywiadzie lekarz twierdził że jeśli ciąża przebiega prawidłowo powinna zakończyć się porodem naturalnym pomimo zapłodnienia invitro . Jeśli ktoś by dał mi gwarancje że dziecku nic się nie stanie to chciałabym urodzić naturalnie bo to są zupełnie inne emocje ale widząc dzieci z porażeniem po porodzie na oddziale neurologicznym wiem że kolejne dziecko też urodzę przez cc. Sama cesarka była dla Mnie okropna a bol po niej tragiczny . Z naszej perspektywy Matek walczących poród jest zupełnie inaczej rozumiany bo pomimo tego że przebieg ciąży jest identyczny z naturalnym poczęciem to jednak w głowie mamy ta walkę o to by móc w ogóle być w ciąży . Dla tych co nie chcą rodzić naturalnie a lekarz się nie zgadza , polecam wizytę u specjalisty i pobranie zaświadczenia o tokofobi - z tym nikt nie dyskutuje !