reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny czy ma ktoś do sprzątania laktator elektryczny ?jakie polecacie ? Mój mały jak poczuł butle nie chce cyca ciągać a mm musze mu czasami podac bo nie wystarcza mu sama pierś z ja w nocy też nie daje rady wstawać co godzinę aby go karmić

reklama
Dziewczyny czy ma ktoś do sprzątania laktator elektryczny ?jakie polecacie ? Mój mały jak poczuł butle nie chce cyca ciągać a mm musze mu czasami podac bo nie wystarcza mu sama pierś z ja w nocy też nie daje rady wstawać co godzinę aby go karmić
Jesteś na siłaczkach na fb? Bo tam jest jeden do sprzedania z lovi za 250 zł 0lus przesyłka z tym że nie wiem czy to aktualne. Ja mam z canpola easy start i moim zdaniem jest średni choć porównania nie mam. Myślę że mogłabyś podpytać walczącej o szczęście bo ona dla bliźniaczek odviagala. Ja odviagalam rzadko więc mojej opinii nie bierz pod uwagę.
Ja walczę w drugą stronę. Mój tylko cyca chce, butla działa jak Płachta na byka. Mam dokarmiac bo kiepsko przybiera ale idzie to mega ciężko

Jesteś na siłaczkach na fb? Bo tam jest jeden do sprzedania z lovi za 250 zł 0lus przesyłka z tym że nie wiem czy to aktualne. Ja mam z canpola easy start i moim zdaniem jest średni choć porównania nie mam. Myślę że mogłabyś podpytać walczącej o szczęście bo ona dla bliźniaczek odviagala. Ja odviagalam rzadko więc mojej opinii nie bierz pod uwagę.
Ja walczę w drugą stronę. Mój tylko cyca chce, butla działa jak Płachta na byka. Mam dokarmiac bo kiepsko przybiera ale idzie to mega ciężko
Dzięki za informację. Nie wiem czy opłaca mi się kupowaC laktator bo i pokarmu mam tylko na 4 karmienia po 120. Mój mały to żarłoczek mały i cycki nie dają rady , tym bardziej ze więcej jest mleka jak dziecko ssie .
Dzisiaj dostałam okresu...5 tyg po cc,jak dla mnie to zdecydowanie za szybko.
Myślę że jeszcze trochę i przejdziemy całkiem na mm. Tylko jego ciągły brak kupy po 3-4 dni może być problemem z dopasowaniem mleka

Dzięki za informację. Nie wiem czy opłaca mi się kupowaC laktator bo i pokarmu mam tylko na 4 karmienia po 120. Mój mały to żarłoczek mały i cycki nie dają rady , tym bardziej ze więcej jest mleka jak dziecko ssie .
Dzisiaj dostałam okresu...5 tyg po cc,jak dla mnie to zdecydowanie za szybko.
Myślę że jeszcze trochę i przejdziemy całkiem na mm. Tylko jego ciągły brak kupy po 3-4 dni może być problemem z dopasowaniem mleka
A skad wiesz, ze masz 4x 120ml? Jak to zmierzylas? Wg mnie to duzo... Mi jak sie 300ml dziennie udalo sciagnac to bylo super...
Jesli faktycznie masz tyle mleka to pomysm, ze nawet dokarniajac mm, dajesz dziecku 50% swoj3go mleka wiec moim zdaniem warto.

Ja mam z canpola i nie polecam. Najchętniej bym go oddała. I tak częściej ręcznie wyciskam bo do tego szmelcu cierpliwości mi brak.

Cześć dziewczyny:tak: witam was po świętach wraz z Anastazja mam do was takie pytanie bo tęsknię za brzuszkiem natomiast Anastazja cały czas karmi piersią i Orientujecie się może czy można podchodzić do nowej procedury in vitro i jeść te wszystkie hormony sterydy karmiąc piersią? poprzedniej procedurze z której mam Anastazje miałam estrofem medrol i prolutex. czy kojarzycie może czy to koliduje czy muszę najpierw skończyć karmienie piersią i ustabilizować okres? Miałam dzisiaj dzwonić do swojej koordynatorki in vitro ale najpierw wolałam zapytać was
Powiem Ci, że nie wiem, bo nie pytałam. Ja odstawiłam, bo kp i hormony ... Nie widzę tego. Uregulowała też cykl i odczekalam swoje po cc. Mam nadzieję, że zaraz zawalczę o brzuszek, o rodzeństwo. [emoji7][emoji123]

A co u Ciebie? Juz u was wszystko wyjaśnione?
Jak Anastazja? Opowiadaj [emoji4]

reklama
Cześć dziewczyny:tak: witam was po świętach wraz z Anastazja mam do was takie pytanie bo tęsknię za brzuszkiem natomiast Anastazja cały czas karmi piersią i Orientujecie się może czy można podchodzić do nowej procedury in vitro i jeść te wszystkie hormony sterydy karmiąc piersią? poprzedniej procedurze z której mam Anastazje miałam estrofem medrol i prolutex. czy kojarzycie może czy to koliduje czy muszę najpierw skończyć karmienie piersią i ustabilizować okres? Miałam dzisiaj dzwonić do swojej koordynatorki in vitro ale najpierw wolałam zapytać was
Nie wiem jakie sa wytyczne, ale ja bym sie nie odwazyla kp w trakcie stymulacji. Przyhmujemy ogromne dawki hormonow, ktore na pewno nie sa obojetne.
Swoja droga nie moge sie nadziwic Wam, ktore macie takie maluchy i myslicie o drugim. Moja ma prawie 2 lata i dopiero bardzo powoli zaczyna ogarniac, ze nie jestesmy jednym bytem. Do tej pory potrzebowala mnie tak bardzo, ze nie wyobrazam sobie jak moglabym to ogarnac z niemowleciem przy sobie.
Ale powodzenia rzecz jasna!! [emoji6]

Do góry